SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Öğretmen Talimat Vermiş, Polis İmamı Olmuş

0
Güncellendi - 2017-12-03 01:45:37
Öğretmen Talimat Vermiş, Polis İmamı Olmuş
A- A+ PAYLAŞ

Malatya’da FETÖ/PDY silahlı terör örgütüne yönelik soruşturmada “Etkin pişmanlık hükümleri uygulamasından” yararlanarak itirafçı olan bir öğretmen,  Malatya’ya tayin edildiğinde cemaat ile bağlantısından dolayı rehber öğretmeni tarafından “rütbeli emniyet mensuplarının imamı” olarak görevlendirildiğini bildirdi.

Malatya 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde tutuklu yargılanan, örgütün yapılanmasında ‘mahrem imam’ olmakla suçlanan eski rehber öğretmen Erdoğan Y.’nin yargılanmasına devam edildi.

Duruşmada, FETÖ/PDY silahlı terör örgütüne yönelik soruşturmada “Etkin pişmanlık hükümleri uygulamasından” yaralanarak itirafçı olan eski öğretmen K.A. tanık olarak dinlendi.

Tanık K.A., kamu görevlisi olan eşi ile birlikte 2014 yılında Malatya’ya tayin edildiklerini belirterek, “Daha önceden cemaatle bağlantımdan dolayı Malatya’da benimle öğretmen Erdoğan Y. bağlantı kurdu. Bana ‘Özel hizmet biriminde görev alacaksın’ diyerek, Diş Hekimi Ruhi O. (FETÖ/PDY soruşturmasında tutuklu)  ile tanıştırdı ve Atıf kod adlı  Diş Hekimi Ruhi O.’dan talimat alacağımı söyledi. Ben rütbeli emniyet mensuplarına sohbet verdim. Mahrem yapı içerisinde ders verilen rütbeli emniyet mensuplarının eşlerine de ders veriliyordu.” ifadelerini kaydetti.

Hakkındaki iddiaları kabul etmeyen sanık Erdoğan Y., kendisinin rehber öğretmen olarak mesleğini severek yaptığını anlatarak, “Ben rehber öğretmen olarak öğrencilerimin velilerini evlerde ziyaret ediyordum. Bu yanlış anlaşılmış” dedi.

Bunun üzerine araya giren mahkeme başkanı Hasan Çınar, “Benim çocuklarım devlet okullarında okuyor. Benim evime hiç rehber öğretmen gelmedi” dedi.

Mahkeme heyeti, dosyadaki eksikliklerin giderilmesi için duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.

Burhan KARADUMAN, Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız