SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Öğretmenler Adına Okul

A- A+ PAYLAŞ

Vali Halil İbrahim Daşöz’ün başlattığı okul yaptırma projeleri kapsamında yer alan Öğretmenler İlköğretim Okulu’nun temeli törenle atıldı. Vali, okul yaptırma projelerine yapılan eleştirilere tepki gösterdi.

Çöşnük Mahallesi’nde 7 dönüm alanda yaptırılacak ve 525 bin YTL’ye malolacak 21 derslikli okulun temel atma törenine Vali Halil İbrahim Daşöz, Milli Eğitim Müdürü Mehmet Bulut, Türk Eğitim Sen Şube Başkanı Ekrem Şenol ile Eğitim Bir Sen Şube Başkanı Şahin Kayaduman ile bazı okul müdürleri ile bazı öğretmenler katıldılar.

Milli Eğitim Müdürü Bulut konuşmasında, il genelinde okul binası sıkıntısı yaşadıklarını, bu konuda hayırseverlerden destek beklediklerini söylerken, Türk Eğitim Sen Şube Başkanı Şenol, sendika olarak projeye destek sağlamaya devam edeceklerini söyledi.

Vali Daşöz de konuşmasında, “Bugün ellerinden öpülesi öğretmenlerimiz adına gurur verici bir gün yaşıyoruz. Ülkemizin en önemli sorununun eğitim olduğunu her zaman söylüyoruz. Eğer gelecekte güçlü, güvenli ve sorunsuz bir ülkede yaşamak istiyor isek, eğer gelecekte çocuklarımız mutlu, başarılı huzur içinde ve geleceğe güvenle bakan bir dünyada yaşatılmak isteniyorsa eğitim konusunu mutlaka çözmeye mecburuz. Devlet, millet, ana ve babalar olarak tüm kurum ve kuruluşlar olarak seferber olmaya mecburuz. Bu bizim için milli bir görev, milli bir mükellefiyettir.”dedi.

Bir okul yapımına öğretmenlerin öncülük etmesinin ayrı bir önemi bulunduğunu belirten Vali, “Zaten öğretmenlerimiz toplumumuzun mimarı, çocuklarımızın geleceğe hazırlayıcıları. Ama burada öğretmenlerimiz topluma, milletimize ayrı bir mesaj veriyor. Diyor ki, ben çok yüksek maaş almıyorum, benim ekonomik şartlarım çok iyi değil. Ama ben bir okul yapıyorum. Ey Malatya halkı, ey Türk milleti, ey herkes, lütfen beni görün, beni anlayın. Eğitimden daha önemli bir şey yok. Paradan, zenginlikten de daha önemlidir, diyor öğretmen arkadaşlar. Onun için öğretmen arkadaşlarımızın hepsini tebrik ediyorum. Onlara yürekten teşekkür ediyorum

Bu yatırımı çok değerli görüyorum. Çünkü bu bir sevda, bir inanç işidir. Bu yatırıma, bu camianın hepsi tam olarak katılmadı, ama bu yatırım devam ediyor. Lütfen bunun dışında kalma şanssızlığını yaşamayalım. Bu okul bittiğinde herkes buraya bir tuğla koymak için yarışırken, ben neden bunun dışında kaldım, ben kör müydüm, ben sağır mıydım, ben neden bunu yaşayamadım şanssızlığını yaşamasın. Bu mutluluğu birlikte oluşturup birlikte yaşayalım” derken, projelere karşı yapılan eleştirilere de sitem etti.

Daha sonra okulun temeli atıldı.

Valinin okul yaptırma projeleri kapsamında; 91 Bin Dev Öğrenci Kampanyası- Öğrenciler İlköğretim Okulu, Öğretmenler İlköğretim Okulu, Polis Amca İlköğretim Okulu, Beyaz Önlük Lisesi ve Kamu Çalışanları Lisesi yeralıyordu. Projelere adını taşıdığı meslek gruplarının katkı sağlaması planlanırken, geçtiğimiz günlerde sağlık personelinin katkısıyla planlanan Beyaz Önlük Lisesi’nden, bu kesimin yeterli destek sağlamaması nedeniyle vazgeçildiği belirtilmişti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız