SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Öğretmenler Günü Kutlanıyor

0
Güncellendi - 2015-12-27 19:40:09
Öğretmenler Günü Kutlanıyor
A- A+ PAYLAŞ

Türkiye Cumhuriyeti devletininin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün "Millet Mektepleri’nin Başöğretmenliği"ni kabul ettiği gün olan 24 Kasım 1928'in yıldönümünün, 1981 yılından itibaren "Öğretmenler Günü" kutlanması kararından sonra başlatılan etkinliklerin bu yılki bölümünde Malatya'da da çeşitli kutlama etkinlikleri gerçekleştirilecek.

RESMİ PROGRAM..

24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla, İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün 23 Kasım Cumartesi gecesi 23.00 sıralarında basın kuruluşlarına ilettiği kutlama programı şöyle:

"ÇELENK SUNMA TÖRENİ:

1- Çelenk Sunma Töreni 24 Kasım 2013 Pazar günü saat 09.30’da Atatürk Anıtı önünde yapılacaktır.

2- Milli Eğitim Müdürlüğünün çelengi Milli Eğitim Müdürü Sayın Mehmet BULUT tarafından Anıta sunulacaktır.

4. RESİM SERGİSİ:

24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle Resim Öğretmenlerinin eserlerinden oluşan “Karma Resim Öğretmenleri Sergisi” Halk Eğitim Merkezi Salonu girişinde, 24 Kasım 2013 günü saat 09.45’ de açılacaktır.

ÖĞRETMENLER GÜNÜ KUTLAMA PROGRAMI:

Halk Eğitim Merkezi Salonundaki (Atatürk Evi yanı) tören 24 Kasım 2013 Pazar günü saat 10.00’ da başlayacak ve aşağıdaki program uygulanacaktır:

1- Saygı Duruşu (Başöğretmen Atatürk ve ebediyete intikal etmiş şehit öğretmenler anısına)

2- İstiklal Marşı (Öğretmenler Korosu tarafından)

3- Öğretmen Marşı (Öğretmenler Korosu tarafından)

4- Genç Öğretmenler adına bir öğretmenin konuşması

5- Adaylığı kalkan öğretmenlerin yemin töreni Faruk KORKMAZ tarafından yaptırılacaktır.

6- Emekli öğretmenler adına bir emekli öğretmenin konuşması

7- Milli Eğitim Müdürü Sayın Mehmet BULUT’ un günün anlam ve önemini belirten konuşması

8- Malatya Valisi Sayın Vasip ŞAHİN’in hitapları (Tensip buyururlarsa)

9- Emekli olan öğretmenlere Hizmet Şeref Belgesi verilmesi

10- İlk ve Orta dereceli okullar arasında düzenlenen “ÖĞRETMEN” konulu Resim, Şiir ve Kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödüllerin verilmesi

11- Müzik Öğretmenleri Korosu’nun hazırladığı Müzik programının sunulması

24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle Müzik Öğretmenleri Korosunun hazırladığı Müzik Programı sunulacaktır. Kongre Kültür Merkezi Salonunda 19:00 da  başlayacak."

MESAJLAR..

AKP Malatya Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Ömer Faruk Öz, şu mesajı yayınladı:

"Eğitim; insanların duygu, düşünce ve davranış biçimlerinin şekillenmesinde en önemli süreçlerin başında gelmektedir. İnsanlığın her alandaki gelişimin yanı sıra, ülkelerin kalkınması, kültür ve medeniyetin inşası eğitimle ve eğitimli insanlarla mümkündür. İnsanlığın ortak mirası olan bilginin yanı sıra ahlaki, sosyal, kültürel değerlerimizin yeni nesillere aktarılmasında öğretmenlerimizin payı büyüktür.

En değerli varlıklarımız olan çocuklarımızın hayatına yön, ruhlarına şekil, davranışlarına düzen vermesinde,  hayal ve kabiliyetlerini keşfedip doğruya, iyiye ve güzele yönelmelerinde en büyük pay öğretmenlerimizindir. İlim ve irfan yuvası olarak gördüğümüz eğitim kurumlarımız aile kurumu kadar müstesna bir yere sahiptir. Öğretmenlerimiz de anne ve babalar kadar değerli ve muteberdir.

Güçlü bir toplum ve her alanda gelişmiş bir ülke için eğitimin öncelikli vazgeçilmez olduğu bilinciyle son yıllarda devrim niteliğinde yatırımlar yapılmıştır. Okullarımız bilişim altyapılarıyla donatılmış, öğrencilerimiz akıllı tahta ve tabletlerle buluşturulmuş, okul ve derslik sayıları artırılmıştır. Ülkemiz tarihinde ilk defa bütçede eğitime ayrılan pay ilk sıraya yükselerek 2005 yılından bu yana bütçeden en büyük pay eğitime ayrılmaya devam etmektedir.

Eğitim alanında sahip olduğumuz en değerli hazinemiz şüphesiz öğretmenlerimizdir. Öğretmenlik,  bilgi birikiminin yanı sıra fazilet, feragat, muhabbetle icra edilen yüce bir meslektir. Bu duygu ve düşüncelerle; en kıymetli varlığımız olan çocuklarımızı emanet ettiğimiz, yurdumuzun dört bir yanında fedakârca görev yapan öğretmenlerimize şükran ve saygılarımı sunuyor, 24 Kasım Öğretmenler Gününü tebrik ediyorum."

AKP Malatya Milletvekili Hüseyin Cemal Akın'ın yayınladığı mesaj şöyle:

"Gelecek nesillerimizin yetişmesinde ve topluma kazandırılmasında büyük rol oynayan, onları hayata hazırlayan, her türlü fedakârlığı göstererek umutla ve azimle çalışan öğretmenlerimizin gurur gününü bir kez daha kutlamanın mutluluğu içerisindeyiz. 

Zengin bir kültüre sahip olan ülkemizin, ileri uygarlıklar seviyesine ulaşmasında en büyük görev ve sorumluluk öğretmenlerimize düşmektedir. Ülkelerin gelişmesi, çağın gereklerini yakalayabilmesi, küreselleşen dünyada başarıya ulaşabilmesi, her şeyden önce iyi eğitilmiş, milli ve manevi değerlerine sahip gençler sayesinde mümkün olacaktır. Geleceğimizin güvencesi olan çocuklarımızı en iyi şekilde yetiştiren, zor koşullarda dahi vatanına ve milletine hizmet veren bütün öğretmenlerimize gösterdikleri fedakârlıklar için çok şey borçluyuz. 

Bu duygu ve düşüncelerle, mesleklerinin gereklerini ödün vermeden ve fedakârca yerine getirerek, ülkemizin her yerinde gelecek nesillerimize ışık tutan değerli öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutluyor, sevgi, selam ve saygılarımı sunuyorum."

CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba yayınladığı mesajda şöyle dedi:

"Sık sık değişen Milli Eğitim Bakanları ve beraberindeki eğitim politikalarının yarattığı düzensizlikler, serbest kıyafet uygulamasıyla okullarda artan güvenlik sorunları, eğitim fakültelerinde verilen eğitimin niteliği, örgütlülük sorunları,atama sorunları,  4+4+4 eğitim sistemi sonrasında yaşanılan karmaşıklıkların olduğu bir ortamda, sorunu sadece ‘dershanelere indirgemek’ gerçeklerden kaçışın göstergesidir.

Bir taraftan 300 bin atanamayan öğretmen atama beklerken, diğer taraftan 2 yıllık makine, mobilya, pazarlama, inşaat mezunları ücretli öğretmenlik yapıyor. Öğretmenler kendi mesleklerini yapamazken, 2 ve 4 yıllık başka bölüm mezunları da kendi mesleklerinde iş bulamadıkları için geçici süreyle ilkokul öğretmenliği yapıyor. Bu çarpıklık bile Türkiye’nin eğitim sisteminin içinde bulunduğu durumun en yalın göstergesidir.

Sık sık değişen Milli Eğitim Bakanları ve beraberindeki eğitim politikalarının yarattığı düzensizlikler, serbest kıyafet uygulamasıyla okullarda artan güvenlik sorunları, eğitim fakültelerinde verilen eğitimin niteliği, örgütlülük sorunları, atama sorunları, 4+4+4 eğitim sistemi sonrasında yaşanılan karmaşıklık öğretmenlerimizin ve ülkemizdeki eğitim sisteminin öne çıkan  sorunlarındandır. 11 Yıllık AKP iktidarı döneminde her geçen gün yoksullaşan öğretmenlerin 3’te 2’sinin geçinebilmek için ek iş yaptığı bir ortamda sorunu sadece dershanelere indirgemek ise gerçeklerden kaçışın göstergesidir."

AKP Malatya İl Başkanı Avukat Bülent Tüfenkçi de şu mesajı yayınladı:

"Bilginin her geçen gün daha değerli olduğu, yalnızca bilgiye sahip olan toplumların ilerleyebildiği bir çağdayız. Bu anlamda toplum olarak, çağdaş dünyadaki yerimizi güçlendirmenin ve ilerletmenin yolu eğitimden geçmektedir. 

Öğretmenlerimizin, ‘geleceğe yapılan en iyi yatırım insana yapılandır” olgusundan hareketle, sorumluluk duygusu gelişmiş, geçmişini iyi bilen, geleceğe güvenle bakan; iyi, ahlâklı, araştıran, okuyan, hayatı seven nesiller yetiştirmede ortaya koydukları çaba, üstlendikleri misyon toplumsal, bireysel ve kuramsal anlamda her türlü takdire layıktırlar.  

Türkiye iyi yetişmiş, genç ve dinamik nüfusuyla eğitimden sağlığa, adaletten emniyete büyük başarılara imza atıyor, muasır medeniyet seviyesinin üzerine çıkma yolunda kararlı adımlarla ilerliyor. Milletçe elde edilen bu başarıda, kat edilen mesafede en büyük emek, ülkemizin dört bir yanında fedakârca görev yapan öğretmenlerimize aittir.

“İnsanı yücelt ki devlet yüceltsin” anlayışını benimsemiş bir siyasi hareketin temsilcisi olarak, insana yapılan her türlü yatırımı önemsiyoruz. Bu bakımdan öğretmenlerimizin emeklerini takdirle karşılıyoruz. 

Eğitime ayrılan bütçede rekor artışlar sağlayarak, derslik sayısındaki artışlar ve eğitim teknolojisindeki gelişmeleri öğretmen ve öğrencilerimizin hizmetine sunarak eğitim kalitemizi gelişmiş ülkelerin eğitim seviyesine taşıdık. Bu anlamda da kat edilen mesafe ülkemiz ve milletimiz açısından çok önemlidir. Yine bunlara paralel olarak Milli Eğitim yapısında yapılacak olan değişim ve dönüşüm ile okullar merkez konumda olup, öğretmenler de lider olacaktır. 

Ben bu vesile ile 24 Kasım Öğretmenler Gününü kutlar, tüm öğretmenlerimize hayırlı olmasını diliyorum."

Battalgazi İlçesi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan mesajında şunları belirtti:

"Bir ulusun çağdaş ülkeler düzeyine erişebilmesi; ancak eğitim ve öğretimin; kaliteli ve bilimsel yöntemlerle yürütülmesi ile mümkün olabileceğini ifade eden Başkan Gürkan “Çocuklarımızın ve gençlerimizin eğitilerek geleceğe hazırlanmasını sağlayan öğretmenlerimiz, ülkemizin de bu vesileyle geleceğine yön vermektedir.

Bu değerli ve kutsal görevi meslek edinen öğretmenlerimiz, geleceğimizin teminatı evlatlarımızı yetiştirmek için vatanımızın her köşesinde büyük bir fedakarlık göstermektedir.

Özgürlüğü, bağımsızlığı, ulusal egemenliği, Cumhuriyeti ve demokrasiyi koruyup yüceltecek kuşakları yetiştiren değerli öğretmenlerimizin; toplumun her tarafında yarattığı insani eserleri gördükçe bu anlamlı günde sizlere olan minnettarlığımızı bir kez daha belirtmek isterim.

Bütün öğretmenlerimizin öğretmenler gününü kutluyor, Başöğretmenimiz Mustafa Kemal Atatürk ve ebedi yolculuğuna uğurladığımız tüm öğretmenlerimizi saygı ile anıyorum."

Eğitim İş Malatya Temsilcisi Feyzullah Çelik de şu açıklamayı yaptı:

"Bugün eğitimin birikmiş sorunlarını sırtında taşıyan 800 binin üzerindeki eğitim emekçisi Öğretmenler Günü’nü umutsuz ve mutsuz geçirecektir.

Bilindiği gibi siyasi iktidar planlı ve bilinçli bir şekilde gerici ve piyasacı eğitim sistemini gerçekleştirmek için; 12 Eylül 2010 referandumu ile yargı bağımsızlığını ortadan kaldırmış, 652 sayılı KHK ile Milli Eğitim Bakanlığı’nın teşkilat yapısını değiştirerek Bakanlığın görevleri arasından, Atatürk İlke ve devrimlerine uygun programlar hazırlama görevini çıkarmış, 4+4+4 gerici eğitim yasasıyla da Öğretim Birliğine son darbeyi vurmuştur.

Öğretmen ve derslik açığının 2013-2014 eğitim yılında da giderilememesi nedeniyle kalabalık sınıflarda ders vermek zorunda bırakılan öğretmenlerimiz, mesleklerini verimli ve sağlıklı bir şekilde gerçekleştirememektedir. Sistemden kaynaklanan nedenlerden dolayı branşında norm fazlası durumunda açıkta kalan öğretmenlerimizden binlercesi yeni branşlarında verimli olamamaktadır. Bakanın söz vermesine rağmen alan değişikliğine yönelik hala bir açıklama bulunmamaktadır.

Bakanlığın zaman zaman yaptığı resmi açıklamalarda öğretmen açığının 121 bin olduğu belirtilmesine rağmen 40 bin öğretmen alımı yapılması öğretmenlerimizi yine esnek ve kuralsız çalışmaya mahkum etmiştir.

Milli Eğitim Bakanlığı’nın merkez ve taşra teşkilatındaki tüm yöneticilerin branşlarına göre dağılımına da bakıldığında aslan payının Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi branşında olduğu görülmektedir.

AKP hükümetinin 11 yıldır benimsediği emek düşmanı politikalar sonucunda eğitim emekçileri açlık sınırına yakın bir ücrete mahkum edilmiştir. Dört kişilik bir aile için yoksulluk sınırı, Ekim 2013’te 3741 TL olarak açıklanırken, bugün en düşük öğretmen maaşı 1.951 liradır. Ancak Başbakan ve onun Milli Eğitim Bakanları her fırsatta öğretmenleri aşağılamış, yaptıkları işi küçümsemiş, öğretmenlerin aldığı ücretin fazlalığından, çalışma saatlerinin de azlığından şikayet etmişlerdir...

...Eğitim-İş olarak; öğretmenlerin sosyo-ekonomik statülerini yükseltecek önlemler alınmasını, son 11 yıl içinde satın alım gücündeki azalmayı telafi edecek adaletli bir ücret artışı sağlanmasını, 666 sayılı KHK’da unutulan eğitim emekçilerinin hak kayıplarının giderilmesini ve ek göstergelerinin yükseltilmesini

Eğitimde esnek, kuralsız ve angarya çalışma uygulamalarına son verilmesini, performans değerlendirme ve rotasyon uygulamalarından vazgeçilmesini

Eğitim çalışanları arasında ayrımcılık yaratacak uygulamalara son verilmesini, 

Gerici, ırkçı ve bölücü kadrolaşmanın önlenmesini, eğitim yöneticiliği için nesnel ölçütlerin geçerli kılınmasını, 

Eğitim kurumlarımızın personel ihtiyacının gerçekçi bir biçimde belirlenerek, yeterli sayıda öğretmen ve yardımcı personel istihdam edilmesini, 

Ülkemizin koşulları göz önünde bulundurularak, yeni bir öğretmen yetiştirme sistemi geliştirilmesini, 

Eğitimde etnik kimlik ve mezhep-tarikat gibi kimlikleri öne çıkartacak ithal müfredat programları yerine, ulusal, laik, bilimsel ve halktan yana programlar uygulanmasını, 

Eğitim çalışanları ve tüm kamu çalışanlarının örgütlenme haklarının önündeki bütün engellerin kaldırılıp, grev ve toplu sözleşme hakkının tanınmasını istiyoruz"

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız