SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Öğretmen Sıkıntısı Yok"

0
Güncellendi - 2015-12-27 15:10:13
A- A+ PAYLAŞ

Milli Eğitim Müdürü Mehmet Bulut, yeni eğitim sistemi nedeniyle il merkezinde 200 sınıf öğretmeniyle birlikte çok sayıda branş öğretmenin açıkta kaldığını, öğretmen sıkıntısı yaşamadıklarını açıkladı. 

İl Genel Meclisi Ekim ayı 3. oturumu, Meclis Başkanı Naci Şavata başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantıda Milli Eğitim Müdürlüğü’nün 2013 yılı yatırım programı görüşüldü. Toplantıda genel değerlendirme yaparak konuşmasına başlayan Milli Eğitim Müdürü Mehmet Bulut, 4+4+4 eğitim sistemiyle ilgili olarak Malatya’da her türlü çalışmanın yapıldığını anlatarak, “5. sınıflar orta okula dahil edilince sınıf öğretmeni fazlalığımız oluştu. Şu anda 200’ü aşkın sınıf öğretmeni fazlamız var il genelinde. Öğretmen yetersizliğimiz yok. Bütün branşlarda çok fazla öğretmen fazlalığımız var. Bunları nasıl eriteceğimizle ilgili çalışıyoruz. Böyle bir noktadayız. Yeni dönemde Malatya merkezde 6, ilçelerde ise 13 tane olmak üzere 19 tane imam hatip ortaokulu açtık. Bugün itibariyle 1 tane öğrencinin kayıt yaptırdığı Yazıhan ilçemizle birlikte, diğer 18 tane ortaokulumuzda bin 228 tane öğrencimiz kayıt yaptırdı. Yazıhan’daki İmam Hatip Orta Okulu’nu muhtemelen kapatacağız” dedi.

Sınıfların ortalama öğrenci mevcutlarını da belirten Bulut, “İlkokul ve orta okullarımızda derslik başına düşen öğrenci sayımızı 27 civarına kadar indirebildik. Bakanlığın hedefi 30'du. Biz Malatya’da bunun daha da ilerisine çıkmış olduk. Ancak yer yer merkezdeki okullarımızda ihtiyaçlı yerlerimiz var. Mevcut okullarımızın arsaları küçük olduğu için ek binalar yapamıyoruz. Bu nedenle bazı sıkıntılar yaşıyoruz. Liselerimizde ise yine derslik başına düşen öğrenci sayımızı 28’e kadar indirebildik. Meslek liselerimizde ise bu sayı 32, lise ve meslek liselerimizde yer yer yoğunluklar var. Bu göstergeler aslında çok ideal rakamlar. Türkiye ortalamasının çok ötesinde rakamlar bunlar” şeklinde konuştu.

Öte yandan, taşımalı eğitimi 7-8 yıldan beri sürdürdüklerini kaydeden Bulut, geçtiğimiz yıl 10 bin ilköğretim ve 3 bin 200 de lise öğrencisinin taşımalı eğitimle okullara götürüldüğünü vurguladı. Bulut, Malatya’da 850 aracın geçen yıl taşımalı öğrenci taşıdığını ifade ederek, taşımalı eğitim alan öğrencilerin öğle yemeğinin de milli eğitim tarafından verildiğini söyledi. Bulut, bu yıl lisenin zorunlu olması nedeniyle taşımalı öğrenci sayısında artış olmasını beklediklerini kaydetti.

Bulut, Malatya’da şu anda 16 ilköğretim okulu inşaatının devam ettiğini, ancak ihtiyacın giderilmesi için 50 okul projesine daha ihtiyaç duyulduğunu aktardı.

İl Genel Meclisi’nde Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü ile Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğü’nün 2013 yılı yatırım programları görüşüldü.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız