SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Öğretmenlerden Vali'ye Ziyaret

0
Güncellendi - 2015-12-27 15:42:51
Öğretmenlerden Vali'ye Ziyaret
A- A+ PAYLAŞ

Yeşilyurt ilçesi Yakınca Kasabası sınırları içerisinde, Anemon Otel karşısında yer alan Akmercan Anadolu Lisesi'nin müdürü Hamit Yıldız ve okul öğretmenlerini temsilen bir grup öğretmen, Öğretmenler Günü dolayısıyla Vali Vasip Şahin'i makamında ziyaret ederek, kendisine çiçek takdim etti.

Müdür Yıldız, okulun temelinin 2010 yılında atıldığını ve 2011-2012 eğitim-öğretim yılında eğitime başladığını, şu an 196 kız ve 224 erkek öğrenci olmak üzere toplam 420 öğrencilerinin bulunduğunu, bunların da 1. ve 2. sınıf öğrencileri olduğunu belirtti.

Vali Şahin ise, "Öncelikle Öğretmenler Gününüzü tebrik ediyorum. Makamı ziyaretinizden dolayı da teşekkür ediyorum. Öğretmenlik kutsiyet noktasında herkesin hemfikir olduğu bir meslek, peygamberlerin mesleği, liderler mesleği, lider yetiştiren bir meslek, toplumların istikbalini imal eden, şekillendiren daha ileri toplumlar olmasında önemli misyonlar üslenen bir meslek. Her şeyi ile övünülesi, gurur duyulası bir meslek, ama aynı oranda sorumluluğu da büyük olan, vebali de büyük olan, bunun yanında meşakkati de çok olan bir aşk ve fedakarlık mesleği. Toplumumuzun 30-40 yıl önce bu mesleğe duyduğu güvenin ve gösterdiği saygının bugün tekrar duyulup gösterilmesi gerekir ki, öğretmenlerimiz de motive olsun, vazifelerini daha bir aşk ve şevkle yapsın. Toplum, öncelikle veli, size güvenip saygı gösterecek, sizler de öğrencileri kendi evladınız gibi görüp, gözetip istikbale hazırlama noktasında bir vebal hissi ile onlara yaklaşacaksınız. İkisi bir araya geldiği zaman hem bir huzur toplumu hem de eğitilmiş insanlardan oluşan istikbale hazırlanan bir millet yapısı ortaya çıkacaktır. Bu anlamda hem misyonunuz, hem vizyonunuz hem de sorumluluğunuz büyük" diyerek teşekkür etti.

Vali Şahin tarafından, müdür Yıldız'a, öğretmenler; Gülhan Yeşilçayır, Cemile Yüksel ve Veysel Erenoğlu'na kalem takımı hediye edildi.

ÇAKIR'A ZİYARET..

Öğretmenler Günü nedeniyle Begüm Kartal İlköğretim Okulu Müdürü Ahmet Çelik, beraberindeki okul öğretmenleriyle birlikte Belediye Başkanı Ahmet Çakır’ı ziyaret etti.

Pazartesi günü gerçekleşen ziyarette konuşan Okul Müdürü Ahmet Çelik, “öğretmenlerin fedakârca üzerlerine düşen görevi yerine getirdiklerini” söyledi.

Öğretmenlerin bir gün de olsa hatırlanmalarından, sorunlarının tartışılıp gündeme taşınmasından son derece hoşnut olduklarını vurgulayan Çelik, “Eğitim bir milletin geleceğidir. Öğretmenlerimiz de hata kabul etmeyen bu meslekte canla başla çalışıyorlar. Bizler mesleğimize aşığız. Gelecek nesillerin yetişmesi biz öğretmenlerin elindedir” dedi.

Okul Müdürü Çelik Begüm Kartal İlköğretim Okulunun yapımı aşamasında Belediye Başkanı Ahmet Çakır’ın önemli katkılarının olduğunu belirterek, Belediye Başkanı Ahmet Çakır’a teşekkür etti.

Öğretmenlik mesleğinin kutsal bir meslek olduğunu belirten Belediye Başkanı Ahmet Çakır ise öğretmenlik mesleğinin insan yetiştirmek gibi önemli bir sorumluluğunun olduğunu söyledi.

Türkiye’nin geleceğinin öğretmenlerin elinde olduğunu belirten Başkan Çakır, “Dünyanın her yanında öğretmenler, insan topluluğunun en fedakar ve en değerli varlıklarıdır. O aynı zamanda bir sanatkardır, yarının temelini o attığı gibi, çocuklarımızın, gençlerimizin hamuruna da o şekil verir. Bu itibarla fevkalade önemli bir görev ifa etmektedir. Öğretmenlerimiz başımızın tacıdır. Öğretmenlerimize ne kadar değer versek o kadar başarılı oluruz. Öğretmenler gününü önemsiyorum, tebrik ediyorum” dedi.

Belediye Başkanı Ahmet Çakır ziyarette öğretmenlere çeşitli hediyeler verirken, öğretmenlerde bir buket çiçek takdim ettiler.dürüyor.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız