SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Öğretmenlerden Kitap Günü

0
Güncellendi - 2018-10-11 00:59:00
Öğretmenlerden Kitap Günü
A- A+ PAYLAŞ

Malatya’nın Darende ilçesinde Kitap günü yapan öğretmenler, bu kapsamda okudukları kitapları birlikte yorumlama fırsatı buluyorlar.

İlçedeki öğretmenler, iki hafta da bir Darende Sadrazam Mehmet Paşa halk kütüphanesinde bir araya gelerek ‘Kitap Günü’ düzenliyor. Darende Anadolu Meslek ve Teknik Anadolu Lisesi Öğretmenlerinden Seda Fırat, “Birileri para günü yapıyor, altın günü yapıyor, bizde kitap günü yapalım dedik. Bir kitap belirliyoruz ve hepimiz aynı kitaptan alıyoruz. İki haftada bir toplanıyoruz ve okuduğumuz kitapları yorumluyoruz. Bir hafta sonraki okuyacağımız kitabı belirliyoruz ve bu şekilde okumaya devam ediyoruz” şeklinde konuştu.

Sadrazam Mehmet Paşa Halk Kütüphanesi Müdürü Nevin Doğan Eryılmaz ise böyle bir etkinliğin yapılmasından duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Kitabı sadece okumakla değil, herkesin görüş açısına göre farklı değerlendirmeler yapılıyor. Amacımız bu halkayı daha da genişletmek. Türkiye’de ilk defa birlikte okuyalım birlikte yorum yapalım çalışması yapıldığını düşünüyorum. Okuyan öğretmen, okuyan toplum diyoruz ve tüm Darendelilerin bu çalışmaya destek vermelerini bekliyoruz” ifadelerine yer verdi.

Darende Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Ramazan Güz’de toplum olarak okuma alışkanlıklarının yeterli seviyelerde olmadığını belirterek “Farkındalık olsun diye öğretmen arkadaşlarımızla, kütüphane müdürümüzle birlikte böyle bir çalışma yapalım diye düşündük. İnşallah bunun daha da genişletiriz ve okuma alışkanlığını tüm İlçeye yayarız” diye konuştu.

iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız