SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Öğretmenlere Terör Örgütlerine Karşı Bilgilendirme

0
Güncellendi - 2019-09-12 06:45:01
Öğretmenlere Terör Örgütlerine Karşı Bilgilendirme
A- A+ PAYLAŞ

Malatya İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele (TEM) Şubesi Bilgilendirme ve Önleme Faaliyetleri (BÖF) Bürosu tarafından öğretmenlere yönelik seminer verildi. Seminerde, 'terör örgütlerinin eleman kazanma' yöntemleri anlatıldı. Bu kapsamda bin 200 öğretmene seminer verildi.

Yeni eğitim ve öğretim yılı başlarken Malatya İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi, öğretmenlere yönelik bir seminer gerçekleştirdi. Malatya Kongre ve Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen seminerde, 'terör örgütlerinin eleman kazanma' yöntemleri anlatılırken, terör örgütlerinin eleman kazanmak için gençleri hedef aldığı vurgulandı.

Bilgilendirme ve Önleme Faaliyetleri (BÖF) Bürosu ekipleri tarafından terör örgütlerinin her türlü eylemde kullanacağı insan kaynağını 12-25 yaş arasındaki çocuk ve gençlerden sağladığı öğretmenlere anlatıldı.

Bilgilendirme ve Önleme Faaliyetleri (BÖF) Bürosu ekipleri, kurumlar arası işbirliğinin önemli olduğa dikkat çekerek, kurumlarla işbirliği yapılarak suçun minimize edildiği kaydedildi.

TEM görevlilerince öğretmenlere, terör örgütlerinin gençliğe duyduğu ilginin sebepleri ile gençleri kandırma metotları da seminerde detaylı bir şekilde anlatıldı.

Terör örgütlerinin bölme ve parçalama noktasında demografik yapıyı kaşıdığına dikkat çeken emniyet ekipleri, terör örgütlerinin gençlerin sosyalleşme, kimlik, aidiyet ihtiyacını suiistimal ettiğini öğretmenlere anlattı.

Bilgilendirme ve Önleme Faaliyetleri (BÖF) Bürosu ekipleri; gençlerin hayata karşı tecrübesiz oluşları, dinamik, heyecanlı, maceracı ve idealist oluşları, duygu ve düşüncelerini inançla savunmaları, haksızlıklara karşı tahammülsüz oluşları, fedakar ve ataklık özelliklerine sahip oluşları, ailelerinden ve yaşamış oldukları çevreden kopuşla birlikte kendisini ispat etme arayışında olmalarından dolayı terör örgütlerinin gençlere ilgi duyduğunu ve bu aşamada gençlerin karşısına çıkarak kendi amaçları doğrultusunda kullanmaya çalıştıklarını aktardı.

Ekipler, öğretmenlere terör örgütlerinin gençleri kandırma yöntemlerini de anlattı.

Ferdi DURDU, Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız