SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Öğretmenler Günü Kutlandı

A- A+ PAYLAŞ

24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla çeşitli etkinlikler düzenlendi. Malatya'daki ilk tören Atatürk Anıtı önünde yapıldı. 
 
Anıta çelenk sunulmasının ardından, saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Daha sonra Halk Eğitim Merkezi Salonu'na geçilerek çeşitli etkinlikler yapıldı. 
 
Törene,  Vali Ulvi Saran, Belediye Başkan Yardımcısı Abuzer Kabakaş, Milli Eğitim Müdürü Mehmet Bulut, Emniyet Müdürü Mustafa Aygün, okul müdürleri, öğretmen ve öğrenciler katıldı. Şiirlerin okunduğu programda Abdulkadir Eriş Anadolu Güzel Sanatlar ve Spor Lisesi öğrencilerinin konserinden sonra Atatürk İlköğretim Okulu'ndan Ali Pepele, Fatih İlköğretim Okulu'ndan Neziha İnce ve Derme İlköğretim Okulu'ndan Makbule Demirci'ye hizmet şeref belgesi verildi. Stajyer öğretmenler adına Mustafa Necati Anaokulu'ndan Demet Gültekin, öğretmenlerle ilgili konuşma yaptı. Emekli öğretmenler adına ise Atatürk İlköğretim Okulu'ndan Ali Pepele konuşma yaptı. Programda, şiir, kompozisyon ve resim yarışmasında dereceye giren öğrencilere yetkililer çeşitli hediyeler verdi.
 
Milli Eğitim Müdürü Mehmet Bulut burada yaptığı konuşmada, "Öğretmenlerin kendini yetiştirmeleri, geliştirmeleri, sağlam bir bilgi birikimine, entelektüel bir altyapıya sahip olmaları gerekir. İmkansızlıklar karşısında sabırla, metanetle durabilen fedakar ve idealist öğretmenler yetiştirmek zorundayız" dedi. 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle, Halk Eğitim Merkezi Salonu'nda resim sergisi açıldı. 
 
ÖĞRETMENLER GÜNÜ MESAJLARI
24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla, siyasiler ile kurum ve kuruluşlarca mesajlar yayınlandı. 

MİLLETVEKİLİ ÇALIK

AKP Malatya Milletvekili Öznur Çalık, yayınladığı mesajda ; 
 
"Öğretmenlerimiz, şüphesiz ki çok özel, çok yüce bir mesleğin sahibidirler. Sınırları okul ve sınıf duvarlarıyla çizilemeyecek, zil ile başlayıp bitmeyecek kadar ağır bir sorumluluk gerektiren kutsal bir görevdir öğretmenlik. Milli birlik ve beraberliğimizin teminatı öğretmenlerimiz; isimsiz yaşam kılavuzlarımızdır. Çocuklarımızın ahlaki ve kültürel yönden gelişmiş, okuyan, düşünen, uygulayan ve neticelendiren özgür bireyler olarak yetişmesinde, öğretmenlerimizin rolü büyüktür. Başöğretmen Atatürk, bu yüzden 'Öğretmenler, yeni nesil sizin eseriniz olacaktır' demiştir. Cumhuriyetimizin geleceği de yeni nesillerimize emanettir. Onları aklın ve bilimin rehberliğinde, hızla değişen dünyaya ayak uydurabilecek bilgili, donanımlı, dinamik, açık fikirli bireyler olarak yetiştirmek bizim için hayati derecede önemlidir. Bilgili, donanımlı, sürekli kendini yenileyen, evrensel değerlere, hür düşünceye sahip öğretmenlerden mahrum milletlerin eğitim sisteminde çağı yakalayabilmesi de mümkün değildir. Böyle milletler ekonomik, sosyal ve kültürel açıdan gelişemeyecek, geleceğin dünyasında da var olamayacaklardır.
 
Hükümetimiz, göreve geldiği ilk günden itibaren; çağın ihtiyaçlarına cevap verecek, çocukları, gençleri eksiksiz olarak geleceğe hazırlayacak bir eğitim sistemi oluşturmanın gayreti içerisinde olmuştur. Zira, 21. yüzyılın dünyasında gelişmenin, kalkınmanın, küresel rekabette başarılı olmanın yolu, her şeyden önce eğitimden geçiyor. Bu anlayışla, her yıl bütçeden en büyük payı eğitime ayırıyoruz. 2002'de 7,5 milyar TL olan Milli Eğitim Bakanlığı bütçemizin, 2011'de 34 milyar TL'ye çıkarılmış olması bunun en somut ve güncel örneğidir. Cumhuriyetimizin temel niteliklerini ve Tevhid-i Tedrisat'ı esas alarak eğitim sistemimizi, alt yapısından müfredatına kadar çağın gereklerine uygun bir biçimde güncellemeye devam ediyoruz. Öğretmenlerimizin yaptıkları işin kutsallığının ve zorluğunun farkındayız, onların sıkıntıları bizim sıkıntılarımızdır. Bu anlayışla; 2003 yılından bugüne 300.924 kadrolu öğretmen alımı gerçekleştirdik. Ağustos 2011 itibarıyla engelli personel istihdamı kapsamında ilk defa 1000 öğretmen, 4906 memur ve hizmetli olmak üzere 5906 kişilik alım gerçekleştirdik. 2002 yılında ek ders ücreti ile birlikte 635 TL olan öğretmen maaşlarımızı bugün yüzde 222.6’lık zamla 2 Milyar 49 Milyon TL yaptık.
 
Yurdumuzun dört bir yanında, fedakarca bu kutsal mesleği icra eden ve gittiği her yerde ilim ve irfanıyla hizmet eden öğretmenlerimize karşı; milletçe vefa borcumuz olduğu unutulmamalıdır. Bu duygu ve düşüncelerle bütün öğretmenlerimizin ellerinden öpüyor, Öğretmenler Günlerini kutluyor, başarılarının devamını diliyorum." ifadelerini kullandı 
 
MİLLETVEKİLİ AĞBABA
 
CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Öğretmenler Günü dolayısı ile yayınladığı mesajda ; 
 
"Bugün, öğretmenler günü. Bir öğretmenler günü daha resmi düzeydeki ikiyüzlülük günlerimizden biri olacak. Bu açıklamam sizlere ulaştığında büyük olasılıkla sayın bakan bir okulda ya da bir toplantıda öğretmenler günü şovuyla karşımıza çıkacaktır. Hükümet mensuplarından ve resmi yetkililerden başka oyuncular da sahne alacak. Bir öğrencinin saçını okşayarak, bir öğretmenin elini sıkarak bilindik tiyatro bir kez daha sahnelenecektir. Bu görüntüler televizyon kanallarında ve gazete sayfalarında allanıp pullanarak kamuoyuna sunulacak, internet sayfalarında şatafatlı, süslü ama içi boş mesajlar yayınlanacaktır. Böylelikle de yurt genelinde öğretmenler günü kutlanmış olacak.
 
Hayır, ben buna ortak olmayacağım, bu yalancı masala kanmayacağım. Beni okutan, üzerimde emeği olan bütün öğretmenlerimden özür dileyerek hiçbir öğretmenin günün kutlamayacağım. Çünkü bu ülkenin öğretmenleri, hak etmedikleri yaşam boyu yoksulluğa mahkûm edilmiş öğretmenlerdir. Bu ülke, siyasi iktidarların oradan oraya sürdüğü, istenilmediğinde mesleği elinden alınan ve baskıya, zulme maruz kalan öğretmenlerin memleketidir. Bu ülkenin öğretmenleri ataması yapılmadığı için Samsun’dan Ankara’ya yürüyen; biber gazı, polis copu yiyen, ücretli öğretmenlik adı altında köle gibi sömürülen öğretmenlerdir. İşte bunun içindir ki yılda bir kez olsa bile siz değerli öğretmenlerimizi aldatmaya çalışmayalım. 
Değerli öğretmenlerim, sizden isteğim bu yılki öğretmenler günü siz de kutlamayınız. Öğrencilerinizin harçlıklarından artırarak size aldıkları hediyeleri alınız, sınıflarınızda şarkılar türküler söyleyiniz ama başkalarının tiyatrosuna çıkmayınız. O tiyatroların izleyicisi de olmayınız. O tiyatrolar, o şovlar size ve mesleğinize yönelik yapılan hakaretlerdir. Siyasi iktidarın göz boyamasıdır. Aldanmayanız.
 
Ataması yapılmayan öğretmenlerin sayısı 300 bini, ücretli köle olarak çalıştırılan öğretmenlerin sayısı 60 bini bulmuşken ve sizlere verilmiş sözler unutulmuşken benim yüreğim “kutlama” ya el vermiyor. Atamalarının yapılmaması nedeniyle yaşadığı sıkıntılar yüzünden hayatlarının baharında yaşamlarına son veren öğretmenlerimiz olduğu için kutla(ya)mıyorum. Emekliliğinde bile çalışmak zorunda kalan, hak ettikleri değere ve refaha kavuşamayan öğretmenlerimizi düşündüğüm için öğretmenler gününü kutla(ya)mıyorum. 
 
Ben, bu 24 Kasımda Van depreminde hayatını kaybeden 75 öğretmenimizi, ataması yapılmadığı için yaşadığı sıkıntılardan dolayı hayatlarına son veren 22 öğretmenimizi ve Hopa’da devlet şiddeti nedeniyle hayatını kaybeden Metin Lokumcu öğretmenimizi anmak istiyorum. 
 
Hayatlarını kaybeden bütün öğretmenlerimizi saygıyla anıyor, herkesi bu ülkedeki öğretmenlik ve eğitim gerçeğiyle yüzleşmeye çağırıyorum." dedi. 
 
İŞÇİ PARTİSİ 
 
İşçi Partisi Malatya İl Başkanı Arif Doğan, Öğretmenler Günü için yayınladığı mesajında şunları belirtti; 
 
"Bir millet yetişmiş, eğitimli ve vasıflı insanları ile  Yeniden daha güçlü bir şekilde var olmaya devam eder. Dünya tarihi ve milli tarihimiz bunun sayısız örnekleri ile doludur. Geleceğin büyük ve güçlü Türkiyesinin mimarı, saygı ve iltifatın en yücesine layık eğitim camiasının ve onun fedakâr mensupları öğretmenlerimizin gününü en." içten duygularımla kutluyorum" 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız