SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Her Türlü Takdiri Hak Ediyorlar"

0
Güncellendi - 2017-11-25 03:56:25
A- A+ PAYLAŞ

24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla çeşitli etkinlikler düzenlendi.  Malatya'da düzenlenen törende, Atatürk Anıtı'na çelenk sunuldu, saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Törenin ardından İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tatlı, Vali Ali Kaban'ı makamında ziyaret etti.

Kaban, ziyaretten memnuniyet duyduğunu aktararak Tatlı ve beraberindeki öğretmenlere çeşitli hediyeler verdi.

Öğretmenlerin sadece bir gün değil hayatın her günü anılması gerektiğini, çocukların anne ve babadan sonra öğretmenlerinden eğitim aldığını anlatan Kaban, "Bu anlamda hiç kimse yok ki öğretmenlerinden bir şey almamış olsun. Aldığı eğitim onu hayata bağlayan, onun hayat içerisindeki duruşunu, bir sonraki evrede aile sahibi oluşunu belirleyen önemli bir etken." dedi.

Tatlı ise öğretmenlerin ülkeyi yarınlara taşıyacak genç nesiller yetiştirdiğini belirterek kendilerini kabul ettikleri için Kaban'a teşekkür etti.

ÇAKIR'DAN ÖĞRETMENLERE ZİYARET..

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır "Öğretmenler Günü" dolayısıyla Mehmet Topsakal Özel Eğitim ve İş Uygulama Merkezini ziyaret etti.

Mehmet Topsakal Özel Eğitim ve Uygulama Merkezinde görevli öğretmenlerin "Öğretmenler Günü”nü kutlayan Başkan Çakır, "Öğretmenlik saygın ve özel bir meslek. İnsan yetiştirmek kadar değerli bir şey yok. Ama sizin göreviniz ise onun da bir kademe üstü. Ailelerinin bile bakmakta zorlandığı, eğitilmesi zor çocuklarımıza gönül vererek yetiştirmeye çalışıyorsunuz.

Eğitim almak sadece bir branşta, bir meslekte eğitim almak, başarılar kazanmak demek değil. 15 Temmuzda bunu çok iyi gördük. Adam eğitim almış ama vatan, bayrak sevgisi almamış, topluma, kamuya saygıyı öğrenmemiş, ülke bütünlüğüne önem vermemiş. Demek ki hiç bir şey öğrenmemiş.  Biz çocuklarımızı bilim, teknoloji noktasında yetiştirirken, bir yandan da ülkesine, bayrağına, toplumuna sevgi, saygı gibi değerlere de önem vererek yetiştirmeliyiz. O nedenle sizin duruşunuz çok önemli, çocuklarımız sizleri örnek alarak hayat tarzlarını belirlemiş oluyor." dedi.

Mehmet Topsakal Özel Eğitim ve Uygulama Okulu Müdürü Mustafa Nayman Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır'a ziyaretlerinden dolayı teşekkür etti.

Öğretmenlerle bir süre sohbet eden Başkan Çakır, öğretmenlere çeşitli hediyeler verirken, sınıfları da gezerek öğrencilerle yakından ilgilendi.

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, ayrıca 24 Kasım Öğretmenler günü nedeniyle Genel Sekreter Yardımcısı Ertan Mumcu ve Kültür Sosyal İşler Dairesi Başkanı İhsan Gencay ile birlikte öğretmenlerle kahvaltıda bir araya geldi.

Kernek Külliyesinde Büyükşehir Belediyesi eğitim merkezlerinde görev yapmakta olan öğretmenlere verilen kahvaltıda Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı Eğitim Şube Müdürü Mükremin Yağbasan bir konuşma yaparak öğretmenliğin bilgi, fedakârlık ve özverili bir meslek olduğunu belirtti. Yağbasan Büyükşehir Belediyesi bünyesinde eğitim verilen merkezler hakkında da bilgiler verdi.

Bütün öğretmenlerin ‘Öğretmenler Günü’nü kutlayan Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, kentin gelişiminde daha çok insan odaklı çalışmalara önem verdiklerini belirterek özetle;

"2009 yılında kurmuş olduğumuz eğitim merkezlerimiz, sanat merkezlerimizle birlikte büyük bir ekip oluşturduk. Çocuklarımızın sadece okul eğitimiyle kalmaması, okul dışına da çıktığında hafta sonu veya boş zamanlarında eğitim alabilecekleri alanları oluşturmak bizim temel görevimiz. Çocuklarımızı toplumumuza kazandırmak bizim için çok önemli. Bu anlamda her yıl büyüyen bir kadromuz var. Yapmış olduğumuz tesislerde ne kadar çocuğa, insana ulaştığımız önemli. Ne kadar aileye dokunabildiğimiz önemli. Bizlerin temel amacı bu çocuklarımızı manevi yönden destekleyerek, ülkemize ve toplumumuza yararlı bireyler yetiştirmek.  Şuana kadar binlerce çocuk bu eğitim merkezlerinden faydalandılar. Öğretmenlerimiz kutsal bir görevi yerine getiriyor." dedi.

"HER TÜRLÜ TAKDİRİ HAK EDİYORLAR"

Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat da, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla Yeşilyurt’taki eğitim kurumlarını ziyaret ederek, öğretmenlerin özel ve anlamlı günlerini kutladı. Türkiye’nin geleceğinin iyi eğitim veren öğretmenlerin elinde olduğunu söyleyen Polat, “Gelişen toplumların yolunu öğretmenler aydınlatır, öğretmenlik fedakârlık gerektiren kutsal bir meslektir. Öğretmenlerimiz her türlü takdiri ve saygıyı hak ediyorlar “ diye konuştu.

Her yıl 24 Kasım’da kutlanan Öğretmenler Günü nedeniyle ilçe genelindeki okullarda görev yapan öğretmenlere özel hediyeler ulaştıran Yeşilyurt Belediyesi, bu yılda üzerlerinde isimleri yazılı ajandaları öğretmenlere hediye etti.

Öğretmenler Günü nedeniyle gün boyunca ilçedeki okulları ziyaret eden Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, öğretmenlere ajandaların yanı sıra karanfil hediye ederek 24 Kasım Öğretmenler Günlerini tebrik etti.

AA- Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız