SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Öğretmenler Günü

A- A+ PAYLAŞ

24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla Pazartesi günü Sabancı Kültür Merkezi'nde bir kutlama töreni gerçekleştirilecek.

Atatürk'ün "Millet Mektepleri Başöğretmenliği'ni Kabul Ettiği Gün" olan 24 Kasım, Öğretmenler Günü olarak kutlanıyor.

Malatya'da Öğretmenler Günü dolayısıyla yapılacak törenin programı şöyle:

"09.50: Resim Öğretmenleri’nin resimlerinden oluşan eserlerin yer aldığı resim sergisinin açılışı

10.00: Saygı Duruşu, İstiklal Marşı ve Öğretmenler Marşı
- Bir öğrencinin şiir okuması
- Genç Öğretmenler adına Alev Çelebi’nin konuşması
- Stajyer öğretmenlerin yemin töreni
- Emekli öğretmenler adına Nursel Saray’ın konuşması
- Milli Eğitim Müdürü Mehmet Bulut’un konuşması
- Vali Halil İbrahim Daşöz’ün konuşması
- Emekli öğretmenlere hizmet şeref belgesiin verilmesi
- Resim, Şiir ve Kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesi
- Öğretmenler tarafından hazırlanan müzik programının sunulması."

MESAJLAR..
AKP Milletvekili Fuat Ölmeztoprak'ın mesajı şöyle:

"Büyük Önder Mustafa Kemal ATATÜRK'e Başöğretmen ünvanıverilişinin 80'inci ve bu günün öğretmenler günü olarak kutlanmaya başlanmasının 28'nci yılı '' 24 KASIM ÖĞRETMENLER GÜNÜ''öğretmenlerimizin günüdür. Saygıdeğer öğretmenlerimiz, çok kutsal bir mesleğin sahibidirler.

Karşılığı hiçbir maddi değerle ölçülemeyecek kadarsaygın, sevgi ve fedakarlık mesleği olan öğretmenlik; sınırları okulve sınıf duvarlarıyla çizilemeyen, belli bir zaman dilimine sığmayacakkadar önemli sorumluluk gerektiren kutsal bir görevdir. Başöğretmen Büyük Önder Atatürk "Milletleri kurtaranlar,yalnız ve ancak öğretmenlerdir" diyerek, Türk öğretmenine güvenini vebeklentisini işaret buyurmuşlardır. Büyük bir özveri ile çalışanöğretmenlerimiz, geleceğimizi emanet ettiğimiz gençliği yetiştiren,verdikleri eğitimle topluma şekil veren yüce bir görevin fedakâr temsilcileridir. Milli birlik ve beraberlik ruhunu gençliğe kazandırarak ortak amaçlarda birleştirmek için manevi bir hazla görevini övgüye değer bir şekilde yerine getirmektedirler.

Türk öğretmeninin gösterdiği bu başarının altında ise Başöğretmen ve onun ilkelerinden aldıkları destek ve güç yatmaktadır. Ülkemizin çağdaş uygarlık düzeyine ulaşmasında, daha iyiye ve ileriye giden bir Türkiye yaratmak için en büyük çabayı kuşkusuz öğretmenlerimiz göstermektedir. Onların verdikleri bilimsel, çağdaş, mesleki ve sosyal eğitimle; güçlü, bilgili ve gelişmelere açıkbireyler yetişecek, geleceğe daha emin adımlarla ilerleyen bir toplum yaratılacaktır. Bu duygu ve düşüncelerle, başta Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere ahirete intikal eden tüm öğretmenlerimizi rahmet, minnet ve şükranla anarken, bütün öğretmenlerimizin Öğretmenler Gününü kutluyorum."

AKP Milletvekili Öznur Çalık da mesajında "Yeni nesillerimizin çağın gereksinimlerine uygun ve donanımlı birer fert olarak toplumumuza kazandırılmasını sağlayan yegane güç öğretmenlerimizdir. Milli ve manevi değerlerine sahip çıkan, teknoloji ve diğer tüm bilim dallarında ilerleme sağlayan, çalışmalar yapan bireyler yetiştirilmesi, ülkemizin geleceği açısından son derece mühim bir konudur. Nitekim bilgi çağını yaşadığımız bu dönemde, ülkelerin etkinliklerini ve varlıklarını sürdürebilmeleri, uluslararası alanda fark yaratabilmeleri ancak ve ancak yetişmiş insan gücüyle mümkündür.

Öğretmenlerimizin, üstlendikleri sorumluluk ve vazife anlayışlarıyla insanlarımıza harcadıkları emek, tüm takdirlerin üzerindedir. Türkiye Cumhuriyeti’ni bugünlere taşıyan, işte bu ruh ve üstün hizmet anlayışıdır. Eğitim alanındaki bu ilkelerin sürdürülmesiyle Ülkemizin çok kısa bir zamanda dünyanın kalkınmış sayılı ülkeleri arasında gireceğine yürekten inanıyorum.

Bu duygu ve düşüncelerle gerek milli gerekse manevi değerlerimizin son derece kıymet atfettiği öğretmenlerimizin bu anlamlı günlerini içtenlikle tebrik ediyor, bizleri yetiştirmek için verdikleri emekler için bir kez daha şükranlarımı sunuyor, tüm öğretmenlerimize selam ve saygılarımı sunuyorum."dedi.

Belediye Başkanı Cemal Akın ise, Öğretmenler Günü dolayısıyla "Toplumların ve insanların gelişmesi açısından son derece büyük bir öneme sahip olan eğitim, başarı yolunda birinci derecede rol oynamaktadır. İnsanları ve toplumları başarıya götürecek eğitimin baş mimarları ise hiç şüphesiz öğretmenlerdir.

Cumhuriyetimizin kurucusu başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk, öğretmenlere ‘Cumhuriyet sizden fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür nesiller ister’ diyerek, öğretmenlerin ülkemiz ve Cumhuriyetimiz için ne kadar önemli olduğunu ve onlardan beklentisini vurgulamıştır. Tüm öğretmenlerin 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutluyor, öğretmenlerimizin, bu ülkeyi muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkaracak nesiller yetiştirmesini temenni ediyorum." mesajını yayınladı.

Emniyet Müdürü Ali Osman Kahya'nın mesajı da şöyle:

"En zor şartlarda bile, ülkemizin her köşesine ulaşarak ışık olan, eğitmeyi ve öğretmeyi bir ideal olarak benimseyen, çocuklarımızın ve gençlerimizin bilimsel, sosyal, kültürel ve daha birçok yönden yetişmelerinde büyük rol oynayan, her türlü fedakârlığı gösteren siz öğretmenlerimize millet olarak minnettarız.

Bu duygu ve düşüncelerle, başta Başöğretmen Büyük Önder Atatürk olmak üzere ebediyete intikal etmiş tüm öğretmenlerimizi saygı ve minnetle anıyor, siz değerli öğretmenlerimizin Öğretmenler Gününü en içten dileklerimle kutlar saygılar sunarım."

CHP İl Başkanı Celal Berktaş da mesajında şunları söyledi:

"Bugün Öğretmenler Günü. Tüm öğretmenlerimizin bu anlamlı gününü kutluyoruz.

Bu vesile ile yine eğitimimizin ve ÖĞRETMENLERİMİZİN sorunlarına değinmekte yarar var.

• Öğretmenlerimizin ekonomik durumları halen istenilen seviyeye getirilememiştir. Öğretmenimiz hala geçim sıkıntısı yaşamakta, ikinci bir iş yapmak zorunda bırakılmaktadır.
• Öğretmenlerimizin tüm çabalarına karşın Sendikal ve Sosyal Örgütlenme düzeyi yeterli hale getirilmemiştir.
• Temel eğitimin süresi yeterli değildir. En kısa zamanda 12 yıla çıkarılmalıdır.
• Okullaşma seviyesi yeterli değildir. Bütçeden eğitime yeterli kaynak ayrılmamakta, okullar kendi giderlerini öğrenci velilerine karşılatmak zorunda bırakılmaktadır. Bu da sorunlara sorun katmaktadır.
• Yükseköğretimde sorunlar devam etmektedir. YÖK, son yıllarda işlevini yerine getiremez duruma getirilmiş, siyasi bir kurum yaratılmıştır.

Ancak Cumhuriyetin Öğretmeni tüm olumsuzluklara karşın özveri ile çalışmalarını sürdürmektedir. Çağdaş nesillerin yetişmesi ancak bu yolla olanaklı görünmektedir.

Tüm Öğretmenlerimizin bu anlamlı gününü kutluyor, özverili çalışmalarından dolayı hepsine teşekkürü borç biliyoruz."

Atatürkçü Düşünce Derneği Malatya Şube Başkanı Ali Ekber Tunçdemir de şu mesajı yayınladı:

"Kurtuluş Savaşı'nı kazandıktan sonra, 29 Ekim 1923'te Cumhuriyet'i kuran ulu önder Atatürk, askeri ekonomik, sosyal ve kültürel alanda birçok yeniliği başlatmıştır. Bu yeniliklerden biri de, 1 Kasım 1928 tarihinde çıkarılan 1353 sayılı kanunla, Arap alfabesi yerine Latin alfabesinin kabulü olmuştur. Bu tarihten itibaren yeni harflerin öğrenilmesi ve okur yazar sayısının artırılması konusunda büyük bir seferberlik başlatılmıştır.24 Kasım 1928 tarihinde açılan, Millet Mektepleri'nde, yaşlı, genç, çocuk, kadın... herkese yeni harflerle okuma yazma öğretilmiştir.“Dünyanın her tarafında öğretmenler insan topluluğunun en özverili ve en saygın unsurlarıdır” diyen ulu önder Mustafa Kemal ATATÜRK’ ün Millet Mektepleri Başöğretmenliğini kabul ettikleri tarih olan 24 Kasım günü, Öğretmenler Günü olarak kutlanmaktadır. Bugün aynı zamanda Atatürk’ün 1928 yılında Millet Mektepleri Teşkilatı’nın genel başkanlığını ve bu mekteplerin başöğretmenliğini kabul ettiği günün yıldönümüdür

Atatürk, tüm yaşamı boyunca eğitime ve eğitimcilere önem vermiş, her fırsatta öğretmenleri ve öğretmenlik mesleğini yüceltmiştir. Genç cumhuriyetimizin öğretmenleri, yurdun dört bir yanına eğitim ışığı götürerek işe başlamışlar, askeri alandaki zaferlerimizi bilgili, açık fikirli kuşaklar yetiştirerek taçlandırmışlar ve ulusumuzun yazgısını değiştirmişlerdir. Atatürk öğretmenlere duyduğu güveni ve yeni Türkiye’nin biçimlenmesinde öğretmenlerin rol ve etkinliğini, onlara yönelik bir söylevinde şöyle belirtmiştir: “Muallimler, yeni nesil sizin eseriniz olacaktır. Eserin kıymeti, sizin maharetiniz ve fedakarlığınız derecesiyle mütenasip bulunacaktır. Cumhuriyet; fikren, ilmen, fennen, bedenen kuvvetli ve yüksek seviyeli muhafızlar ister. Yeni nesili bu evsaf ve kabiliyette yetiştirmek sizin elinizdedir.Ordularımızın kazandığı zafer, sizin ve sizin ordularınızın zaferi için yalnız zemin hazırladı. Hakiki zaferi siz kazanacak ve sürdüreceksiniz ve başarılı olacaksınız.”

2008 yılında da öğretmenlerimizin , Öğretmenler Gününü; Ekonomik ve sosyal haklarının yetersizliği bir yana varolan haklarının da gaspedilmeye çalışıldığı, insanca yaşayabilecekleri gelirden yoksun bırakıldıkları, baskılar, siyasi nitelikli kovuşturmalar, siyasal iktidar merkezli kadrolaşma saldırılarının arttığı bir ortamda kutluyoruz.

Tüm bu olumsuzluklara karşın öğretmenlerimiz , Kurtarıcı ve kurucumuz Atatürk aydınlığını tüm varlığı ile savunmayı, çağdaş, eşit ve nitelikli eğitim yapabilmenin, mücadelesini vermekte, görevlerini büyük bir özveri ve yurtseverlik duygusu ile yerine getirmektedirler.

Bazı okulların duvarlarına asılan Atatürk’e benzemeyen karikatür gibi yakışıksız bez afişleri öğretmenlerimize layık gören okul yöneticilerini kınıyoruz.

Uygunsuz tavır, resim, şekil ve detaylarla ortaya çıktığı gibi bazı şer mihraklar, kimi odaklardan aldıkları güç ve cesaretle, kurtarıcımız ve kurucumuz Atatürk’e saygısızlığın ötesinde saldırılarını sürdürmektedirler. Sonuçlarına katlanacaklarını bilerek yaptıkları ve yapacakları her davranış ve tavrın, takipçisi olduğumuz ve günü geldiğinde hak ettiği cevabı alacakları bilinmelidir.

Diğer taraftan ülkemizden binlerce kilometre uzaktaki bir ülke, Çin’in okul ders kitaplarının kapağında bir devlet kurucusuna yakışır Atatürk resmi, içlerinde ise Atatürk’ün dünyaya örnek bir lider olduğu anlatılmaktadır.

Bu örnek; özellikle son günlrede yoğunlaşan kimi “siyasi magandaların”, irtica odaklarının ve aymazların saygısızlıklarına 24 Kasım dersi olsun. Eğitim sistemin en önde gelen unsuru
öğretmenlerimizdir. Onların özlük hakları başta olmak üzere çalışma koşulları ve ortamlarının acilen iyileştirilmesinde zorunluluk vardır.

Ulu Önder Atatürk'ün, ''Fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür nesiller yetiştirin'' öğüdü doğrultusunda tüm olumsuz koşullara karşın yılmadan çalışan öğretmenlerimizin günü, aydınlık ve öğretici olsun."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız