SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Öğretmenlik Bir Sahne Sanatı"

0
Güncellendi - 2015-12-27 19:41:30
A- A+ PAYLAŞ

İnönü Üniversitesi Eğitim Fakültesi, “24 Kasım Öğretmenler Günü” nedeniyle kutlama programı düzenledi.

Program, Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Resim İş Öğretmenliği Programı Öğretim Elemanlarının hazırladığı resim sergisinin açılışı ile başladı.

Turgut Özal Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen resim sergisinin açılışına Rektör Vekili Prof. Dr. Asım Künkül, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İsmail Özdemir, Malatya Milli Eğitim Müdürü Mehmet Bulut, Rektör Danışmanı Doç. Dr. Cafer Mum, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Burhanettin Dönmez, Eğitim Bilimleri Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Celal Çakan, öğretim üyeleri ve çok sayıda öğrenci katıldı. 

Daha sonra konferans salonundaki programa geçildi. Saygı duruşu ve İstiklâl Marşı’nın okunmasıyla başlayan programın açılış konuşmasını yapan Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Burhanettin Dönmez, öğretmenler günü ile ilgili bilgiler vererek öğretmenlik mesleğinin değerlerinden söz etti. 

Öğretmenlik mesleğinin sadece bu gibi özel günlerde anılmaması gerektiğini belirten Prof. Dr. Dönmez, “Bu tür anma ve kutlama günleri, kurumların kültürlerinin birikmesi ve oluşması açısından önemli günlerdir. Eğitim Fakülteleri açısından bu günlerin daha farklı anlama geldiğini belirtmek isterim. Mesleki değerlerin kazandırılması açısından önemsiyorum. Tüm eğitimcilerin ve öğreticilerin öğretmenler gününü kutlarken bu vesile ile geçmişe intikal etmiş tüm öğretmenlerimize ve bu yıl kaybettiğimiz öğretim elemanımız Okutman Fehmi Kolçak’a Allahtan rahmet diliyorum.” dedi.

Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Burhanettin Dönmez’in konuşmasından sonra Eğitim Fakültesinde 25 hizmet yılını dolduran öğretim üyeleri Prof. Dr. Burhanettin Dönmez, Prof. Dr. Hasan Kavruk, Prof. Dr. Mustafa Kılıç, Prof. Dr. Feridun Merter, Prof. Dr. Recep Arslaner, Doç. Dr. Kemal Duruhan, Yrd. Doç. Dr. Necdet Konan, Yrd. Doç.  Dr.Turabi Geyikli’ye plâket verildi.

Plâket takdiminden sonra Eskişehir Osman Gazi Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Ayhan Aydın, “Sahne Sanatı Olarak Öğretmenlik” başlığı altında konferans vermek üzere kürsüye davet edildi.

“Öğretmenlik bir sahne sanatıdır. Mustafa Kemal Atatürk’ün bir sözünde ifade ettiği gibi, öğretmenler dünyanın en seçkin insanlarıdır.” diyerek konuşmasına başlayan Prof. Dr. Ayhan Aydın, okumanın öneminden bahsetti ve çok az okuyan bir toplum olduğumuza vurgu yaptı. Öğretmenlik mesleğinin olması gereken ilkelerinden bahseden ve hayatın matematiğine örnekler veren Prof. Dr. Ayhan Aydın, dünyanın en iyi öğretmenleri olmamız gerektiğini söyledi. Öğretmenlik ve eğitim sanatıyla ilgili bilgiler veren Prof. Dr. Ayhan Aydın, görsel kareler eşliğinde şiirleri, ünlü düşünürlerin sözlerini ve mizahi unsurları kullanarak konuşmasını söyleşi tarzında sürdürdü.

Konferansın sonunda Prof. Dr. Ayhan Aydın’a Rektör Vekili Prof. Dr. Asım Künkül tarafından plâket takdim edildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız