SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Öğretmenler Günü

A- A+ PAYLAŞ

24 Kasım Öğretmenler Günü, Cumartesi Malatya’da da törenlerle kutlanacak. Bu arada Öğretmenler Günü dolayısıyla bazı kişi ve kuruluşlardan kutlama mesajları geldi.

TÖREN..
Öğretmenler Günü dolayısıyla ilk tören saat 10.00’da Halk Eğitim Merkezi’nde gerçekleştirilecek. Genç öğretmenler adına Filiz Nur Aydın Özen, emekli öğretmenler adına da Ahmet Dinçer konuşacak. Milli Eğitim Müdürü Mehmet Bulut ve Vali Halil İbrahim Daşöz de birer konuşma yapacaklar. Törende stajyer öğretmenler and içecek, emekli öğretmenlere de hizmet şeref belgesi verilecek.

Aynı gün saat 18.00’de Öğretmenevi’nde Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi öğretmenlerinin resim sergisi açılacak ve kokteyl verilecek. 18.30’da da Müzik Öğretmenleri Korosu Türk Sanat Müziği konseri verecek.

ZİYARETLER..
Öğretmenler İlköğretim Okulu'ndan Müdür Atilla Şahin ile Murat Uçar, Nurver Özaslan ve Gülsen Şahin Vali Halil İbrahim Daşöz'ü makamında ziyaret ettiler.

Malatya Lisesi Müdürü Yusuf Işık Güllü, beraberinde Edibe Erdoğdu, Aysun Tener, Vahap Suna ve Cuma Avcı isimli öğretmenler ile birlikte Belediye Başkan Vekili Muammer Özpolat'a bir ziyaret gerçekleştirdiler.

MESAJLAR..
AKP Milletvekili Öznur Çalık şu mesajı yayınladı:

“Bir toplumun dinamizminin en önemli faktörü eğitimdir. Bugün , Türkiye’nin eğitim sorununu çözdüğü andan itibaren, diğer sorunlarının kendiliğinden çözüleceği iddiası abartılı bir düşünce değildir, bir gerçeğin ifadesidir. Bilgi çağının yaşandığı, hızla gelişen dünyaya ayak uydurabilmek, kişilikli ve nitelikli insan gücüne sahip olmakla mümkündür.

Kişilikli ve nitelikli insan gücü de toplumların mimarları olan öğretmenlerimizin, fedakar ve şefkat dolu yaklaşımlarıyla, katkılarıyla gerçekleşecektir. Vatan sevgisi, onun bilgisiyle, bayrak sevgisi onun görgüsüyle, milli kimlik onun verdiği kıymetle kazanılır. Mermerde gül yetiştiren öğretmenlerimizin manevi elleri arasında şekillenen bu tertemiz ruhlar, geleceğimizin emanetçisi yavrularımız, sevgi, saygı, dürüstlüğü hep ‘ bilgi’lerimizden öğrenirler.

Öğretmenlik mesleği sevgi ve fedakarlık mesleğidir. Bunun için öğretmenlerimizin görevlerini huzur içinde, kaygı duymadan yerine getirmeleri çok önemlidir. Sadece 24 Kasım Günü değil her gün ‘ başımızın tacı öğretmenlerimiz’ her zaman değerlidir.Dünyanın en kutsal görevini yapmakla her türlü övgünün ve takdirin üstünde olan eli öpülesi öğretmenlerimizin ‘ Öğretmenler Günü’nü en içten duygularımla kutluyor, selam, saygı ve hürmetlerimi sunuyorum”

AKP milletvekili Fuat Ölmeztoprak ise Öğretmenler Günü mesajında şöyle dedi:

"Saygıdeğer öğretmenlerimiz, çok kutsal bir mesleğin sahibidirler. Karşılığı hiçbir maddi değerle ölçülmeyecek kadar saygın, sevgi ve fedakarlık mesleği olan öğretmenlik, sınırları okul ve sınıf duvarlarıyla çizilemeyen, belli bir zaman dilimine sığmayacak kadar önemli sorumluluk gerektiren kutsal bir görevdir. Bu özel görev, tarihin derinliklerine inildikçe hep böyle kabul edildiği görülmektedir. Hz.Ali ‘Bana bir harf öğretenin kırk yıl kölesi olurum’ ifadesiyle öğretmenlik mesleğini en etkin bir şekilde yüceltmiştir. Öğretmenlik mesleği, Allah’u Teala tarafından dünya yaratıldığından beri yaşadıkları dönemlerinde ‘Peygamberlere ‘ daha sonra ‘ Alimlere’ ve şimdi de ‘öğretmenlere’ emanet edilmiş olup, dünyanın sonuna kadar da böyle devam edecektir.

Vasıflarını saymakla bitiremediğimiz, öğretmenlik mesleği ve bu mesleğin güzide temsilcisi olan öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler gününü en içten duygularımla kutlar, kendilerine görevlerinde üstün başarı, yaşantılarında sağlık, huzur ve aydınlık yarınlar dileyerek saygı ve selamlarımı sunuyorum”

CHP Milletvekili Mevlüt Aslanoğlu'nun mesajı şöyle:

“Bir ulusun çağdaş ülkeler düzeyine erişebilmesi; eğitim ve öğretimin kaliteli ve bilimsel yöntemlerle yürütülmesi ile mümkün olabilir. Eğitim sorunlarını çözen uluslar; kültür, sanat bilim, teknoloji, sosyo-ekonomik alanında da kalkınmış ve ilerlemiştir. Eğitime gereken önem ve ilgiyi göstermeyen uluslar, başka ulusların kölesi olmaya mahkumdurlar. Kalkınmanın temel şartı eğitim, ve öğretimdir.

Benim öğretmenim sadece eğitmeyi ve öğretmeyi meslek edinmiştir. Tek amacı çocuklarımızın geleceğini düşünmektir. Yeter ki onlara baskı uygulanmasın, yeter ki onların onurluca yaşamını sağlayacak ekonomik özgürlüğü olsun. O zaman siz görün, bu ülkedeki öğretmenler neleri başarır.

Öğretmenler gününün amacı öğretmenin toplumdaki yeri, rolü. önemi ve değeri nedir, sorunlarını belirlemek ve öğretmeni olması gerekli yüce onuruna oturtmaktır Öğretmenlerin kendi aralarında bağı kuvvetlendirmek öğrencileri ile aralarındaki sevgi, saygı ve dayanışmayı güçlendirmektir. Emekli olan öğretmenleri saygı ile anmak' ve yeni atanmış öğretmenlere mesleklerinin kutsal bilincine varmalarını sağlamaktın İşte; öğretmenler günü, bu fedakar öğretmenlerimizin kıymetini bir kez daha düşünüp anlamamızı sağlayan önemli bir gündür.

Çağdaş medeniyetler seviyesine ulaşmanın olmasa olmaz belirleyicisi olan eğitim ordumuz; öğretmen, idareci, memur ve yardımcı hizmetler personeli, geleceğimizin garantisi sevgili çocuklarımız ve gençlerimize Eğitim-Öğretim yılının başarılı ve sağlıklı geçmesini diliyorum.”

Öğretmenler Günü dolayısıyla bir öğretmen grubunu, Belediye Başkanı Cemal Akın il dışında olduğu için yerine vekalet eden Belediye Meclis Üyesi Muammer Özpolat kabul etti. Özpolat, Öğretmenliğin kutsal bir meslek olduğunu belirterek, “Öğretmenlerimizin ziyaretinden büyük bir mutluluk duyuyorum. Siz öğretmenler gerçekten bizler için kutsalsınız. Malatya Belediyesi olarak bugüne kadar eğitim konusunda ne yapıldıysa bundan sonra da aynı şekilde katkılarımız devam edecektir” dedi.

Emniyet Müdürü Ali Osman Kahya'nın mesajı şöyle:

"Ulu Önder Atatürk’e başöğretmenlik unvanının verildiği 24 Kasım tarihi, 1981 yılından itibaren Öğretmenler Günü olarak kutlanmaktadır. En zor şartlarda bile, ülkemizin her köşesine ulaşarak ışık olan, fedakârlıkların en büyüğünü gösteren, eğitmeyi ve öğretmeyi bir ideal olarak benimseyip ülkemizi çağdaş medeniyet seviyesine çıkarma gayreti gösteren tüm öğretmenlerimizin öğretmenler gününü en içten dileklerimle kutlar saygılar sunarım."

CHP'nin il ve merkez ilçe yönetiminin mesajı şöyle:

" Bir ulusun çağdaş ülkeler düzeyine erişebilmesi , ancak eğitim ve öğretimin kaliteli ve bilimsel yöntemlerle yürütülmesi ile mümkün olabilir.

Eğitim ordusu olarak nitelenen öğretmenin bugünkü ekonomik ve sosyal durumu ne yazık ki olması gereken düzeye getirilmemiştir. Sendikal ve sosyal örgütlenme düzeyinin de yeterli olmadığı apaçık ortadadır.

Cumhuriyetin öğretmeni, koşullar ne olursa olsun özveri ile çalışmalarını sürdürmekte, ülke geleceği için elinden gelen çabayı göstermektedir. Çünkü bilmektedir ki çağdaş anlamda yeni nesil ancak bu özverili çalışmalarla yetişebilecektir”

MHP İl Başkanı Ömer Ekici ise, şu mesajı yayınladı:
"..Bir milletin mili,ahlaki ve kültürel yönden güçlü ve medeniyet bakımından kalkınmış olması,öğretmenlerimizin üstün çalışmalarına bağlıdır.Milli birlik ve beraberliğimizin teminatı öğretmenlerimizdir.

Herşeyi çıkar beklentileri ve talan anlayışı ile yorumlayan teslimiyetçi tavrın giderek yaygınlaştığı, gaflet ve ihanetin itibar görmeye başladığı ülkemizde, öğretmenlerimizin sahip olduğu vatan ve meslek bilinci ile millet ve insan sevgisi her türlü takdirin üzerindedir.

Türk milletinin ve Türkiye Cumhuriyeti’nin girdiği dar boğazdan kurtulması ve milli beraberliğimizin sağlanması için öğretmenlerimizin önderliği ve fedakarlığı her tedbirden daha önemlidir. Bu nedenle bir toplum mimarlığı üstlenen öğretmenlerimize olan ihtiyaç bugün dünden daha fazladır.."

Atatürkçü Düşünce Derneği Başkanı Ali Ekber Tunçdemir'in mesajı da özetle şöyle:

"..Ülkemizde neredeyse olağan kabul edilebilecek olaylar haline gelen ve geri kalmışlığımızı ve çağdaş dünyanın bir parçası olamadığımızı kanıtlayan gelişmelerden uzaklaşabilmemiz için, aklın ve bilimin egemen olduğu, düşünen, düşüncesini özgürce açıklayabilen, kararlarını sorumluluk duygusuyla verebilen yetkin bireylerin toplumumuzda çoğunluğu oluşturması gerekliliği açıktır. Ancak bu sayede, dünyada yaşanan dönüşümleri anlayabilir ve ülke olarak bu geri kalmışlığı aşabiliriz. Bütün bunların yolu, eğitim sisteminden ve onun temeli olan öğretmenden geçiyor.

Hatırlatmak gerekir ki Cumhuriyet bu bilinçle kurulmuştur. Atatürk, bu gerçeği her fırsatta dile getirmeyi görev bilmiştir. Elbette ki Atatürk, bugün Nijerya, Endonezya ve Bangladeş gibi ülkelerin yaşam standartlarına sahip bir öğretmenle bu hedefe ulaşmayı düşünmemişti. 1923'te, savaştan yeni çıkmış bir ülkede, bir okul müdürü 25 altın lira, kıdemli bir öğretmen 20, yeni başlayan bir öğretmen ise 10 altın lira ücret almaktaydı. Eğer ulus olarak, en önemli sermayemizin kendi insanımız olduğuna inanırsak, en iyi yatırımın da ona yapılmış olan yatırım olduğunu görürüz. İşte bunun yolu öğretmenlik mesleğinin önemini anlamak, onun toplumdaki saygınlığını artırmak ve bu mesleğe yeni nitelikler kazandırmaktan geçer.

En güzel ve en uygun sözü yine Atamız söylemiştir. “Öğretmen bir kandile benzer kendini tüketerek başkalarına ışık verir.”

Emperyalizme karşı verilen Ulusal Kurtuluş Savaşı sonucu, kanla, irfanla kurulan Cumhuriyetin kazanımlarının ve Atatürk ilkelerinin yılmaz savunucusu olan, çağdaş Türkiye uğraşının savaşçıları öğretmenlerimizin bayramını kutluyoruz."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız