SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Öğretmenler Günü Kutlamaları

0
Güncellendi - 2015-12-27 15:41:18
Öğretmenler Günü Kutlamaları
A- A+ PAYLAŞ

24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısı ile Malatya'da çeşitli etkinlikler düzenlenecek.

Malatya Valiliği İl Kutlama Kurulu tarafından yapılan açıklamaya göre; Öğretmenler Günü dolayısı ile yapılacak etkinliklerin programı şöyle duyuruldu;

"Halk Eğitim Merkezi Salonunda Yapılacak Program (Atatürk Evi Yanı)

Tarih: 24 Kasım 2012 Saat: 09.45 Öğretmenler Resim Sergisi Açılışı

Öğretmenler Günü Kutlama Programı - Saat: 10.00

Saygı Duruşu. ♦ İstiklal Marşı. ♦ Öğretmenler Marşı (Müzik Öğretmenleri Korosu Tarafından) ♦ Bir Öğrencinin Şiir Okuması ♦ Genç Öğretmenler adına konuşma. ♦ Aday Öğretmenlerin yemin töreni. ♦ Emekli Öğretmenler adına konuşma. ♦ Milli Eğitim Müdürü Sayın Mehmet BULUT'un açılış konuşması. ♦ Malatya Valisi Sayın Vasip Şahin'in konuşması (Tensip buyururlarsa) ♦ Emekli Öğretmenlere hizmet şeref belgesi verilmesi. ♦ Öğretmenler konulu Resim, Şiir, Kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilere ve İnönü Üniversitesince düzenlenen "Öğretmenin Hikayesi" yarışmasında dereceye girenlere ödüllerinin verilmesi. ♦ İnönü Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanı Sayın Prof. Dr Burhanettin Dönmez'in "Öğretmenler Mesleğine ilişkin değerler ve güncel gelişmeler " konulu konuşması ♦ Müzik Öğretmenleri korusu tarafından hazırlanan programın sunumu.

Müzik Programı - Saat: 19.00

Halk Eğitim Merkezi Salonunda Müzik Öğretmenleri Korosunun Hazırladığı Türk Halk ve Sanat Müziği Programının sunulması"

Bu arada 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle yayınlanan mesajlarda, öğretmenliğin önemi ve üstlenmiş olduğu misyona dikkat çekildi. 

VALİ'NİN MESAJI..

Vali Vasip Şahin, Öğretmenler Günü nedeniyle yayımladığı mesajında, “İrfan ordumuzun değerli neferleri öğretmenlerimizin genç nesillerin yetiştirilmesi, istikbale hazırlanması ve çağın gerektirdiği bilgilerle donatılması yolunda üstün gayret ve fedakarlıkları milletimizce takdir edilmektedir. Bu fedakarane çalışmaları onları halkımız nezdinde şehitlerden hemen sonra gelen bir makama eriştirmiştir. Bunun bilinci ve sorumluluğunu müdrik bir şekilde ve her geçen gün artan bir aşk ve şevkle görevlerini ifa eden öğretmenlerimizin ve ailelerinin Öğretmenler Günü’nü kutluyor, görevlerinde ve yaşamlarında başarı ve mutluluklar diliyorum” ifadelerini kaydetti.

ÖZ'ÜN MESAJI..

AKP Malatya Milletvekili Ömer Faruk Öz de mesajında şöyle dedi:

"Öğretmenlik gücünü sevgiden alan, dünyanın en kutsal ve en saygın mesleğidir.

Bir milletin milli, ahlaki ve kültürel yönden güçlü ve aynı zamanda medeniyet bakımından da kalkınması öğretmenlerimizin üstün ve özverili çalışmalarına bağlıdır. Öğretmenlik mesleği, aynı zamanda bilgeliği ve erdemi de temsil eder.

Kısaca Öğretmen bir sanatkârdır, yarının temelini o attığı gibi, değerli kişilik hamuruna da o biçim verir.

Geleceğimizin teminatı çocuklarımızın ve gençlerimizin milli, manevi ahlaki ve kültürel değerlerine sahip çıkan, sorumluluk sahibi Çağdaş, mesleki ve sosyal eğitim sayesinde; hızla değişen dünyaya ayak uydurabilecek donanımlı, dinamik, devletini milletini ve ailesini yürekten seven birlik ve beraberlik duyguları gelişmiş açık fikirli, ahlaklı bireyler olarak yetişmesinde hiç kuşkusuz yine öğretmenlerimizin büyük emeği bulunmaktadır.

Biz bireylerin; Aileden sonra, öğretmenlerimiz sayesinde hayatımızdaki izlerin şekillenmesindeki katkıları büyüktür. 

Dün bizleri, bugünse çocuklarımızı yetiştiren, şuan aramızdan ayrılan öğretmenlerimize Cenab-ı Allahtan rahmet, emekliye ayrılan çok değerli öğretmenlerimize bundan sonraki yaşamlarında aileleriyle birlikte sağlık ve  mutluluk dolu uzun ömürler temenni ederek, şu an görev yapmakta olan öğretmenlerimize de aileleriyle sağlıklı, mutlu, başarılı bir meslek hayatı geçirmelerini diler,  bu vesile ile tüm öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler gününü kutlarım."

ÇALIK'IN MESAJI..

AKP Malatya Milletvekili Öznur Çalık yayımladığı mesajında, “Bugün çalışan öğretmenlerimizin neredeyse yarısından fazlası Ak Parti iktidarları döneminde atanmış; 2003’ten 2012’ye 367 bin öğretmenin yerleştirmesi yapılmıştır. Öğretmen ataması ve tayinlerinde objektif kriterler getirilmiştir. Artık yıllarca köylerde çalışıp şehir merkezine gelmeden emekli olan öğretmenler devri kapanmıştır. Bugün öğretmenlerimizin tayinleri ve nakilleri, şeffaf bir şekilde, puan üstünlüğüne göre yapılmaktadır. Kıymetli öğretmenlerimize üstün hizmetlerinden dolayı sonsuz teşekkürler ediyor, ellerinden öpüyorum. Ömürlerini bu onurlu görevle geçirmiş olan emekli öğretmenlerimize ve bütün çalışan öğretmenlerimize sevdikleriyle birlikte sağlık ve afiyet dolu günler diliyorum. Başta şehit öğretmenlerimiz ve Başöğretmenimiz Atatürk olmak üzere ebediyete uğurladığımız bütün öğretmenlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum” dedi.

“ÖĞRETMENLER GELECEĞİN MİMARLARIDIR”

AKP Malatya Milletvekili Mustafa Şahin ise yayınladığı mesajında şu ifadeleri kaydetti:

“Öğretmen; toplumun gelişimine, değişimine ön ayak olan ve geleceğimiz olan çocuklarımızı eğitsel, bedensel, ruhsal ve zihinsel olarak yetiştiren insanlardır. Öğretmenler adeta deniz feneri gibi etrafına ışık saçan, yol gösteren ve bireyleri topluma kazandıran mümtaz ve nadide kişilerdir. İnsanı topluma ve geleceğe hazırlarken bilgiyi sevgiyle vererek geleceğimize yön vermektedirler. Bilgiyi, öğrenmeyi, elde etmeyi ve onu kullanmayı bizlere öğreten onlardır. Onlar, her türlü erdemin taşıyıcısıdırlar. Çocuklarımızı, bizi biz yapan değerlere sahip; gençlerimizi, özgür düşünen, bağımsız karar verebilen, yeniliklere açık, özgüven sahibi, problem çözme yeteneği gelişmiş, bilim ve teknolojideki gelişmeleri yakından izleyen, bunun da ötesinde bilim ve teknolojiyi üretebilen bireyler olarak yetişmelerine vesile olan öğretmenlerimizin fedakarca ülkemizin dört bir yanında yapmış oldukları fedakar çalışmalarla aydınlık yarınlarımızı yetiştirmelerindeki emekleri takdire şayandır. Öğretmenler, dün olduğu gibi, bugün ve yarın da geleceğin mimarları olmaya devam edeceklerdir.”

AĞBABA'NIN MESAJI..

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Malatya Milletvekili Veli Ağbaba 24 Kasım Öğretmenler günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Ağbaba mesajında “Öğretmenler , hiçbir dönem bu kadar hor görülmemiştir”  dedi.

CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba yayımladığı mesajda; “Cumhuriyet Türkiye’sinin kurulmasında ve bugünlere gelmesinde en önemli rolü üstlenen ancak sadece senenin bir günü hatırlanan öğretmenlerimiz, üstlendikleri misyona rağmen bugün hala pek çok sorun yaşamaktadır.  Donanımlı ve birikimli nesiller yetiştirerek eğitim yoluyla toplumu dönüştürme görevini üstlenen öğretmenler bu kutsal görevi her türlü zor koşulara rağmen layıkıyla yerine getirmeye çalışmaktadırlar. Atanamayan öğretmen sayısının yüz binleri aştığı, ücretli ve sözleşmeli öğretmen uygulamaları sonucu özlük haklarının görmezden gelindiği günümüz Türkiye’sinde öğretmenlere sunulan yaşam koşullarının zorluğu da ortadır.  Öğretmenlerimiz,  tüm bu koşullara rağmen yılmadan bilimden sanata, kültürden teknolojiye kadar pek çok alanda çağdaş ve modern gençler yetiştirmenin çabasındadırlar” dedi. 

Ağbaba mesajının sonunda  “Türkiye’nin Milli Eğitim tarihinde hiçbir dönem öğretmenlik mesleği  Başbakan ve Milli Eğitim Bakanı tarafından bu kadar eleştirilmemiş, hor görülmemiştir. Eğitim sistemi de hiçbir dönem bu kadar yapboz tahtasına dönüştürülmemiştir. Başbakan ve Milli Eğitim Bakanının görevdeki öğretmenlere ve atanamayan öğretmenlere kullanılan cümleleri şiddetle kınadığımızı belirtmek istiyorum Öğretmenlik mesleğinin hak ettiği değere ulaştığı, öğretmenlerimizin özgür bir ortamda, tüm bilim, teknoloji ve bilgi olanaklarından yararlanarak yeni nesiller yetiştirdiği daha güzel günler ümidiyle tüm öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutluyorum” ifadelerine yer verdi.

“ÖĞRETMENLİK KUTSAL BİR MESLEKTİR”

Belediye Başkanı Ahmet Çakır da mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Öğretme gibi kutsal bir mesleği icra eden öğretmenlerimiz, geleceğimiz olan çocuklarımızın hayata hazırlanmalarında çok önemli bir görevi yerine getirmektedirler. Dolayısıyla toplumumuzun vazgeçilemez saygın bir unsuru olan öğretmenlerimizin özverili gayretleri, geleceğimiz adına umut ışıklarının çoğalması anlamına gelmektedir. Gelecek eğitimcilerimizin elinden şekillenecektir. Dünyada ekonomisiyle, teknolojisiyle ve her şeyden önemlisi nitelikli insan gücüyle daha da gelişmiş ve ilerlemiş bir ülke olmak, öğretmenlerimizin çabalarıyla mümkün olabilecektir. Öğretmenlerimizin, taşıdıkları sorumluluklarının bilinciyle görevlerini en iyi şekilde yerine getirdiklerine olan güvenimiz tamdır.”

AKP İL BAŞKANI..

Öğretmenler Günü dolayısıyla bir mesaj yayınlayan,  AKP İl Başkanı Av. Bülent Tüfenkci, 1981'de Atatürk'e 100.doğum yılında Başöğretmen sıfatı verilmesiyle 24 Kasım’ın  bugünün Öğretmenler Günü olarak kutlanmaya başlandığını anımsatarak, tarih boyunca ve dünyanın neresinde olurlarsa olsun, öğretmenlerin, aydınlanma, çağdaşlık, sevgi ve barış kavramlarının yerleşmesi için topluma yol gösterdiklerini dile getirdi.

Tüfenkçi, "Öğretmenlerimizin, hangi şartta olursa olsun, hiçbir engel tanımadan, geleceğimizi emanet edeceğimiz nesilleri yetiştirmek için gösterdiği fedakârlıkla kıyaslanamaz diyen Tüfenkci,  bir harf öğretebilmek için kendilerine emanet edilmiş çocuklarla, kendi çocuklarından daha fazla ilgilenen öğretmen bizim öğretmenimizdir. Onların içindeki bu sevgi, geleceğimizin teminatı çocuklarımıza da geçecektir.

Hükümetin son 10 yılda ortaya koyduğu icraatlar da, eğitimin geliştirilmesi konusuna diğer her konudan daha çok bütçe ayrıldığını vurgulayan Tüfenkci, bir toplumun öğretmenine ne kadar kıymet verirse geleceğini de o kadar garanti altına alacağını söyledi. Tüfenkci, Yeni eğitim sistemimizde yetişecek kuşaklar, mesleki ve teknik bilgileri sayesinde, gelecek yıllarda ülkemizin lokomotif gücü olacaklar. Onların yetiştirilmesi görevini üstlenen öğretmenlerimiz, vatanımızın geleceği açısından çok büyük sorumluluk taşıyor ve bu görevi layıkıyla yerine getiriyorlar. Geleceğimizin teminatı olan yavrularımızı yarınlara hazırlayarak görevlerini en iyi şekilde yerine getiren eğitim camiamızın kıymetli mensuplarının bu özel gününü paylaşmaktan, büyük bir mutluluk duymaktayım.

Bu vesileyle sevgi, şefkat, hoşgörü ve fedakârlık mesleğinin mensubu olma ayrıcalığını yaşayan tüm öğretmenlerimizin Öğretmenler Günü'nü en kalbi duygularımla kutlar sağlık, mutluluk ve esenlikler dilerken, başta Başöğretmen Atatürk olmak üzere ebediyete intikal etmiş olan öğretmenlerimize Allah'tan rahmet diler, emekliye ayrılmış olanlara da aileleriyle birlikte huzurlu bir ömür geçirmelerini temenni ederim" dedi.

EĞİTİM-İŞ BAŞKANININ MESAJI..

Eğitim-İş Sendikası Malatya İl Temsilcisi Feyzullah Çelik de yaptığı açıklamada şöyle dedi:

"Büyük Önder Atatürk’ün 24 Kasım 1928 tarihinde Millet Mektepleri Başöğretmenliği’ni kabul etmesinin 84’üncü bu anlamlı günün Öğretmenler Günü olarak kutlanmaya başlanmasının ise 32’inci yılında Başöğretmenimiz Atatürk’ü saygıyla anıyor, tüm öğretmenlerimizin Öğretmenler Günü'nü kutluyoruz.

Bugün,“devlet eğitimden elini çeksin” diyerek, her fırsatta eğitimi özelleştirmeye, bilimsel-laik özünden kopartıp dinselleştirmeye ve öğretim birliğini kaldırmaya çalışan bir anlayış iş başındadır.

Bakan Dinçer göreve gelir gelmez öğretmenlerin 3 ay tatil yaptıklarını, ilköğretim öğretmenlerinin yıllık 870 saatlerini okulda geçirdiklerini ve bu rakamın OECD ortalamasının 312 saat altında olduğunu iddia etmiş, öğretmenlerimizin emeğini değersizleştirmeye çalışmıştır. 

Türkiye`de eğitim sisteminin yıllardır çözülmeyen sorunları, öğretmenleri diğer ülkelerdeki meslektaşlarına göre çok daha fazla olumsuz etkilemektedir. Siyasi iktidarın apar topar hayata geçirdiği 4+4+4 eğitim sistemi nedeniyle 30 bini sınıf öğretmeni olmak üzere, 68 bin öğretmen norm fazlası durumuna düşmüştür. 

4+4+4 eğitim sistemiyle birlikte öğretmenlerin çalışma yükü daha da ağırlaşırken, öğretmenler okullarda çok sayıda angarya işi yapmak zorunda bırakılmıştır. 

Milli Eğitim Bakanlığı’nın öğrenci velileri ve öğrencilerin şikayetlerini dinlemek üzere kurmuş olduğu Alo 147 hattı, Bakanlığın öğretmenleri itibarsızlaştırma ve haklarında soruşturma açma kanalı olarak kullanmaktadır. 

Öte yandan, 300 binin üzerinde öğretmen adayı atama beklerken, ataması yapılmadığı gerekçesiyle intihar eden işsiz öğretmenlerin sayısı ne yazık artmaktadır. Durum böyleyken, Milli Eğitim Bakanı`nın ataması yapılmayan işsiz öğretmenleri "yem bekleyen güvercinler" olarak nitelemesi vahimdir.  

Eğitim-İş olarak; 

Eğitimin ulusal, bilimsel, laik ve kamusal esaslara dayandırılmasını, her aşamasında parasız olmasını, 

Öğretmenlerin sosyo-ekonomik statülerini yükseltecek önlemler alınmasını, 

Eğitim çalışanları arasında ayrımcılık yaratacak uygulamalara son verilmesini, 

Gerici, ırkçı ve bölücü kadrolaşmanın önlenmesini, eğitim yöneticiliği için nesnel ölçütlerin geçerli kılınmasını, 

Eğitim kurumlarımızın personel ihtiyacının gerçekçi bir biçimde belirlenerek, yeterli sayıda öğretmen ve yardımcı personel istihdam edilmesini, 

Ülkemizin koşulları göz önünde bulundurularak, yeni bir öğretmen yetiştirme sistemi geliştirilmesini, 

Eğitimde etnik kimlik ve mezhep-tarikat gibi kimlikleri öne çıkartacak ithal müfredat programları yerine, ulusal, laik, bilimsel ve halktan yana programlar uygulanmasını, 

Eğitim çalışanları ve tüm kamu çalışanlarının örgütlenme haklarının önündeki bütün engellerin kaldırılıp, grev ve toplu sözleşme hakkının tanınmasını istiyoruz!"

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız