SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Öğretmenler Günü Kutlamaları

A- A+ PAYLAŞ

24 Kasım Öğretmenler Günü kutlanıyor. AKP Milletvekili Fuat Ölmeztoprak, CHP Milletvekili Muharrem Kılıç, İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Hilmioğlu, Milli Eğitim Müdürü Hamza Doğuç, CHP il yönetimi ile Atatürkçü Düşünce Derneği Başkanı Ali Ekber Tunçdemir birer kutlama mesajı yayınladılar.

MESAJLAR

AKP Milletvekili Ölmeztoprak, " Her türlü övgüye layık, erdemlerin timsali, karanlığa düşmüş ümitlerin meşalesi eli öpülesi öğretmenlerimizin Öğretmenler Gününü kutluyor, emekli öğretmenlerimizle birlikte sağlık, mutluluk ve huzur dolu günler temenni ederken, başta Başöğretmenimiz Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, ebediyete intikal eden öğretmenlerimize de en derin saygılarımı ve Yüce Allah'tan rahmet dileklerimi sunuyorum... Şairin dilinde, büyük Atatürk'ün idealinde, Yunus'un gönlünde, Mevlana'nın hoşgörüsünde gerçek yerini alan öğretmenimizin, günümüzde özellikle ekonomik ve sosyal konularda birçok problemi olduğunu yakinen biliyor, bu konuda Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde sizlerin gören gözü, işiten kulağı, konuşan dili olduğumu bilmenizi istiyorum."dedi.


Öğretmenler Günü dolayısıyla Cumhuriyet Halk Partisi Malatya Milletvekili Muharrem Kılıç'ın mesajı şöyle:

“Öğretmenlerimizin, Türk toplumunu bilgi çağına ve AB'ye hazırlama görevini başarıyla yerine getirebilmesi için gerekli düzenlemeler gerçekleştirilmelidir. İçinde bulundukları olanaksızlıklara karşın, görev bilinci, sorumluluk duygusu ve sevgi ile yürüttükleri kutsal görevlerinden ötürü, ulusumuz, öğretmenlere her zaman gönül borcu duymaktadır. Bu görüş ve inançla, öğretmenlik mesleğinin toplumda layık olduğu yere ve seviyeye kavuşturulması, öğretmenin mesleki kişiliğini ve onurunu yüceltmek, öğretmeni mutlu ve huzurlu kılmak ilk hedefimizdir, temel amacımızdır. Türk ulusu, bugünkü gücünü siz öğretmenlerimize borçlu olduğunun bilinciyle, her zaman yanınızda olmayı sürdürecektir. Sizlerin ve tüm öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Gününü kutluyor, Başöğretmen Atatürk'ü şükran, gönül borcu ve saygıyla anıyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum.”

İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Hilmioğlu’da Öğretmenler Günü dolayısıyla yayınladığı mesajda, “ Bir toprak parçası , ancak uğrunda verilen mücadeleler ve dökülen kanların sonucu kutsallık kazanarak ‘Vatan Toprağı’ haline gelebilmektedir. Bir vatan toprağı üzerinde yaşayan toplum ise bir tarih bilincine, ortak bir kültüre ve ortak bir gelecek ülküsüne sahip olduğunda ulus olmak düzeyine erişir. Ortak tarih bilinci, ortak kültürel değerler ve ortak gelecek ülküsü ancak buna uygun eğitmenler ve eğitim kurumları ile gerçekleşir. Bu nedenle her ülke kuruluş felsefesine uygun bir ulus yaratmak için buna uygun eğitim kurumlarını oluşturmak, öğretmenlerini yetiştirmek zorundadır Atatürk, en önemli devimlerinden biri olan Öğretim Birliği yasası’nı çıkarmıştır. On yıllarca bu yasa çerçevesinde oluşturulan kurumlarda verilen eğitimlerle uluslaşma sürecinde çok büyük aşamalar kaydedilmiştir. Ancak son 25-30 yıldır açılan din ağırlıklı eğitim kurumları ile çağdaş eğitimden uzaklaşılmış ve toplumda dünya görüşleri birbirinden tamamen ayrı iki farklı kuşak yetiştirilmiştir. Daha sonra bu çağ dışı dinsel eğitim kurumlarından yetişenler ülke siyasetinde söz sahibi olarak siyaseti dinselleştirmişlerdir. Öte yandan yine eğitimde ki yanlış uygulamaların bir sonucu olarak ülkemizin bazı yerlerinde etkin farklılıklar öne çıkmıştır. Ulusallaşma sürecimizi engelleyen , üniter devlet ve toplum yapımızı tehdit eden bu ayrılıkçı hareketlerin kalıcı bir şekilde önlenmesi, ülkemizin kuruluş felsefesine uygun eğitim kurumlarının ülkemizin her yerinde etkin bir şekilde kurumsallaşması ile mümkün olabilecektir. Kanla kazanılan vatan ve devrimlerle kazanılan Cumhuriyet ancak eğitim ile kalıcı hale gelir. Yaşamakta olduğumuz bu zor dönemlerde büyük sorumluluk taşıyan başöğretmen Atatürk’ün öğretmenlerinin ve öğretmen adaylarının öğretmenler gününü kutluyor ve saygılar sunuyorum” dedi.

Milli Eğitim Müdürü Hamza Doğuç’ta Öğretmenler Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.Doğuç mesajında şunları belirtti:

“Büyük Önder Atatürk'ün, ülkemizin geleceğine dair geliştirdiği planların en anlamlısı, bundan 77 yıl önce cehalete ve geri kalmışlığa karşı bir eğitim seferberliği başlatması olmuştur. Atatürk, bu proje kapsamında öğretmenlerimize ilk rehberliği ve ilk öğretmenlik denemesini sunarak, bu uğurda vereceğimiz mücadelenin önderi ve "Başöğretmen"i olmuştur. Bizler, Atamızın yüklediği sorumluluk çerçevesinde çocuklarımızı ve gençlerimizi çağdaş uygarlığın eğitim anlayışına bağlı kalarak geleceğe hazırlıyoruz. Bu görev bütün gelişmişlerin en temel dayanağını teşkil etmektedir.Zira hangi alandaki ilerlemeyi veya gerilemeyi ele alırsanız alınız, temelinde ilgi alanının uygulayıcılarının başarısını veya başarısızlığını görürsünüz. Bu anlayışın ve bakışın doğruluğu tartışılmazdır.Yani gelişmişlerin temelinde öğretmen eli, öğretmen mantığı yatar. O halde öğretmen etkinliğini önemsemek lazımdır.Onun heyecanını, coşkusunu, yüksek bilinç olmasını desteklemek lazımdır. Öğretmenin görev ve sorumluluklarına bağlı olarak, kalitesine ve donanımına katkı yapmak lazımdır.Modern öğretim tekniklerine uyumlu olmalarını gözetmek, eğitim kurumlarımızın alt yapı ve teknik düzeylerini millet olarak bu beklentilere uygun hale getirmek lazımdır. Atatürk'ün başlattığı yarışta kat ettiğimiz mesafeyi kimse inkâr edemez.Ancak bu mücadelenin sonu yoktur ve olmayacaktır.Yarışın bayrağı bugün sizin elinizdedir.Ata'mızın ideallerine ve Yüce Türk Milletinin geleceğine sahip çıkacağınıza, bu amaçla hiçbir fedakârlıktan çekinmeyeceğinize, aklın ve bilimin rehberliğinde bu vatanın evlatlarına örneklik edeceğinize yürekten inanıyorum.”

Cumhuriyet Halk Partisi Malatya İl Yönetimince yayınlanan Öğretmenler Günü mesajında da, “ Her türlü zorluğa ve olanaksızlığa rağmen, geleceğimizin teminatı olan sevgili çocuklarımızı, bilimin ve aklın öncülüğünde, ailesine, topluma ve insanlığa yararlı çağdaş bireyler olarak yetiştirmek gibi çok kutsal bir görevi ifa eden saygıdeğer öğretmelerimize karşı milletçe gönül borcu duymaktayız” dedi.

24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla yazılı açıklama yapan Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Malatya Şube Başkanı Ali Ekber Tunçdemir, “Evrensel bilime katkı ve nitelikli bir öğretimin gerçekleşmesi için öğretmenlerimiz büyük bir çaba içerisindedir. Hedefimiz; Atatürk'ün gösterdiği yolda çağdaş uygarlık düzeyinin üstüne çıkmaktır. Bütüncül bir görüş içinde bütün eğitim kurumları ile Türkiye'nin bu hedefe yönelmesi gerektiğine inanmaktayız. Türkiye Cumhuriyeti'nin gurur veren başarılı atılımlarının, mesleğine, Atatürk ilke ve devrimlerine yürekten bağlı, bağımsız, demokratik ve laik bir toplum yaratma ülküsüne inanmış, çalışkan cumhuriyet öğretmenlerinin üstün çabalarıyla gerçekleşecektir. Cumhuriyet Türkiye'sinde öğretmenlik mesleği çağdaş, ulusal ve laik bir temele dayandırılmış, bu temelden kaynaklanan anlayış ve yaklaşımla yapılandırılmış, güvenilir ve tutarlı çerçeveye alınarak gerçek yörüngesine oturtulmuştur. Bu niteliğin kazanılmasında kuşkusuz ki Atatürk'ün eğitime , öğretmene ve öğretmenlik mesleğine bakış açısı çok etkin ve belirleyici rol oynamıştır. Türkiye Cumhuriyeti'nin gurur veren başarılı atılımlarının, mesleğine, Atatürk ilke ve devrimlerine yürekten bağlı, bağımsız, demokratik ve laik bir toplum yaratma ülküsüne inanmış, çalışkan cumhuriyet öğretmenlerinin üstün çabalarıyla gerçekleşecektir."dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız