SON DAKİKA
SON DEPREMLER

24 Kasım Öğretmenler Günü Kutlanıyor

0
Güncellendi - 2017-11-24 00:45:04
24 Kasım Öğretmenler Günü Kutlanıyor
A- A+ PAYLAŞ

24 Kasım Öğretmenler Günü Malatya'da da törenle kutlanıyor. Bu arada, Öğretmenler Günü dolayısıyla il yöneticileri, siyasiler ve kuruluş temsilcileri birer kutlama mesajı yayınladılar.

Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün “Millet Mektepleri’nin Başöğretmenliği”ni kabul ettiği gün olan 24 Kasım 1928’in yıldönümünün, 1981 yılından itibaren “Öğretmenler Günü” kutlanması kararından sonra başlatılan etkinliklerin bu yılki bölümünde Malatya’da da çeşitli kutlama etkinlikleri gerçekleştirilecek.

Kutlama törenleri kapsamında  09.00'da Atatürk Anıtı'na çelenk sunulacak ve Battalgazi Halk Eğitim Merkezi'nde de saat 10.00'da tören düzenlenecek.

MESAJLAR

24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla il yöneticileri, siyasiler ve çeşitli kuruluş temsilcileri mesajlar yayınlandı.

Malatya Valisi Ali Kaban

"Öğretmenler, kadim zamanın günümüze taşıdığı ilim, irfan ve ahlâk birikimini çağın bilgisiyle harmanlayarak inanmayı, başarmayı, ahlaklı olmayı ve insana dair bütün erdemleri azim ve fedakârlıkla istikbalimiz olan çocuklarımıza öğretme çabası gösteren toplum mimarlarıdır.

Ailelerinden sonra belki de öğrencilerin en önemli rol modeli öğretmenlerdir. Öğretmenler ilim ve irfanı, bilgi ve teknolojiyi genç beyinlere işleyen, bilgiyi aktarmaktan ziyade bilgiye ulaşmayı ve onu paylaşmayı öğreten ve görevini icra ederken her türlü fedakârlığı sergileyen münevver insanlardır.

Bu anlamda ülkemizin geleceğini teminat altına almak hususunda en önemli görevlerden biri hiç şüphesiz öğretmenlerimize düşmektedir. Öğretmenlerimizin çalıştıkları ortamlarda karşılaşacakları eksiklik ve aksaklıkları sağduyu ve hoşgörü ile çözüme ulaştıracaklarından, öğrencilerini öz kardeşleri, öz evlatları gibi bağırlarına basacaklarından, her geçen gün daha da büyüyen ve güçlenen Türkiye Cumhuriyeti Devletimizin önlenemez yükselişine ilim ve irfanlarıyla omuz vereceklerinden zerrece şüphem yoktur.

Haklarının hiçbir şekilde ödenemeyeceği inancıyla, yaratılmışların en şereflisi olan insanın tekâmülü uğrunda ömrünü vakfeden öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü'nü kutluyor, şehadetle şereflenen ve ebediyete intikal etmiş bulunan eğitim camiamızın mensuplarına Yüce Allah'tan rahmet diliyorum."

AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık

Çalık yayınladığı mesajda; "Toplumları kalkındırmanın, huzurlu ve müreffeh bir yaşam ifa edebilmenin adına eğitimin önemi yadsınamaz bir gerçekliktir. Eğitim ve öğretim ile milletler ortak değerlerini, kültürlerini, milli ve manevi hassasiyetlerini nesilden nesle aktararak istikbaline yön ve şekil verirler. Yarınlara daha güçlü ve sağlam adımlarla ulaşmak için kuşkusuz burada en önemli görev fedakâr ‘öğretmenlerindir.’ Öğretmenler;  bilgi, birikim ve tecrübeleri ile yarınları omuzlayacak umutlarımızı yetiştirirler.

Ülkemizin milli hedeflerine ulaşmasında milletimize rehber olan öğretmenlerimiz, saçtıkları ışık ile gençliğimizin yolunu aydınlatmaya devam edeceklerdir. Birlik beraberliğin, kardeşlik bilincinin ve evrensel değerlerin önemini evlatlarımıza aktarmaktan asla vazgeçmeyecek öğretmenlerimizin; 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü en içten dileklerimle kutluyor, görevi uğruna şehit olanları ve ebediyete irtihal etmiş tüm öğretmenlerimizi rahmetle, minnetle anıyorum. Tüm öğretmenlerimize başarılı bir meslek hayatı diliyorum." ifadelerine yer verdi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba “15 yıllık AKP Hükümetleri döneminde eğitimin iflas ettiğini, tutarsız eğitim politikalarının  öğrencileri ve eğitim emekçilerini olumsuz etkilendiğini ifade etti.

Ağbaba, “Sık sık değişen Milli Eğitim Bakanları ve beraberindeki eğitim politikalarının yarattığı düzensizlikler, artan güvenlik sorunları, eğitim fakültelerinde verilen eğitimin niteliği, örgütlülük sorunları, atama sorunları, 4+4+4 eğitim sistemi sonrasında yaşanılan karmaşıklıkların olduğu bir ortamda eğitimden başarı beklemek mümkün değil.

AKP Hükümeti eğitimi sistemli bir şekilde gerileten, başarısızlığa sürükleyen, bilimsellikten uzaklaştıran hükümet olarak tarihe geçecektir. 15 yıldır uygulanan eğitim politikaları sonucu eğitim sistemi her geçen gün bilimsellikten, çağdaşlıktan uzaklaştırılmaktadır. Dindar nesil yetiştirme hevesiyle  her mahalleye imam hatip okulu açarak, binlerce öğrenciyi zorla bu okullara kaydettirenler, zaten sorunlarla boğuşan eğitim sistemine yeni sorunlar ilave etmektedir. Eğitimde esnek, kuralsız ve güvencesiz çalışma yöntemleri her alana yayılması kaygı verici duruma gelmiştir. OHAL gerekçe gösterilerek, binlerce ilerici, aydın, demokrat öğretmenin işine son verilmesi işin tuzu biberi olmuştur.

Bize göre bu ülkenin en önemli ve en büyük görevini üstlenenler öğretmenlerimizdir. Öğretmenliği, toplumda saygın bir meslek olmaktan çıkaran uygulamalara, en kutsal mesleklerden biri olan öğretmenliği toplumun gözünde küçük düşürecek politikalara sonuna kadar karşı çıkıyoruz. Öğretmenlerin mutlu ve huzurlu  bir şekilde görev yapmaları gerekirken, adına sözleşmeli, vekil gibi isimler verip, asli işi yapan öğretmenleri farklı statüler ile haklarından yoksun bir şekilde çalıştırmak kabul edilemez” dedi.

Geçtiğimiz günlerde yapılan bir ankettin öğretmenlerin sorunlarını çok net bir şekilde ortaya koyduğunu belirten CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, “Ankete katılanların yüzde 33’ünün 1, yüzde 27’sinin 2, yüzde 14’ünün 3 tane kredi borcu bulunuyor. Kredi borcu olmayan öğretmenler yüzde 25. Öğretmenlerin yüzde 17 si kredi kartı veya kredi borcu nedeniyle sicilinin bozulduğunu belirtiyor. Öğretmenlerin yüzde 60,7 si mesleği bırakmayı düşündüğünü söylüyor. Yüzde 97 si öğretmen atamalarında mülakatın yanlış bir yöntem olduğunu söylüyor. Öğretmenlerimiz, maddi  ve manevi yönden çok büyük problemler yaşıyor ” ifadelerini kullandı.

Ağbaba, “Bu şartlar altında elbette 24 Kasım’ı bir bayram olarak kutlamaktan ziyade Türkiye’deki eğitim sisteminin ve eğitim emekçilerinin sorunlarının dile getirildiği ve bu sorunların çözümü için girişimlerde bulunulduğu gün olarak değerlendirmek gerekmektedir. Özlemini duyduğumuz çağdaş Türkiye’nin oluşmasına ışık tutan bütün öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutluyorum.” ifadelerine yer verdi.

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır

Çakır, öğretmenliğin dünyanın en kutsal mesleklerinden biri olduğunu söyledi.

Öğretmenler günü dolayısıyla bir mesaj yayınlayan Başkan Çakır, mesajında şunları belirtti: "Öğretmenler, insan topluluğunun en fedakâr insanları, öğretmenlik de bu dünyanın en kutsal mesleklerinden biridir. Öğretmen; bir çocuk için, anne kadar sıcak ve şefkatli, baba kadar güvenilir ve koruyandır. Dünya için, karanlıkların sönmeyen ışığı, cehaletle savaşın en keskin kılıcıdır. Öğrencilerimizi geleceğe hazırlayan, onların bedensel, ruhsal ve zihinsel gelişiminde yönlendirici rol üstlenen öğretmenlerimiz, toplumsal geleceğimizin en büyük güvencesidir. Her zaman büyük bir özveri ile görev yapan öğretmenlerimiz, millet olarak ulaştığımız seviyenin de mimarlarıdır. Bu duygu ve düşüncelerle bütün öğretmenlerimizin öğretmenler gününü kutluyor ebediyete intikal etmiş öğretmenlerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyorum."

Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan

Gürkan, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla yayınladığı mesajında, “Bu kadim mesleğin mensubu olan öğretmenler geleceğimizin emanet edileceği yeni nesiller yetiştirirken, tarihimizden alacağı değerleri de ileriye taşıyıp Anadolu kültürünü geleceğin emanetçilerinin yüreklerine nakış nakış işleyecektir.

Bilhassa bizim kültür ve medeniyetimizde, öğretmenler anne ve babalarımız kadar değerli, onlar kadar aziz ve önemli sayılmaktadırlar. Bizler, ilim ve irfan sahibi kimselere hürmeti, bize bir harf dahi öğreten kimsenin karşısında saygıyla eğilmeyi görev bilen bir milletiz. Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Milletleri kurtaranlar yalnız ve ancak öğretmenlerdir’ sözü, öğretmenlik mesleğinin kutsal bir meslek olmaktan öte üstlendiği sorumluluğu en iyi özetleyen cümlelerdir. Çağdaş Türkiye’nin mimarı öğretmenlerimiz, ülkemizin gelişmiş ülkeler arasında hak ettiği yeri alması için verilen mücadelenin en önemli neferleridir. Asımın neslini yetiştirecek olan değerli meslektaşlarım, aynı zamanda Akif’in öğretmen tanımını hep akılda tutmalıdırlar. “Muallim diyen olmak gerektir imanlı; edepli, sonra liyakatlı, sonra vicdanlı” Bu mısralar öğretmenliğin, bu dört özellik olmadan olmayacağını,  vazifenin büyük olduğunu göstermektedir. Ülkemizin dönüşüm mimarları olan öğretmenlerimiz Anadolu’nun değerleriyle bu ülkeyi geleceğe taşırken, çağdaş bilimin kazanımlarını kullanma ve onları ileriye götürme geleneğini geliştirerek tam bağımsızlığımızı sağlamış olacaklardır. Gelecek inşamızda Gazi Mustafa Kemal´in bizlere gösterdiği yolda yürürken Mevlana ve Yunus’un hoşgörü ve sevgisi Molla Gürani,  Akşemsettin’in deruniliği ve nihayet Hz. Ali´nin ilmi asaleti bizlere birer meşale olacaktır. Bu düşüncelerle Millet Mekteplerinin açıldığı ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e Başöğretmenlik unvanının verildiği bu anlamlı günde, kutsal görevlerini aşkla, şevkle ifa eden değerli öğretmenlerimizi sevgiyle, saygıyla selamlıyor, 24 Kasım Öğretmenler Günü'nü kutluyorum. Bu vesileyle ebediyete intikal etmiş öğretmenlerimizi, şehit öğretmenlerimizi rahmetle anıyor, görevi başında bulunan tüm öğretmenlerimize de sağlıklı, mutlu, başarılı bir ömür diliyorum” ifadelerini kullandı.

Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat

Polat, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla yayımladığı kutlama mesajında; “Toplum ve medeniyetlerin temel unsuru olan insan yetiştirmede en önemli vazifeyi ifa edenler hiç şüphesiz öğretmenlerdir. Öğretmenlerimiz geleceğin mimarıdır. Eğitimi sağlıklı olan milletler, geleceğe güvenle bakabilirler” dedi.

Polat, yazılı mesajında; “Öğretmenlerimizin geleceğimizi emanet edeceğimiz çocuklarımızı yetiştirmek, yarınlara hazırlamak ve çağdaş dünyayla rekabet edebilir hale getirmek gibi çok önemli ve kutsal bir görevi bulunmaktadır. Öğretmenlik, bedeli hiçbir maddi karşılıkla ölçülmeyecek kadar saygın ve fedakârlık gerektiren bir meslektir.

Hayatın merkezine insanı alan, önce insan diyen, ‘İnsanı yücelt ki devlet yücelsin’ felsefesiyle hareket eden bir medeniyetin varisleri olarak; kişiliğimizin belirlenmesinde, yetişmemizde, hayata dair kanaatlerimizin, düşüncelerimizin oluşmasında büyük emekleri olan öğretmenlerimiz 2023,2051 ve 2071 hedeflerine emin adımlarla yürüyen Türkiye’nin geleceğinin inşasında büyük pay sahibidir.

Donanımlı nesillerin ilk mimarı, ilk şekli vereni değerli öğretmenlerimiz saygı ve sevginin en büyüğünü hak etmektedirler.

Ülkemizi, insanımızı aydınlık bir geleceğe taşımak gibi yüksek ideallere sahip, güç şartlar altında Anadolu'nun her köşesinde görevlerini layıkıyla yerine getirmeye çalışan, özveri, sabır, emekle çocuklarımızın geleceklerini şekillendiren tüm öğretmenlerimizin Öğretmenler Günü'nü kutluyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum” ifadelerine yer verdi.

MHP Malatya İl Başkanı Bülent Avşar

“Bir Ulusun Çağdaş Ülkeler Düzeyine Erişebilmesi; Eğitim ve Öğretimin Kaliteli ve Bilimsel Yöntemlerle yürütülmesi ile ancak mümkün olabilir. Geleceğimizin umudu olan çocuklarımızın ahlaklı, eğitimli, vatanına milletine sadık birer fert olarak yetişmesinde en önemli rolü oynayan hepimizin hamurunu yoğuran elleri öpülesi öğretmenlerimizin değerini ve toplum nezdinde ki itibarlarını korumalarını ve hatta arttırılması gerektiğini tüm samimi duygularımla dile getirmek istiyorum. Milli Eğitimin bir ülkenin en önemli hususu olduğunu ve öğretmenlerimizin de bunun mimarı olduğunu unutmamak gerekmektedir.

Milletçe elde ettiğimiz başarılarda, kat ettiğimiz mesafede en büyük emek, yurdumuzun dört bir yanında fedakârca görev yapan öğretmenlerimize aittir.

Ülkemizin milli hedeflerine ulaşmasında milletimize rehber olan öğretmenlerimiz, saçtıkları ışık ile gençliğimizin yolunu aydınlatmaya devam edeceklerdir. ’ Öğretmenler; bilgi, birikim ve tecrübeleri ile yarınları omuzlayacak umutlarımızı yetiştirirler.

Bu duygu ve düşünceler ile başta Cumhuriyetimizin kurucusu Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm öğretmenlerimize şükranlarımı sunuyor ve tüm Öğretmenlerimizin Öğretmenler Günü’nü kutluyorum.”

Eğitim- İş Sendikası Malatya Şube Başkanı Hatem Denktaş

"Büyük Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün, 24 Kasım 1928 tarihinde Millet Mektepleri’nin kendisine verdiği “Başöğretmen” ünvanını kabul etmesinin de yıldönümü olan 24 Kasım tarihi, 1981 yılından itibaren Öğretmenler Günü olarak kutlanmaktadır. Bu vesileyle Başöğretmenimiz Atatürk’ü saygıyla anıyor, tüm öğretmenlerimizin Öğretmenler Günü'nü kutluyoruz.

Atatürk, ulusal bütünlüğümüzün kurulmasında ve geliştirilmesinde, Türkiye’nin çağdaşlaşmasında en önemli görevi öğretmenlere vermiştir. O’nun; “Ulusları kurtaranlar, yalnız ve ancak öğretmenlerdir. Öğretmenden, eğitimciden yoksun bir ulus, henüz ulus adını alma yeteneğini kazanmamıştır” sözleri bunun en güzel örneğidir.

Cumhuriyetin ilk yıllarında ekonomik ve sosyal statüsü en üst sıralarda olan öğretmenler, AKP iktidarı döneminde açlık sınırına yakın bir ücrete mahkum edilerek itibarsızlaştırılmaya çalışılmıştır. Dört kişilik bir ailenin sağlıklı, dengeli ve yeterli beslenebilmesi için yapması gereken gıda harcaması tutarı (açlık sınırı) 1827 TL’dir. Gıda harcaması ile birlikte giyim, konut (kira, elektrik, su, yakıt), ulaşım, eğitim, sağlık ve benzeri ihtiyaçlar için yapılması zorunlu diğer harcamaların toplam tutarı ise (yoksulluk sınırı) 7056 TL’dir. Bugün 15 yıl deneyimli bir öğretmenin aldığı net maaş 3040,23 TL iken AKP iktidarı dönemindeki her Milli Eğitim Bakanı her fırsatta öğretmenleri aşağılamış, yaptıkları işi küçümsemiş, öğretmenlerin aldığı ücretin fazlalığından, çalışma saatlerinin de azlığından şikayet etmişlerdir.

Oysa ki Türkiye’de çalışan öğretmenler, OECD ülkeleri içinde en çok çalışan, en düşük maaş alan öğretmenler arasındadır. “Eğitime Bir Bakış 2017’ raporuna göre öğretmenlerin yıllık kazançları açısından Türkiye OECD ülkeleri arasında ilk ve ortaokulda 21; lisedeyse 23’üncü sırada bulunmaktadır.

Öte yandan eğitim sisteminde yaşanan köklü değişiklikler, 4+4+4 gerici eğitim yasasıyla Öğretim Birliği’ne vurulan darbe, okul dönüşümleri, siyasi kadrolaşma, yandaş yönetici atama gayreti, eğitimin dini referanslara göre şekillendirilmek istenmesi, ihraçlar ve açığa almalar, sürgünler, sözleşmeli ve güvencesiz istihdam uygulamalarıyla öğretmenlerin yaşadığı sorunlar daha da derinleştirmiştir.

Tamamen yandaşlarını kayırma amacını taşıyan, değerlendirme ölçütleri belli olmayan bir mülakat yöntemiyle yöneticiler kıyıma uğratılmıştır. Çağdaş, ilerici, devrimci, Atatürkçü yöneticiler tasfiye edilerek AKP’nin kapıkulu zihniyetine uygun yöneticiler atanmıştır.

İktidar, 15 Temmuz’da gerçekleşen FETÖ darbe girişimini fırsat görerek bir tasfiye süreci başlatmıştır. FETÖ’cü öğretmenleri temizleme gerekçesiyle uygulanan ihraç ve açığa almalar, muhalifleri yok etme girişimlerine dönüşmüş, böylece var olan öğretmen açığı daha da artmıştır.

Öğretmen açığına rağmen kadrolu öğretmen atamasından vazgeçerek “doğrudan torpil” anlamına gelen mülakata dayalı sözleşmeli öğretmen sistemini getiren Bakanlık, yaklaşık 450 bin ataması yapılmayan öğretmen varken bu eğitim-öğretim yılında öğretmen açığını ücretli öğretmenlik ile kapatmaya çalışmıştır. Bu durum eğitimin niteliğini de olumsuz yönde etkilemiştir.

Yine MEB tarafından devreye sokulan ve Eğitim-İş olarak dava konusu da yaptığımız, performans değerlendirme sistemi, öğretmenlik mesleğini değersizleştirmenin geldiği noktayı göstermektedir.  MEB’in amacının eğitimde ücretli, sözleşmeli ve güvencesiz istihdamı yaygınlaştırmak olduğu herkesin malumu olmuştur.

Eğitim-İş olarak, Bakanlığın eğitimde yaşanan sorunlara kalıcı çözümler üretmek ve okullarda bilimsel, laik, ulusal, demokratik ve nitelikli bir eğitim anlayışını yerleştirmek yerine, öğretmeni itibarsızlaştıracak, iş güvencesini ortadan kaldıracak bir eğitim anlayışını yerleştirmesine izin vermeyeceğiz.

Önerilerimiz:

-Öğretmenlerin maaşları yoksulluk sınırının üzerine çıkarılmalıdır.

-24 Kasım Öğretmenler Günü’nde öğretmenlere bir maaş ikramiye verilmelidir.

-Öğretmenlere ödenen eğitim öğretime hazırlık ödeneği, tüm eğitim çalışanlarına ödenmeli ve en az bir maaş tutarında olmalıdır.

-Öğretmenlere toplu taşıma araçları ücretsiz olmalıdır.

-Öğretmenlere kira yardımı verilmelidir.

-3600 ek gösterge hakkı tanınmalıdır.

- Vergi dilimi yüzde 15’te sabitlenmelidir.

-Yönetici atamalarında liyakat esas alınmalıdır.

Yaşadığımız bütün sorunlara rağmen bütün öğretmenlerimizin, eğitim ve bilim emekçilerinin 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutluyoruz."

Türk Eğitim Sen Malatya Şube Başkanı Çetin Türkyılmaz

"Ülkemizin iç ve dış düşmanlar tarafından parçalanmaya, yok edilmeye çalışıldığı, milli ve manevi değerlerimizin tahrip edilerek, milli şuur ve beraberliğimizin imha edilmeye çalışıldığı Türk Milleti’nin ölüm kalım mücadelesi verdiği bir dönemi yaşamaktayız. Tarihe damgasını vurmuş Büyük Türk Milleti’nin yeniden eski günlerine dönmesi ve Ulu Önder Mustafa Kemal ATATÜRK’ ün Türk Milletine hedef koyduğu Çağdaş Medeniyetler Seviyesinin üzerine çıkma ülküsünü gerçekleştirebilmesinin yolu milli bir eğitim sisteminin oluşturulmasıdır. Lider Ülke olabilmek ancak, ülkesini, vatanını, milletini seven, devletine bağlı milli şuur ile yetiştirilmiş nesillerle mümkün olacaktır. Şu hiçbir zaman unutulmamalıdır ki toplumsal ilerlemenin yegâne yolu eğitim ve eğitimcidir.

Yetersiz kaynak, yetersiz ücret ve uygunsuz çalışma koşulları içinde kendisine verilen kutsal eğitim görevini yerine getirmeye çalışan eğitim neferleri, öğretmenlerimizin sosyal ve ekonomik durumları ivedilikle düzeltilmelidir. Öğretmenlerin mesleki itibarının çağdaş ülkeler öğretmenleri seviyesine çıkarılması elzemdir.

Ülkemizde büyük eğitimci ihtiyacı bulunurken, yüzbinlerce öğretmen adayımız umutla atama beklemektedir. Ülkemizde kangren haline gelmiş bu sorunun acilen çözülmesi gerekmektedir. Özür grubu tayinlerinde öğretmenlerimize mağduriyet kesinlikle yaratılmamalıdır. Öğretmenlerin ekonomik olarak rahatlayabilmeleri için 3600 ek gösterge almaları bir zorunluluktur

Eğitim müfredatındaki yanlışlık ve eksikliklerin düzeltilmesi öğretmenleri açmazdan kurtaracaktır. Öğretmenlerimizin birçok sorunla boğuştuğu bir öğretmenler günü kutlamaktayız. Her türlü sorunlara rağmen en karanlık gecede bile gökyüzünde parlayan bir yıldız olduğunun inancında ve bilincindeyiz. Öğretmenlerimize olan inancımız sonsuzdur. Yeni neslin öğretmenlerimizin eseri olacağının bilincinde olarak, milletimizin hak ettiği seviyeye geleceğine inancımız tamdır. Ülkemize yapılmış olan hain kuşatmayı yaracağız. Başaracağız, başaracağız!... Bu kutsal yolda Türk Eğitim Sen Malatya Şubesi olarak her türlü mücadeleyi vereceğimizi tüm öğretmen arkadaşlarımıza saygıyla duyuruyoruz.

Başta Baş Öğretmen Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, şehit öğretmenlerimizi ve ebediyete intikal etmiş tüm öğretmenlerimizi saygıyla ve minnetle anıyoruz.

Geleceğimizin teminatı, yarınımız gençlerimizi, ülkesine bağlı milli ve manevi değerler ışığında milli bilinç içerisinde yetiştiren, onların düzgün bireyler olması için her türlü fedakarlığı yapan, haksızlık ve adaletsizliklere uğramalarına rağmen yılmadan, usanmadan, ilkesellerinden taviz vermeden tarihi ve kutsal görev yapan ve geleceğimizi şekillendiren tüm öğretmenlerimizin öğretmenler gününü canı gönülden kutluyoruz."

malatyahaber.com- Yeni Malatya Gazetesi- Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız