SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Öğretmenlik İdeal Mesleği"

0
Güncellendi - 2015-12-28 05:28:55
A- A+ PAYLAŞ

24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nce hazırlanan tören Kanalboyu’ndaki Halk Eğitim Merkezi’nde gerçekleştirildi. Törene Vali Süleyman Kamçı, 2. Ordu İdari Kurmay Yarbaşkanı Tuğgeneral Mustafa Serdar Sevgili,  Büyükşehir Belediyesi Genel sekreter yardımcısı Ertan Mumcu, Milli Eğitim Müdürü Ali Tatlı, kamu kurum ve kuruluşu yönetici ve temsilcileri ile öğretmen, öğrenci ve davetliler katıldılar.

Törende açılış konuşmasını genç öğretmenler adına Battalgazi Necip Fazıl Kısakürek Ortaokulu Öğretmeni Burcu Filiz yaparak, “ Eğitim artık durağan bir süreç olmaktan çıkmış ve sürekli sorgulanması gereken dinamik bir süreç haline gelmiştir. Öğrenci devamlı bilgi yüklemesi yapılan klasik eğitim anlayışı artık geçerliliğini yetirmiştir” dedi.

Tören daha sonra aday öğretmenler sahneye alınarak yemin törenleri gerçekleştirildi.

En kıdemli öğretmenler adına ise konuşmayı Battalgazi 30 Ağustos İlkokulu Müdürü Hasan Hüseyin Yıldırım yaptı. Yıldırım, “Eğitilmiş insan gücü muhakkak vazgeçilmez unsurdur. Bu temel eğitim, eğitimin temeli de öğretmendir” dedi.

“ANADOLU MOZİĞİN DE NAKIŞ NAKIŞ İŞLEYECEĞİZ”

İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tatlı ise açılış törenindeki konuşmasında şunları söyledi: 

“87 yıl önce bugün 24 Kasım 1928 tarihinde, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal’in ‘Millet Mekteplerinin Başöğretmenliğini kabul etmesi’, doğumunun 100. Yılında bugünün öğretmenler Günü olarak kutlanması kararlaştırılmıştır. Öğretmenlik insanlık tarihi ile başlayan bir iştir. Anadolu'da meslek olarak öğretmenlik, Fatih döneminde profesyonel olarak başlamış, ancak Cumhuriyet döneminde öğretmenlik mesleği gelişmiş ve çağdaş normlara uygun hale getirilmiştir.  Bu kadim meslek mensubu biz öğretmenler geleceğimizin emanet edileceği yeni nesiller yetiştirirken, tarihimizden alacağımız değerleri de ileriye taşıyıp Anadolu moziğin de nakış nakış işleyeceğiz. Kadim medeniyetimizdeki  alem, ilim, alim, muallim, kavramlarının günümüz dünyasında  ne denli önemli olduğu fehmimizle ülkemizi çağdaş  medeniyetler seviyesinin üzerine taşıma misyonumuzun farkındayız” dedi. 

“ASIMIN NESLİNİ YETİŞTİRECEKSİNİZ…”

Konuşmasında öğretmenlere yönelik olarak ise İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tatlı, “Değerli meslektaşlarım, ülkemizin dönüşüm mimarları olan sizler Anadolu’nun kültürel lisanı ve fehminizle bu ülkeyi geleceğe taşırken çağdaş bilimin kazanımlarını kullanma ve onları ileriye götürme geleneğimizi geliştirerek tam bağımsızlığımızı sağlamış olacaksınız. Asımın neslini yetiştirecek olan değerli meslektaşlarım, Akif’in öğretmen tanımını hep akılda tutmalıyız. ‘Muallim diyen olmak gerektir imanlı, edepli, sonra liyakatlı, sonra vicdanlı. Bu dördü olmadan olmaz, vazife, çünkü büyük.’ Bu söz bizler için bir rol model olma ülküsüdür. Saygıdeğer meslektaşlarım gelecek inşamızda Gazi Mustafa Kemal’in bizlere gösterdiği yolda yürürken Mevlana veYunus7un hoşgörü ve sevgisi, Molla Gürani, Akşemsettin’in deruniliği ve nihayet İmam Ali’nin ilmi asaleti bizlere birer meşale olacaktır” ifadelerini kaydetti.

“İYİ VE DOĞRU EĞİTİLEN İNSAN, HUZURLU BİR TOPLUM”

Vali Süleyman Kamçı ise yaptığı konuşmasında, “Öğretmenlik, her şeyden önce bir ideal, bir gaye ve bir hizmet mesleğidir. Çocuklarımızın ruhunda tohumlanan yetenek ve eğilimleri, vatanımızın, milletimizin ve insanlığın menfaatleri doğrultusunda hayata geçiren öğretmenler, kutsal ve ulvi bir görev ifa etmektedirler. Çünkü öğretmenlikten başka doğrudan insan yetiştirmeyi hedefleyen bir meslek dalı daha mevcut değildir. Unutulmamalıdır ki, iyi ve doğru eğitilen insan, huzurlu bir toplum, aydınlık bir gelecek demektir. Başağın yetişmesine engel olan şey zararlı otlar değil, çiftçinin ihmalidir. Dolayısıyla, öğretmenlerimizin görevi son derece hayati ve bir o kadar ehemmiyetlidir. Öğretmenin güzel hasletlerle donattığı her çocuk, yetiştirdiği her birey, kurtarılmış bir gelecek ve filizlenmiş bir medeniyettir” dedi. 

KUTLU VAZİFE İÇİN FEDEKARLIKTAN KAÇINMAYIN”

“Sizler şanlı tarihimizin ve milletimizin gönlünde müstesna bir yeri olan, takdir ve saygıyla anılan toplum mimarlarısınız” ifadesi ile öğretmenlere seslenen Vali Kamçı konuşmasını şöyle sürdürdü: 

“Sizler Osman Gazi’nin gönül çerağı Edebali, çağ açıp çağ kapayan Fatih’in mihmandarı Akşemseddin’siniz, Anadolu’yu ebedi Türk yurdu yapan Sultan Alparslan’ı, mazlum milletlerin hürriyet timsali Atatürk’ü yetiştiren sizlersiniz.  İçerisinde ilim, irfan, erdem ve medeniyet barındıran bir harfi öğrettiği için kendisine kırk yıl köle olunacak ahlak pınarlarısınız. İnanıyorum ki, kutlu vazifenizi yerine getirmek hususunda hiçbir fedakarlıktan kaçınmayacak, coşkun azminiz ve inancınız istikbalimizi inşa etmeye devam edeceksiniz.”

Tören Vali Süleyman Kamçı’nın emekli öğretmenler Saniye Günay ile Raife Öztürk’e Hizmet Şeref Belgelerini vermesi ve öğretmenlerin şiir okuması ile sona erdi. 

Bu arada Halk Eğitim Merkezi'ndeki törenden önce, Milli Eğitim Müdürü Ali Tatlı ve eğitim yöneticileri Atatürk Anıtı'na çelenk sundular.

BATTALGAZİ'DE..

Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla öğretmen ve öğrencilerle Öğretmenevi’nde bir araya geldi. Programa, Battalgazi Kaymakamı Vedat Yılmaz, Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Battalgazi Belediye Başkan Yardımcısı Muzaffer Karakuş, Battalgazi İlçe Milli Eğitim Müdürü Recep Bulut, Eski İl Milli Eğitim Müdürü Hamza Doğuç, AKP İlçe Başkan Yardımcısı Hacı Ali Tankız, Melid Park Hastane Müdürü Hasan Kıran ve davetliler katıldı. Burada konuşan Battalgazi İlçe Milli Eğitim Müdürü Recep Bulut, öğretmenlik mesleğinin önemine dikkat çekerek, “Öğretmenlik mesleği insanlık tarihi kadar eski ve insanlığın şekillenmesinde en aktif rol alan bir meslektir. Öncelikle böyle bir mesleğin müntesibi olmakla çok gurur duymaktayım. Sizinde aynı gururu duyduğunuzu biliyorum. Şu aramızda olmayan dün itibariyle aramızdan ayrılan bir öğretmenimiz var. Geçen haftada Hak’kın Rahmetine kavuşan Hasan Beğeç hocamızın adına ve ölmüş tüm öğretmenlerimize saygı ve şükranla rahmet diliyorum” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından öğretmen ve öğrencilere eğitim seti hediye edildi. İlkokul birinci sınıf öğrencilerine 1000 adet “Okumayı Öğreniyorum” ve “Ailemle Öğreniyorum” eğitim seti verildi. 

YEŞİLYURT'TA

Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla ilçe sınırları içerisinde yer alan okulları ziyaret ederek, öğretmenler gününü kutladı.  Başkan Polat, öğretmenlere üzerinde isimlerinin yazılı olduğu bardak ve karanfil hediye etti.  Ayrıca Biruni Ortaokulu Öğretmenleri ve öğrencileri tarafından özel bir etkinlik düzenlendi.

Biruni Ortaokulu Okul bahçesinde düzenlenen etkinliğe Yeşilyurt İlçe Kaymakamı Nesim Babahanoğlu, Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tatlı, Yeşilyurt İlçe Milli Eğitim Müdürü Cemal Kalay, Yeşilyurt Belediye Başkan Yardımcıları, Öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Yeşilyurt İlçe Kaymakamı Nesim Babahanoğlu ise, “Öğretmenler geleceğimizi şekillendiren, hayatımıza yön veren çok kıymetli bir meslek icra eden insanlardır” dedi. Öğretmenler gününü kutlayarak söze başlayan Kaymakam Babahanoğlu,”Öğretmenlerimizi bir an hatırlamak ve onları tebrik etmek için bugün okullarımızı geziyoruz. Hepimizin yetiştiricisi, bizlere yön veren, hayatımızı şekillendiren öğretmenlerimizdir. Öğretmenlik mesleği aslında bir peygamberlik mesleğidir. Çağları değiştiren çağları kapatan bütün peygamberler birer öğretmendir. Bütün devlet büyükleri birer öğretmen vasfını görerek kendi ülkelerine ve milletlerine yön vermiş, kendi milletlerinin kaderine hükmetmişlerdir. Öğretmenler mum gibi erirken etraflarını aydınlatan, çağları aydınlatan ve bizim geleceğimize yön veren insanlardır.Öğretmenlerimize ne kadar değer verilirse, onlar ne kadar iyi bir donanımla sahip olup çocuklarımızı ne kadar iyi yerlere taşırlarsa toplumumuzun geleceği o kadar parlak olur” dedi.

Başkan Polat, çeşitli etkinliklerle kutlanan Öğretmen Günü kapsamında Yakınca İlkokulu- Ortaokulu- Anadolu Lisesi, Yeşilyurt İmam Hatip Ortaokulu- Anadolu Lisesi, Yeşilyurt Kolukısa Anadolu Lisesi, Mahmut Şahin Balarısı İlkokulu ve Ortaokulu, Mesleki ve Teknik Eğitim Merkezi, Gündüzbey İlkokulu-Ortaokulu ve Anadolu Lisesini ziyaret etti.

AKP'LİLERİN ZİYARETİ..

Bu arada AKP İl Başkan Vekili Mahmut Üner Özer ile Sosyal Politikalardan Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Eyüp Sağlam, Gençlik ve Kadın Kolları yöneticileri, Öğretmenler Günü dolayısıyla Metin Emiroğlu Anadolu Lisesi'ni ziyaret ettiler.

Okulda görevli öğretmenlerin gününü kutlayan AKP'liler, okulun kitap ve diğer eksiklerini tamamlama sözü verdiler.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız