SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Öğretmenler Günü Mesajları

A- A+ PAYLAŞ

24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla, siyasiler ile çeşitli kurum ve kuruluşlar tarafından mesajlar yayınlandı. 
 
MİLLETVEKİLİ AKIN
 
AKP Malatya Milletvekili Cemal Akın, öğretmenler günü dolayısı ile mesaj yayınladı. 
 
Akın mesajında, "Öğretmenlerimizin günümüzde özellikle ekonomik ve sosyal konularda birçok problemi olduğunu yakinen biliyor ve çözmeye çalışıyoruz" diyen Milletvekili Akın, "Şairin dilinde, Yunus'un gönlünde, Mevlana'nın hoşgörüsünde gerçek yerini alan öğretmenimizin, günümüzde özellikle ekonomik ve sosyal konularda birçok problemi olduğunu yakinen biliyor, bu konuda Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde sizlerin gören gözü, işiten kulağı, konuşan dili olduğumu, bilmenizi istiyorum. Bizler, hükümetimizi kurarken 'önce insan' parolasıyla yola çıktık, 'İnsanı yücelt ki devlet yücelsin' dedik. İnsana yapılan her yatırım, insanın yetişmesine verilen her emek bizim nazarımızda kutsaldır. Bu anlayışla en fazla yatırımı eğitime yaptık, eğitimi her şeyin önünde tuttuk; eğitimcilerimize, öğretmenlerimize özel önem atfettik." dedi. 
 
Bütün öğretmenler bizim için özeldir diyen Milletvekili Akın, " Her öğretmen, çocuklarımız için, geleceğimiz için bir umut ışığıdır. Bu bakımdan, bizler, öğretmenlik mesleğine yeni başlayan her arkadaşımızı, eğitim seferberliğimiz, ülkemiz, milletimiz adına çok büyük bir kazanım olarak görüyoruz. Türkiye gelecekteki hedeflerine dünyadaki değişime uzak kalmayan, kendini yenileyen, genç nesilleri dünün ve bugünün şartlarına göre değil, yarının şartlarına göre geleceğe hazırlayabilecek öğretmenlerle ulaşacaktır. Türkiye'nin istikbali, öğretmenlerimizin tutuşturduğu eğitim meşalesi ile daha da aydınlık olacaktır. Öğretmenler, dün ve bugün olduğu gibi, yarın da geleceğin mimarı olmaya devam edeceklerdir." ifadelerini kullandı.  
 
MİLLETVEKİLİ ÖZ
 

AKP Malatya Milletveki Ömer Faruk Öz, öğretmenler günü dolayısıyla yayınladığı mesaj şöyle; 
 
"İstikbalimizin mimarları olan öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Gününü tebrik ediyorum.
 
Bu vesile ile; geleceğimizin teminatı ve en değerli varlığımız olan çocuklarımızın çağın gerektirdiği bilgi ve becerilere sahip olmaları, millî kültür ve tarihimize bağlı, evrensel değerlere açık, aklı hür vicdanı hür kişiler olarak yetişmeleri için binbir fedakârlıkla çalışan, gayret sarfeden öğretmenlerimize şükran duygularımı ifade etmek istiyorum.
 
Ayrıca; Güzel Türkçemizi, medeniyetimizin güzelliklerini, kültürümüzün renkliliklerini, dünyanın özlem duyduğu huzuru, barışı, kardeşliği,  gönüllere nakşetme aşkıyla dünyanın dört bir tarafına dağılıp destanlar yazan öğretmenlerimizin Öğretmenler gününü de ayrıca ve hasseten kutluyorum.
 
Hayatın merkezine insanı alan, önce insan diyen, İnsanı Yücelt ki devlet yücelsin felsefesiyle hareket eden bir medeniyetin varisleri olarak; kişişiğimizin belirlenmesinde, yetişmemizde, hayata dair kanaatlerimizin, düşüncelerimizin oluşmasında büyük emekleri olan öğretmenlerimize başarılar, emekli öğretmenlerimize, sağlık, huzur ve esenlikler, vefat eden öğretmenlerimize de Allah'tan rahmet ve mağfiret diliyorum." 
 
MİLLETVEKİLİ ŞAHİN
 
AKP Milletvekili Mustafa Şahin, mesajında "Aydınlık bir geleceği hep beraber inşa edeceğimize olan inancım ile Eserlerinin üzerine hiçbir zaman imza atmayan tek sanatkar olan bütün Öğretmenlerimizin “24 Kasım Öğretmenler Günü”nü en içten dileklerimle Kutlar, sevgi ve saygılarımı sunarım."dedi.

 
ÇAKIR, " KUTSAL BİR MESLEK"
 
Öğretmenler Günü dolayısıyla mesaj yayınlayan Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır, öğretmenliğin dünyadaki en saygın ve kutsal mesleklerin başında geldiğini ifade etti. 
 
24 Kasım'ın aynı zamanda Atatürk’ün Baş Öğretmenlik sıfatını aldığı gün olduğunu belirten Belediye Başkanı Ahmet Çakır, yayınladığı mesajda şunları belirtti. 
 
"Her meslek, bir kazanç sağlamayı amaçlar. Ama bazı meslekler vardır ki, o mesleklerin maddi olarak karşılığını ödemek mümkün değildir. İşte öğretmenlik mesleği, çok kutsal bir meslek olup, değeri maddi olarak ölçülemez. Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın yetişmesinde çok önemli rol oynayan öğretmenlik, dünyadaki en saygın mesleklerin başında gelmektedir. Çünkü öğretmenlik; beyinleri bilgi ile donatan, çocuklarımıza sevgi ve saygıyı aşılayan, onlara doğruyu öğreten, kısacası çocuklarımızı geleceğe hazırlayan ve onlara yön veren bir meslektir.
 
Büyük özveri, fedakarlık, sevgi ve hoşgörü gerektiren öğretmenlik mesleği, milletlerin ve devletlerin gelişmesinde, muasır medeniyetler seviyesine ulaşmasında birinci derecede önemlidir.
 
Bu duygu ve düşüncelerle, bütün öğretmenlerimizin 24 Kasım “Öğretmenler Günü”nü kutluyor, sağlık, mutluluk ve huzur içerisinde başarılarının devamını diliyorum. "
 
AKP İL BAŞKANI..
 
AKP İl Başkanı Bülent Tüfenkçi'nin Öğretmenler Günü mesajı şöyle:
 
" Öğretmenlik, bedeli hiçbir maddi karşılıkla ölçülemeyecek kadar saygın, çok özel ve çok yüce bir meslektir. Sevgi ve fedakârlık mesleği olan öğretmenlik, aynı zamanda ağır bir sorumluluk gerektiren kutsal bir görevdir. Bundan dolayıdır ki öğretmenlik; tarih boyunca böyle görülmüş, değeri ve önemi her dönemde önemini korumuştur.
 
Ülkemizin geleceğini emanet ettiğimiz yeni nesillerimizi aklın ve bilimin rehberliğinde, hızla değişen dünyaya ayak uydurabilecek bilgili, donanımlı, dinamik, açık fikirli bireyler olarak yetiştirmek bizim için hayati önem taşıyor. 
 
Bu sebeple ülkemizin yarınları adına, gelecek nesillerimiz adına umut bağladığımız asıl güç öğretmenlerimizdir.
AK Parti iktidarları döneminde eğitimde devrim niteliğinde icraatlar gerçekleştirilmiştir.
 
Milli Eğitim Bakanlığı AK Parti döneminde kamuya tahsis edilen kadroların yüzde 50'sini kullanıyor. 2003-2011 tarihleri arasında 300 bin 924 adet kadrolu öğretmen alımı yapıldı. Şu an okullardaki öğretmenlerin 3'te 1'i iktidarımız döneminde atandı. Öğretmenlerin il içi, dışı, açıktan, naklen ve ilk atama işlemleri elektronik ortamda ve şeffaf bir şekilde yapıldığı için ilk kez adam kayırmaların önüne geçildi. 
 
Cumhuriyet tarihinden bu yana en yüksek bütçe, çocuklarımızın geleceği için eğitime ayrıldı. 2001 yılında 7.5 milyar TL olan MEB bütçesi 2011'de 34 milyar TL oldu. Öğretmen maaşları gerek dolar bazında, gerek TL bazında yüzde 200 artırıldı. Yıllardır çile olan ders kitapları ücretsiz ve okulun ilk günü öğrencilere dağıtıldı. 2002-2011 yılları arasında 1 milyar 329 milyon 658 bin 51 adet ders kitabı ücretsiz dağıtıldı. Öğretmenlerimizin eğitim verirken günümüz teknolojisinden yararlanabilmeleri ve öğrencilerimizin çağdaş eğitim alabilmeleri için 2002'den sonra okullara 750 bin bilgisayar tahsis edildi. Okullarımızın yüzde 97'si yüksek hızlı internet erişimine kavuştu. Eğitimde Teknoloji Devrimi gerçekleştirildi. 1967'den beri ilk kez yenilenen müfredata paralel olarak öğretmen kılavuzu ve öğrenci çalışma ve ders kitapları hazırlandı. Öğrencilerin ezberci müfredattan muhakemeye ve öğrenmeye dayalı müfredata geçmeleri sağlandı.
 
Bütün bunların yanı sıra okul öncesinden üniversiteye, yurtlardan (747 adet) burslara (yüzde 691'lik artış), eğitim yardımlarından engellilerin eğitimine, yeni üniversitelerden (165 adet) rekor bütçelere, okullaşma oranının yükseltilmesinden yeni okulların açılması ve onarımlara (169 bin yeni derslik), okul (özellikle lise) çeşitlerinin artırılmasından yeni spor salonlarına ( 920 adet), laboratuarlara, kütüphanelere (6146 adet okul kütüphanesi), okullarda bilişim teknolojisinin kullanılmasından okuma yazma seferberliklerine kadar pek çok alanda büyük gelişmeler sağlanmış ve AK Parti döneminde 'Eğitimde Devrim' yapılmıştır."
 
Bu öğretmenler günü, henüz acısını dindiremediğimiz Van depreminden sonra yaşadığımız ilk öğretmenler günü. Bu vesileyle öğretmek, yeni nesiller yetiştirmek, milletimizin geleceğinde yer almak için Van'a gidip, depremde hayatını kaybeden tüm öğretmenlerimize rahmet diliyorum. Böyle günlerde onların da hatıralarının yaşatılacağına, insanlığın hafızasında yer alacaklarına inanıyorum.
 
Yılmadan çalışan tüm öğretmenlerimizin Öğretmenler Gününü kutluyor,saygı ve sevgilerimi iletiyorum."
 
EĞİTİM-BİR SEN'İN AÇIKLAMASI
 
Öğretmenler Günü dolayısı ile Eğitim-Bir-Sen Malatya Şube Başkanı Kerem Yıldırım bir açıklama yaptı. 
 
Yıldırım tarafından yapılan yazılı açıklamada; " Öncelikle Van Depreminde hayatını kaybeden öğretmenlerimiz başta olmak üzere  Ahirete irtihal eden öğretmenlerimize Allahtan rahmet diliyorum. Öğretmenler günü nedeniyle okullara çiçek  göndermek yerine çiçek ücretlerini Van depremzedelerine gönderdiğimizi belirtmek istiyorum. 
 
24 Kasım Öğretmenler Günü vesilesiyle bir araya gelmiş bulunuyoruz. Malumunuz olduğu üzere Yarın 24 kasım öğretmenler günü. Öğretmenler açısından çok da kutlanacak bir durum olmaması nedeniyle “Öğretmenler Günü’nü kutluyamıyoruz”. 
Her yıl Öğretmenler Günü’nde süslü cümleler ile öğretmenlerin duygularına hitap edenlerin, bu yıl alışkanlıklarını bir kenara bırakmasını ve öğretmenlerin, kuru lafa karnının tok olduğunu bilmesini istiyoruz. Milli Eğitim’de yardımcı hizmetli personelden sonra en düşük maaş alan kişiler olarak, bugün buradan başta Sayın Başbakan ve Milli Eğitim Bakanı olmak üzere, hükümet yetkililerine içine düşürüldüğümüz durumun utancını hatırlatarak sesleniyor; Mecliste şoförüne ve sekreterine zam yapanlara, iki öğretmen maaşının maalesef bir sekreter maaşı etmediğini haykırıyoruz.
 
“Eşit işe eşit ücret” Öğretmenlere Verilen Sefalet Ücretini Apaçık Bir Şekilde Ortaya Çıkarmıştır
 
Kısa bir süre önce 666 Sayılı KHK ile farklı kamu kurumlarında aynı unvanlarda çalışan personelin maaşları ek ödeme ile dengelenmiştir. Milli Eğitim Bakanlığı kadrolarında çalışan Hizmetli, Memur, Şef ve Şube Müdürü gibi eğitim çalışanlarımızın maaşları ek ödeme ile diğer bakanlıklarda çalışan emsalleriyle aynı orana yükseltilmiştir. Maliye Bakanlığı verilerine göre 9/1’deki bir öğretmen 1.577 TL ücret ile hizmetli ve memur personel arası bir maaş almaktadır. Öğretmenler ve öğretim elemanları, ek ödemelerde muadili olmadığı gerekçesiyle kapsam dışında tutulmuş ve yıllardır beklentileri karşılanmayan eğitimcilerin itibarı tamamen sıfırlanarak kurum içi hiyerarşide hizmetli personelden sonra en düşük maaş alan çalışan konumuna indirgenmiştir. Bugün buradan öğretmenlere 24 Kasım’da vatan millet edebiyatı yapmayı düşünenlere, ezberlerini yeniden gözden geçirmelerini öneriyoruz.
 
Milli Eğitim Bakanı, Kendi Çalışanına Sahip Çıkmalıdır. Öğretmen ve öğretim elemanları olarak kimseden lütuf istemiyoruz. Eğitime en fazla bütçeyi ayırdık ve eğitim önceliğimiz diyen hükümete, eğitime verilen değerin en önemli göstergesi olan öğretmen maaşlarını hatırlatıyor ve emeğimizin karşılığını, hakkımızı istediğimizi belirtiyoruz. Bu ülkenin geleceği için her fırsatta “nitelikli eğitim için elimizden geleni yapmalıyız” diyenlerin, eğitimin ana unsuru olan öğretmene sıra gelince elinden geleni esirgemesini asla kabul etmiyoruz. İş lafa geldiğinde mangalda kül bırakılmayanların; mecliste, danışmanına 3.600, sekreterine 3.156, şoförüne 2.700 TL maaş verirken öğretmene sıra gelince 1.577 TL maaş vermesine tahammül edemiyoruz. Bir ülke eğitim, sağlık, adalet ve güvenlik hizmetleri ile ayakta durur. 
 
Ülkelerin geleceği ise eğitime yaptıkları yatırımlarla doğru orantılıdır. Hizmetli personelden sonra en düşük maaşı alan öğretmenler, bırakın ülkeyi geleceğe taşımayı, maaşlarının düşüklüğü nedeniyle kendilerini diğer aya taşıyamamaktadır. Buradan hükümete sesleniyoruz; Acilen öğretmen ve öğretim elemanlarının mağduriyetini giderin ve ücret adaletsizliğine bir an önce son verin.
 
24 Kasım’da öğretmenlere mesleğin onur ve gururunu hatırlatacak olanlar bilmelidirler ki, öğretmenlerin onuru ve gururu, daha okul başlamadan kırılmıştır. Okullara bütçe, hizmetli, memur göndermeyip, adeta dilencilik yaparak okulu ayakta tutmaya çalışan okul idarelerine il denetmenlerini soruşturma yapmaya gönderen Milli Eğitim Bakanlığı, yöneticilerin motivasyonunu alt üst etmiştir. Milli Eğitim Bakanlığı’nın bağış soruşturmalarını  geri çekmesini ve okullara acilen bütçe vermesini bekliyoruz.
652 Sayılı KHK ile öğretmenlerin özür gurubu tayin hakları sınırlandırılmış ve yılda bir kez yaz aylarında olacak şekilde yeniden düzenlenmiştir. Geçiş esnekliğini içinde barındırmayan KHK hükmü, ara dönemde tayin istemek üzere hayatını planlayan öğretmenleri adeta perişan etmiştir. 18-20 Kasım tarihlerinde “Ulusal Öğretmen Stratejisi Çalıştayı”nda alınan “Özür Gurubu tayinlerinin yılda iki kez yapılması” kararı, ara dönemde tayin isteyeceklerin mağduriyetini çözecek şekilde bir an önce hayata geçirilerek Öğretmenlerin Aile Bütünlüğü Sağlanmalıdır. Ücretli Öğretmenlik Son Bulmalı, bütçe kanunundaki yeni öğretmen alımına engel teşkil eden sınırlama kaldırılarak derhal Bakanın belirttiği 138 bin yeni kadrolu öğretmen alımı yapılmalıdır.
Öğretmenler olarak; maaş ve ek ders ücretlerinin düşüklüğü, 6 yıldır kariyer basmakları sınavının yenilenmemiş olması gibi devam eden sorunlarımıza yeni sorunlar eklenmiştir.  Özür gurubu tayin hakkımızın yılda bir defa olacak şekilde sınırlandırılması ve aile bütünlüğümüzün parçalanması, ek ödemelerde muadili yok gibi inandırıcılıktan uzak bir yaklaşımla kapsam dışında bırakılmamız gibi kabulü asla mümkün olmayan yeni sorunların, eski sorunlarla birlikte bir an önce ortadan kaldırılmasını bekliyoruz." dedi.
 
EĞİTİM İŞ AÇIKLAMASI

 
Malatya Eğitim İş İl Temsilcisi Feyzullah Çelik, öğretmenler günü dolayısıyla yayınladığı mesaj şöyle ; 

 

"Bugün Kurtuluş Savaşımızın önderi ve Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün, Millet Mektepleri Başöğretmeni olmasının 83. yıldönümü. Bugün dolayısıyla Başöğretmenimiz Atatürk’ü saygıyla anıyor, tüm öğretmenlerimizin öğretmenler gününü kutluyoruz.
 
Atatürk, ulusal bütünlüğümüzün kurulmasında ve geliştirilmesinde, Türkiye’nin çağdaşlaşmasında merkezi görevi eğitime ve öğretmenlere vermiştir. O’nun; “Ulusları kurtaranlar, yalnız ve ancak öğretmenlerdir. Öğretmenden, eğitimciden yoksun bir ulus, henüz ulus adına alma yeteneğini kazanmamıştır. Ona basbayağı bir topluluk denir, ulus denemez. Bir topluluğun ulus olabilmesi için kesinlikle eğiticilere, öğretmenlere gereksinimi
vardır.” sözleri bunun en güzel örneğidir.
 
Anadolu’da kazanılan bağımsızlık savaşının sonunda, halkımızın yüzyıllardır içinde bırakıldığı ortaçağ geriliğine ve cehalete karşı, eğitim cephesinde de yeni bir mücadele başlatılmıştır. Cumhuriyet’in ilk yıllarından başlayarak eğitim alanında yapılan devrimler, öğretmen yetiştirme konusunda atılan adımlar, Köy Enstitülerinin açılması, öğretmenlerin statülerinin yükseltilmesi ve halkın eğitimi için harcanan çabalar, ulusal, bilimsel, laik ve kamusal eğitim anlayışının ürünüdür.
 
1950 yılından sonra ABD’li eğitim uzmanlarının ülkemize gelmesi ve devamında köy enstitülerinin kapatılması, öğretmen yetiştirilmesi sürecinin ve eğitim sistemimizin
yozlaştırılmasına, giderek ulusal, halkçı, bilimsel, laik eğitimden uzaklaşılmasına, Cumhuriyet devrimlerinin getirdiği kazanımların aşındırılmasına neden olmuştur. Öğretmen yetiştirme süreci siyasallaştırılarak çökertilmiş, öğretmenliğin saygınlığı da bundan büyük zarar görmüştür.
 
Bugün,“devlet eğitimden elini çeksin” diyerek, eline geçen her fırsatta eğitimi özelleştirmeye, bilimsel-laik özünden kopartıp dinselleştirmeye ve öğretim birliğini kaldırmaya çalışan bir anlayış iş başındadır. Cumhuriyet ve laiklik ilkeleriyle kavgalı olan bu anlayış, eğitim kamu hizmeti olmaktan çıkartıp, öğretmenlerin ve tüm eğitim çalışanlarının iş güvencesini elinden alarak “ kölelik” düzenini kurmaya çalışmaktadır.
 
AKP hükümetince, “Eşit işe eşit ücret” adıyla çıkardığı 666 sayılı KHK ile daha çok üst düzey yöneticilere ek ödeme verilirken, öğretmen ve diğer eğitim-bilim çalışanları yok sayılmış; kamu çalışanları arasında açıkça ayrımcılık yapılmıştır.
 
Öğretmenlerimizin yaşam koşulları, yapılan bu düzenlemelerle, diğer kamu çalışanlarının gerisinde kalmıştır. Eğitim çalışanları olarak; öğretmenlerimizin mesleki onurunun zedelenmesini ve kararnamelerle özlük haklarının yok sayılmasını kabul etmemiz mümkün değildir.
 
Öğretmenler Günü dolayısıyla, siyasal iktidar sahipleri, hamaset kokan, duygu sömürüsü yapan, sözüm ona öğretmenliği ve eğitimi yücelten pek çok söz söyleyeceklerdir. Bizler, eğitim çalışanları olarak, artık bu boş sözlere karnımızın tok olduğunu söylemek istiyoruz!
 
Öncelikle eğitim çalışanlarının ekonomik ve sosyal haklarındaki iyileştirmelerin yanı sıra, çocuklarımızın daha iyi eğitim alabilecekleri bir ortamın oluşturulmasını istiyoruz! Ne yazık ki bugün öğretmenlerimizin önemli bir kısmı, yaşadıkları ekonomik koşullara ayak uydurabilmek için ek iş yapmak zorundadır.
 
Bütçeden Milli Eğitim Bakanlığı’na daha fazla pay, ne eğitimdeki alt yapı sorunu çözecek ne de eğitim çalışanlarının beklentilerini karşılayacak orandadır.
 
Eğitim-İş olarak; Eğitimin ulusal, bilimsel, laik ve kamusal esaslara dayandırılmasını, her aşamasında parasız olmasını, Öğretmenlerin sosyo-ekonomik statülerini yükseltecek önlemler alınmasını, Eğitim çalışanları arasında ayrımcılık yaratacak uygulamalara son verilmesini, Gerici, ırkçı ve bölücü kadrolaşmanın önlenmesini, eğitim yöneticiliği için nesnel ölçütlerin geçerli kılınmasını, Eğitim kurumlarımızın personel ihtiyacının gerçekçi bir biçimde belirlenerek, yeterli sayıda öğretmen ve yardımcı personel istihdam edilmesini, Ülkemizin koşulları göz önünde bulundurularak, yeni bir öğretmen yetiştirme sistemi geliştirilmesini, Eğitimde etnik kimlik ve mezhep-tarikat gibi kimlikleri öne çıkartacak ithal müfredat programları yerine, ulusal, laik, bilimsel ve halktan yana programlar uygulanmasını,
 
Eğitim çalışanları ve tüm kamu çalışanlarının örgütlenme haklarının önündeki bütün engellerin kaldırılıp, grev ve toplu sözleşme hakkının tanınmasını İSTİYORUZ!
 
Bu öğretmenler gününde Başöğretmen Atatürk’ü ve Cumhuriyet’in ışığını taşıyan bütün öğretmenleri saygı ve minnetle anıyor, tüm öğretmenlerimizin öğretmenler gününü kutluyoruz."

 
EMEKLİ ÖĞRETMENLERE PLAKET 
 
NT Mağazası tarafından düzenlenen etkinlikte, emekli öğretmenler ile yeni mezun öğretmenler bir araya geldi. 
 
24 Kasım Öğretmenler Günü dolasıyla düzenlenen etkinlikte, Malatya Eğitimciler Derneği (MEDER) üyesi emekli öğretmenler Veysel Yaşar, Hasan Sütçüoğlu,Mustafa Kalkan, ve Ali Ağca ' ya plaket verildi. 
 
Malatya Park'taki  NT Yöneticisi Kürşat Yüce, "Bilginin, fedakarlığın ve sevginin sembolü öğretmenlerimizi andığımız şu günlerde hem sosyal, kültürel, bilimsel hem de ahlaki anlamda insanımıza yapmış oldukları katkıdan dolayı huzurlarınızda tüm öğretmenlerimizin öğretmenler gününü en içten dileklerimle kutluyorum" dedi. 
 
MEDER yetkilisi Uğur Akarsu ise, "Meslekten emekli olmuş öğretmenlerimizin de hatırlanmış olması ve tecrübelerinin paylaşılmış olması genç meslektaşlarımız için büyük katkı olacaktır' ifadelerini kullandı. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız