SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Öğretmeni Anlattılar, Ödül Aldılar

A- A+ PAYLAŞ

24 Kasım Öğretmenler Günü ilimizde de düzenlenen bir törenle kutlandı. Tören sırasında bir konuşma yapan Vali Osman Derya Kadıoğlu, “ Türk öğretmenine düşen görev, birliktir, beraberliktir ve vatanını, milletini, bayrağını seven nesiler yetiştirmektir.” dedi. Bu arada Öğretmenler Günü dolayısıyla düzenlenen Resim, Şiir, Kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilere de ödülleri verildi.

HALK EĞİTİM'DEKİ TÖREN

Öğretmenler Günü kutlama töreni Halk Eğitim Merkezi ‘nde gerçekleştirildi. Buradaki törene Vali Osman Derya Kadıoğlu, Belediye Başkanı Cemal Akın, 2. Ordu Kurmay Başkanı Tümgeneral Tuncay Çakan, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Demirdağ, Milli Eğitim Müdürü Hamza Doğuç ile diğer ilgililer, öğretmenler ve öğrenciler katıldılar.

Törende konuşan Kadıoğlu, "Türk öğretmeni her zaman vatanperver olmuş, her zaman ışığımız olmuştur. Bugünlere geldiysek, Türk öğretmeninin Başöğretmenden aldığı direktifi çok iyi anlamış olmasının büyük rolü vardır. Bugünde birlik ve beraberlik zamanıdır. Çünkü Türk milletinin etrafında iç ve dış odaklı pek çok bölücü unsur varken, sınırlarımız etrafında tehlikeli gelişmeler olurken, Türk öğretmenine düşen görev, birliktir, beraberliktir ve vatanını, milletini, bayrağını seven nesiler yetiştirmektir. Böylece demokratik, laik ve sosyal bir hukuk devleti olan Cumhuriyetimiz sonsuza kadar yaşayacak, bölücüler bir kez daha hayal kırıklığına uğrayacaktır" ifadelerini kaydetti.

Milli Eğitim Müdürü Hamza Doğuç da konuşmasında, “ 24 Kasımlar her yıl daha önem kazanmakta ve her geçen yıl daha büyük coşku ile kutlanmaktadır. Büyük özveri gerektiren öğretmenlik mesleğine gönül vermiş olan tüm öğretmen arkadaşlarımın bu öğretmenler gününü kutluyor ve onlara başarılar diliyorum” dedi.

ÖDÜL TÖRENİ
Bu arada, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla ilköğretim okulları ve liseler arasında düzenlenen Resim, Şiir ve Kompozisyon yarışmasında dereceye girenlere ödülleri verildi.

Yarışmanın sonuçları şöyle:

RESİM: 1.Eren Karabulut (Özel Turgut Özal İlköğretim), 2.Ömer Faruk Yıldır (Özel Birgül İlköğretim), 3.Alev Kaya (Karakavak İlköğretim)

ŞİİR:
1.Burçin Erdem (Milli Eğitim Vakfı İlköğretim), 2.Ceren Salatlı (Fatih İlköğretim), 3.Züleyha Akkale (Özel Turgut Özal İlköğretim),

KOMPOZİSYON: 1.Kübra Tektaş (Özel Turgut Özal İlköğretim), 2.Arzu Özkan (Yeşiltepe Lisesi), 3.Sakine Buğdacı (Malatya Anadolu Lisesi).

Resim yarışmasında dereceye girenlere ödüllerini 2. Ordu Kurmay Başkanı Tümgeneral Çakan, Şiir Yarışmasında dereceye girenlere ödüllerini Belediye Başkanı Akın, Kompozisyon Yarışmasında dereceye girenlere ödüllerini ise Cumhuriyet Başsavcısı Demirdağ ve Milli Eğitim Bakanlığı Başmüfettişi Mustafa Atabey verdiler.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız