SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Öğretmenlik Başvuruları Başladı

0
Güncellendi - 2015-12-28 04:25:29
Öğretmenlik Başvuruları Başladı
A- A+ PAYLAŞ

Öğretmen atama başvuruları başladı. 

İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tatlı Malatya Battalgazi Atatürk Ortaokulunda ilk atama başvuru merkezini inceledi. Tatlı´ya, atamadan sorumlu İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Murat Demir eşlik etti. Tatlı, “Bu yıl MEB'e bağlı eğitim kurumlarının öğretmen ihtiyacının karşılanmasına yönelik ilk atama, yeniden atama, kurumlar arası yeniden atama ve milli sporcuların ataması kapsamında, 37 bin öğretmen kadrosu için 4-10 Eylül tarihleri arasında başvuru alınacak. 

Öğretmenliğe başvuru ve atama işlemleri elektronik ortamda gerçekleştirilecek. Elektronik başvuru sayfası "İlk atama", "Yeniden atama ve kurumlar arası yeniden atama" ve "Milli sporcuların ataması" şeklinde ayrı ayrı düzenlendi.  Adaylar durumlarına uygun atama türünü seçmek suretiyle http://mebbis.meb.gov.tr ve http://ikgm.meb.gov.tr adreslerindeki elektronik başvuru formunu kullanarak başvurularını yapacak.

Başvurularda aslı ibraz edilen belgelerin birer örneği İl veya İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerince onaylanarak teslim alınarak, asılları adaylara geri verilecek. Atama sürecinin zamanında sonuçlandırılması bakımından başvuruların, başvurunun yapıldığı gün ya da başvurunun son gününe rastlayan gün hariç bir sonraki gün mesai saatleri içinde onaylatılması zorunlu olacak. Bu süre içerisinde onaylatılmayan başvurular geçersiz sayılacak

Elektronik Başvuru Formu'nda beyan edilen bilgilerden adaylar sorumlu olacak. Tüm öğretmen adaylarımıza hayırlı olmasını diliyor bu atamanın ülkemize hayır getirmesini temenni ediyorum.” dedi. 

İlk atama başvuruları Malatya Battalgazi Atatürk Ortaokulu'nda oluşturulan merkeze yapılıyor.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız