SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Öğretmenlik Mesleklerin Anası'

0
Güncellendi - 2015-12-28 05:29:03
'Öğretmenlik Mesleklerin Anası'
A- A+ PAYLAŞ

İnönü Üniversitesi Eğitim Fakültesi, “24 Kasım Öğretmenler Günü” nedeniyle kutlama programı düzenledi.

Atatürk Anıtı’na çelenk sunulmasının ardından Turgut Özal Kongre ve Kültür Merkezi’nde devam eden Program, Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Resim İş Öğretmenliği Programı öğretim elemanlarının hazırladığı karma Resim Sergisinin açılışı ile başladı.

Turgut Özal Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen Resim Sergisinin açılışına Rektör Prof. Dr. Cemil Çelik, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. İsmail Özdemir, Prof. Dr. Davut Öbağ, Rektör Danışmanı Doç. Dr. Cafer Mum, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Burhanettin Dönmez, öğretim üyeleri ve çok sayıda öğrenci katıldı. 

Daha sonra Büyük Salon’daki programa geçildi. Saygı Duruşu ve İstiklâl Marşı’nın okunmasıyla başlayan program, Arş. Gör. Mehmet Güneş Açıkgöz’ün yönettiği Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Müzik Öğretmenliği Programı Orkestra ve Korosu’nun konseriyle devam etti.

Programda konuşan Rektör Prof. Dr. Cemil Çelik, “Öğretmenlik mesleği, mesleklerin anası olan bir meslektir. Ailedeki annenin görevi ne ise eğitimde de öğretmenin görevi odur. Böyle kutsal olan bir mesleği, belki de peygamberlik mesleği gibi tabir edebiliriz. Çünkü Peygamberler, bulunmuş oldukları dönemlerde insanlara doğru yolu gösteren, onları aydınlatan seçkin insanlardır. Dolayısıyla böylesine kutsal olan ve bütün mesleklerin mensuplarını yetiştiren bir mesleği çok fazla ırgalamak, bununla uğraşmak hatta popülist politikaların malzemesi yapmak son derece yanlış olur. Toplumlar medenileştikçe mesleklerle ilgili unvanların elde edilmesi için geçen eğitim süreleri de uzamaktadır. Cumhuriyet tarihinin ilk dönemlerine baktığımızda herhangi bir meslek ortaöğretim mensupları tarafından yürütülürken, bugün artık yüksek lisans ve doktora mensupları tarafından icra edilebilir hâle gelmiştir. Son zamanlarda öğretmenlik mesleğiyle ilgili bazı çalışmaların olduğunu bilmekteyiz. Bu çalışmaların uzman bilim insanları tarafından ülke gerçekleriyle örtüşür bir biçimde ele alınarak bu perspektifte öğretmenlik mesleği ile ilgili bir stratejinin oluşturulması gerekmektedir. Bu duygu ve düşüncelerle öğretmenler gününüzü kutluyorum.” şeklinde konuştu.

Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Burhanettin Dönmez, öğretmenler günü ile ilgili bilgiler vererek öğretmenlik mesleğinin değerlerinden söz etti. 

Kendilerini bugünlere getiren öğretmenlere saygı ve şükranlarını sunan Prof. Dr. Dönmez, “Öğretmenlik kutsal bir meslektir. Bizlere emeği geçen tüm öğretmenlerimize saygı ve hürmetlerimi sunuyorum. Bildiğiniz gibi, Eğitim Fakülteleri öğretmen yetiştiren kurumlardır. Anma, kutlama, tören ve seremoni gibi etkinlikler aslında kurum kültürünün oluşmasında önemli öğelerdir. Bu açıdan baktığımızda öğretmenlik bir kurum, kültür işidir. Öğretmenlik her şeyden önce bir ruh, gönül ve aşk işidir. Dolayısıyla bu tür etkinlikler öğrencilerimize bu ruhu kazandırmak açısından önemlidir. Bu tür etkinliklerin yaygınlaştırılması ve katılımın arttırılması genel kültür bakımından da öğretmenlere çok şey katacaktır. ” dedi.

Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Burhanettin Dönmez’in konuşmasından sonra Eğitim Fakültesinde 25 hizmet yılını dolduran öğretim üyeleri Prof. Dr. Mustafa Kutlu ile Prof. Dr. Bayram Demirci’ye plâket verilirken, ayrıca “Öğretmenin Öyküsü” konulu hikâye yarışmasını organize eden Eğitim Fakültesi Türkçe Eğitimi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Hasan Kavruk ve yarışmada dereceye girenlere de ödülleri verildi.

Plâket takdiminden sonra bir dönem Eğitim Fakültesi Dekanlığı görevinde de bulunan emekli öğretim üyesi Prof. Dr. Hikmet Y. Celkan, “Öğretmenliğin Dünü Bugünü” başlıklı konferans verdi.

24 Kasım Öğretmenler Günü kutlama programı, hikâye yarışmasında dereceye giren ve ödül alan üç hikâyenin okunmasıyla sona erdi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız