SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Öğretmenlik En Değerli Meslek"

0
Güncellendi - 2016-11-25 01:37:55
A- A+ PAYLAŞ

Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, “Hayatta en fazla takdir edilen, insanlık tarihinin en değerli mesleği hiç şüphesiz öğretmenliktir. Bizlerde öğretmenlerimize karşı saygı ve hürmetimizi göstermek, onlara özel olduklarını hissettirmek için ilçemizdeki okullarda görev yapan altı bin öğretmenimize üzerlerinde isimleri yazılı kalemleri takdim ettik” diye konuştu.

BAŞKAN POLAT ÖĞRETMENLERİ ZİYARET ETTİ, KALEM VE KARANFİL HEDİYE ETTİ

Yeşilyurt Belediyesi tarafından 24 Kasım “Öğretmenler Günü” için özel olarak hazırlatılan, üzerlerinde isimleri yazılı altı bin adet özel kalem Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, Başkan Yardımcıları ve Birim Müdürleri tarafından okullara gerçekleşen ziyaretler kapsamında öğretmenlere üzerlerinde isimleri yazılı kalemler takdim edildi. Polat, okul ziyaretleri sırasında sınıfları gezerek minik öğrencilere ‘iyi dersler” temennisini iletip çiçek hediye etti.

Öğretmenlerde her sene olduğu gibi bu yılda kendilerini unutmayarak ziyaret eden ve çeşitli hediyeler takdim eden Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat’a nazik davranışından dolayı teşekkürlerini sundular.

Başkan Polat, “Hz. Ali Efendimiz‘ Bana Bir Harf Öğretin Kırık Yıl Kölesi Olurum” şeklinde buyuruyor. Geleceğimiz ve medeniyetimiz için öğretmenliğin farklı ve özel bir yeri vardır. Bizlerde okullarımızı ziyaret ederek öğretmenlerimizin bu özel gününü kutluyoruz. Belediye olarak ilçemizdeki ilkokul, ortaokul ve liselerde görev yapan tüm öğretmenlerimize özel kalemler ve karanfil hediye ettik” dedi.

TECDE ANADOLU LİSESİNE ‘ÖĞRETMENLER GÜNÜ’ NEDENİYLE ZİYARET

Yeşilyurt Kaymakamı Nesim Babahanoğlu, Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, Yeşilyurt Belediye Başkan Yardımcıları, İlçe Milli Eğitim Müdürü Cemal Kalay ve Tecde Mahalle Muhtarı Ali Yiğit, 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle Tecde Anadolu Lisesini ziyaret ederek öğretmenlerle bir araya geldiler.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Okul Müdürü Nuri Yanbay,”Bugün bizler için çok özel ve anlamlı bir gündür. İnsanımızı hayatın tüm aşamasında yetiştiren öğretmendir. Öğretmenlerimizin yetiştirdiği evlatlarımız ülkemizi gelecekte çok iyi bir seviyeye ulaştıracaklardır, bu bizim adımıza gurur vesilesidir. Öğretmenler Gününde bizi yalnız bırakmayan Kaymakam Bey’e, Belediye Başkanımıza, İlçe Milli Eğitim Müdürümüze ve tüm misafirlerimize teşekkür ediyorum” dedi.

Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat ise böylesine anlamlı ve özel bir günde öğretmenlerle bir araya gelmekten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

BAŞKAN POLAT, “ÖĞRETMENLİK, İNSANLIK TARİHİNİN EN DEĞERLİ MESLEĞİDİR”

Hayatta en fazla takdir edilen mesleklerden birinin öğretmenlik olduğunu ifade eden Başkan Polat, “Öğretmenlik, insanlık tarihinin en anlamlı ve ölümsüz mesleğidir. Türkiye’nin geleceğini şekillendirecek sağlam nesiller yetiştirmek gibi kutsal bir görev de yine öğretmenlerimizin omuzlarında bulunuyor. Cumhurbaşkanının, Başbakan’ın, Vali’nin, Kaymakam’ın ve Belediye Başkanlarının mutlaka bir öğretmeni vardır, böylesine önemli görevlerde bulunan insanları mutlaka bir öğretmen yetiştirmiştir. Öğretmenlik çok kutsal bir meslektir, açıkcası bende öğretmen olmayı çok istiyordum. Biz öğretmenlerimizi her gün saygıyla hatırlıyoruz, ancak bugün sizler için özel bir gün ve bir araya geldiğimiz içinde çok mutluyum. Bizi geleceğe taşıyacak olan çocuklarımızı, gençlerimizi sadece bilgiyle donatmıyorlar, aynı zamanda onların erdem sahibi, sağlam karakterli bir yapıya kavuşmaları için de emek sarf ediyorlar. Haklarını hayat boyunca asla ödeyemeyeceğimiz öğretmenlerimizin öğretmenler gününü kutlarım. Tüm öğretmenlerimize bu şerefli ve onurlu meslek hayatlarında başarılar diliyorum. Aramızdan ayrılmış olan tüm öğretmenlerimizi de rahmet ve minnetle anar, selam ve saygılarımı sunarım” dedi.

KAYMAKAM BABAHANOĞLU, “ÖĞRETMENLİK, İNSAN YETİŞTİRME MESLEĞİDİR”

Öğretmenliği insan yetiştiren bir meslek dalı olarak değerlendiren Yeşilyurt Kaymakamı Nesim Babahanoğlu ise yaptığı konuşmada, “Öğretmenlik hepimizin çok saygı duyduğu bir meslektir. İlk emri ‘Oku’ olan bir dinin mensubu öğretmenlerimiz bu açıdan da insanlık ve toplum için kıymetli bir görev üstleniyorlar. Sizler hem okuyorsunuz, hem okutuyorsunuz. Ünlü bir düşünürün ‘Ya Okuyan, ya Okutan, Ya Dinleyen, Ya Seven Ol, Beşincisi Olma” diye çok güzel sözü vardır. Bütün bu sıfatları üzerinde taşıyan yegâne meslek öğretmenliktir. Öğretmenlik aldığı maaşla, çalışma şartlarıyla ve mesaisiyle ölçülemeyecek kadar önemli bir meslektir. Her liderin, yöneticinin ve gelecek nesillerin arkasında öğretmen vardır. İhmal edilen nesilleri de kurtaracak, düzeltecek olan yine öğretmenlerimizdir. Bu vesileyle tüm öğretmenlerimizin öğretmenler gününü kutluyorum” diye konuştu.

Konuşmalardan sonra Yeşilyurt Belediyesi tarafından Öğretmenler Gününe özel olarak hazırlatılan ve üzerlerinde isimleri yazılı kalemler, İlçe Kaymakamı Babahanoğlu, Belediye Başkanı Polat ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Kalay tarafından öğretmenlere hediye edildi. Okul Müdürü Nuri Yanbay ise günün anısına İlçe Kaymakamı Babahanoğlu, Belediye Başkanı Polat ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Kalay’a çanta hediye etti.

Bülten

ogretmen4ogretmen6ogretmen7ogretmen5

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız