SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Öğretmenimizi İstiyoruz"

0
Güncellendi - 2015-12-27 17:56:13
A- A+ PAYLAŞ

Malatya’da, Ali Doğan Okuma Salonu’nda görev yapan Matematik Öğretmeni Ebru Karataş’ın (alttaki fotoğrafta) görevden alınmasına veli ve öğrenciler tepki gösterdi.

Battalgazi Eğitim Vakfı tarafından, Sosyal Destek Programı (SODES) desteğiyle ‘Şimdi Eğitim Zamanı’ projesi kapsamında açılan Ali Doğan Okuma Salonu’nda matematik öğretmenliği yapan Ebru Karataş’ın sebepsiz yere görevden alındığını iddia eden öğrenci ve veliler, okuma salonunun önünde toplanarak, öğretmenlerinin görevine devam etmesini istedi.

Ortaokul öğrencilerine yönelik ücretsiz Seviye Belirleme Sınavı (SBS) kurslarının verildiği okuma salonunda görev yapan Karataş’ın sebepsiz yere işten çıkarıldığını söyleyen veliler, öğretmenlerinden memnun olduklarını ve göreve devam etmesini istedi.

Ebru Karataş’ın öğrencileri ise, öğretmenlerinin kendilerine anneleri gibi davrandığını ifade ederek, öğretmenlerini geri istediklerini dile getirdi.

Ali Doğan Okuma Salonu’nda 1 yıldır görev yaptığını kaydeden Matematik Öğretmeni Ebru Karataş, kendisine hiçbir sebep sunulmadan 2 gün önce görevine son verdiğini ifade etti.

Karataş, sebepsiz yere görevine son verildiğini kaydederek, “Ben canla başla çocuklarım için çalıştım. Özellikle mağdur ailelerin çocukları buraya geliyor. Hiçbir özel kurumdan fark kalmaksınız burada çocuklarımıza hem eğitim hem ahlaki hem de manevi değerleri verdim. Veli ve öğrencilerimde bugün bunun için buraya geldiler. Ben onları yarı yolda bırakmadım. Hiçbir zamanda bırakmam ama kurumun kapıları bana ardına kadar kapatıldı. Hiçbir şey yokken kapatıldı. Çocuklarım benim güllerim. Ben onlara kıyamadım ama benden kopardılar” dedi.

Öğrencilerinden koparıldığı için üzgün olduğunu belirten Karataş, “Hiçbir sebep söylemediler. Sadece insanlar bir yerlere gelince çekememezlik başlıyor. Kıskançlık diyelim. Bu kadar sevgiyi hak etmediler. Zorlarına giden tek şey budur. Veli ve çocuklarım için canımı seve seve feda edebilecek kadar fedakar bir öğretmenim. Onlar da beni sevmeselerdi, bugün burada olmazlardı” ifadelerini kullandı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız