SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Öğretmenlik Ulvi Bir Görev'

A- A+ PAYLAŞ

24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla milletvekilleri, belediye başkanı ve bazı kuruluşlar kutlama mesajları yayınlandı.

AKP MİLLETVEKİLİ ÖMER FARUK ÖZ'ÜN MESAJI..
"Gelişmenin, değişmenin, kalkınmanın, müreffeh bir toplum haline gelmenin temeli hiç şüphesiz ki eğitimle alakalıdır.

Dolayısıyla ülkemizin bugününü ve yarınlara emanet edeceğimiz nesilleri, aklın, bilimin ve değerlerimizin ışığında hızla değişen, çağdaşlaşan dünyaya ayak uydurabilecek bilgili, donanımlı olduğu kadar karakterli kişiler olarak yetiştirmek oldukça önemlidir.

Dünyadaki gelişmelere paralel olarak birçok yönden donanımlı olmak kadar, yavrularımızın ahlaki, sosyal, kültürel ve inanç değerleriyle de kendini geliştiren, bağnazlıktan uzak sevgi, saygı gibi duyguların ön planda tutulduğu aynı zamanda okuyan, düşünen, çalışkan kişilerin özgür bireyler olarak yetişmesi de bir o kadar önemlidir.

Elbette ki anlatılan bu hususların yerine getirilmesinde öğretmenlerimizin rolü çok büyüktür. Öğretmenlerimiz, öğretme görevinin yanı sıra çocuklarımızın yeteneklerini, becerilerini ortaya çıkararak onlara rehber olma, kişisel sorunlarda onlara yardımcı olma ve yol gösterme görevlerini de başarıyla yerine getirmektedirler.

Öğretmenlerimiz “ Bana bir harf öğretenin kölesi olurum.” görevini üstlenen, çok özel ve yüce mesleğin sahipleri, bedeli hiçbir şekilde kıyaslanmayacak kadar saygın, özverili, sevgi ve fedakârlığa dayalı bir meslek, sınırları duvarlarla sınırlanmayacak kadar geniş ve ulvi bir görevdir.

Öğretmenlerimiz, beşikten mezara süren eğitimin baş mimarlarıdır. Öğretmek sanat, öğretmenlerimiz de bir noktada sanatkârdırlar. Geleceğimiz olan çocukları yetiştirmek de ince bir sanattır.

Öğretmenlerimiz sevgi elçileri, yaşama sevincinin adresi, toplumsal huzurun teminatı, çocuklarımızın yetişmesinde adeta ana kucağıdır.

Böyle kutsi bir görevi ifa edenlere elbette ki şükran borçluyuz. Dünyanın ve ülkemizin kendi tarihine özel olarak not ettiği anlamlı günler vardır. 24 Kasım Öğretmenler Günü de önemli günlerden bir tanesidir.

Öğretmenlerimizi çok seviyor ve öğretmenlerimize çok değer veriyoruz. Onların sorunlarını da çok iyi biliyoruz. Bunun için de öğretmenlerimizin yıllardır biriken sorunlarını bir bir çözmeye çalışıyoruz. Göreve geldiğimiz ilk günden beri günümüzün, hatta çağın ihtiyaçlarına cevap verecek, çocuklarımızı, gençlerimizi eksiksiz olarak geleceğe hazırlayacak bir eğitim sistemi oluşturmaya çalışıyoruz.
Öğretmenlerimizin hayat standartlarını yükselterek, çalışma şartlarını daha da iyileştirerek, verimliliklerini artırmak için en iyi sosyal ve ekonomik şartların oluşması için gayret gösteriyoruz.

Daha önceki dönemlerden farklı bir şekilde eğitim ve öğretime bütçeden büyük ödenekler ayrılarak sorunsuz ve çağdaş bir eğitim modeli için söz değil, icraat, projeler üretiyoruz.

Başta Malatya’mızın her köşesinde görev yapan öğretmenlerimiz olmak üzere ülkemizdeki tüm öğretmenlerimizin Öğretmenler Gününü tebrik eder, kendilerine saygı ve hürmetlerimi sunarım."

AKP MİLLETVEKİLİ FUAT ÖLMEZTOPRAK'IN MESAJI..
"Öğretmenlik,malzemesi insan olan ve başlı başına bir amaç olmaktan öte, bizleri yüce gayemize ulaştıran insanlık tarihinin en anlamlı, en onurlu ve ölümsüz mesleğidir.Çağdaş ve muasır medeniyet ülküsüne emin adımlarla yürüyen ülkemizde eğitim neferlerinin gayreti takdire şayandır.Saygıdeğer öğretmenlerimiz, çok kutsal bir mesleğin sahibidirler. Karşılığı hiçbir maddi değerle ölçülemeyecek kadar saygın, sevgi ve fedakarlık mesleği olan öğretmenlik; sınırları okul ve sınıf duvarlarıyla çizilemeyen, belli bir zaman dilimine sığmayacak kadar önemli sorumluluk gerektiren kutsal bir görevdir. Başöğretmen Büyük Önder Atatürk “Milletleri kurtaranlar, yalnız ve ancak öğretmenlerdir” diyerek, Türk öğretmenine güvenini ve beklentisini işaret buyurmuşlardır. Büyük bir özveri ile çalışan öğretmenlerimiz, geleceğimizi emanet ettiğimiz gençliği yetiştiren, verdikleri eğitimle topluma şekil veren yüce bir görevin fedakâr temsilcileridir. Milli birlik ve beraberlik ruhunu gençliğe kazandırarak ortak amaçlarda birleştirmek için manevi bir hazla görevini övgüye değer bir şekilde yerine getirmektedirler. Türk öğretmeninin gösterdiği bu başarının altında ise Başöğretmen ve onun ilkelerinden aldıkları destek ve güç yatmaktadır. Bu duydu ve düşüncelerle,24 Kasım Öğretmenler Günü'nün,tüm öğretmenlerimize sağlık, huzur ve mutluluk getirmesini diliyor ve yürekten kutluyorum."

AKP MİLLETVEKİLİ ÖZNUR ÇALIK'IN MESAJI..
"Eğitim, herkesin yaşamaya dair değerler ortaya koyabilmesi için ön koşuldur. En çok bu değerlerin varlığı ve çeşitliliği, toplumu zengin ve güçlü kılar; ulusların medeniyetini taçlandırır. Öğretmenlik bu yüzden kutsaldır, büyük özveri ve bir ömür boyu sürecek gayret gerektirir. Bu kıymetli görevi üstlenen fedakar öğretmenlerimiz de, ilk kez ak parti iktidarı döneminde hak ettikleri yeri bulmuşlardır. Eğitime ayrılan pay iktidarımız döneminde en yüksek rakamlara ulaşmıştır. Bu vesileyle, hükümet olarak, eğitim camiamızın öğretmenler gününü kutlamaktan ayrıca gurur ve mutluluk duyuyoruz. Malatyalı saygıdeğer öğretmenlerimizin de, Türkiye’nin yükselen eğitim kalitesine yapacakları katkı ile ülkemizin bayrağını bu anlamda daha ileriye taşıyacaklarına duyduğumuz inanç tamdır.

İlimiz ve ülkemiz dahilinde görev yapan tüm cefakar öğretmenlerimizi kutluyor, hayattan alarak çocuklarımıza verdikleri kuvvetli ilhamın her daim canlı kalmasını temenni ediyor, ellerinden öpüyorum."

BELEDİYE BAŞKANI AHMET ÇAKIR'IN MESAJI..
“Gelişmiş ülkelerin temelinde eğitime ve eğitimcilere verdikleri önem yer almaktadır. İçinde bulunduğumuz bilgi çağında ülkemizde de son yıllarda eğitim konusunda büyük yatırım ve hizmetler gerçekleştirilmektedir.

Güçlüklerle mücadele ederek, ulvi bir görevi fedakarca ifa eden öğretmenlerimiz, geleceğimizin umut çiçekleri olan çocuklarımızın yetiştirilmelerinde önemli sorumluluklar üstlenmektedirler. Bu nedenle öğretmenlerimiz her türlü takdirin üstündedirler.

Bütün öğretmenlerimizin, Öğretmenler Günü'nü kutluyor, sağlık, mutluluk ve huzur dolu günler diliyorum.”

ATATÜRKÇÜ DÜŞÜNCE DERNEĞİ ŞUBE BAŞKANI ALİ EKBER TUNÇDEMİR'İN AÇIKLAMASI..
"Bugün 24 Kasım. Bugün, ülkemizin hemen her ilinde, ilçesinde, “Öğretmenler Günü” kutlanacak.

Gelişmişlik düzeyi ne olursa olsun Dünyanın her ülkesinde eğitim sisteminin baş aktörü öğretmendir.

Bir ülkede öğretmenler, mesleki açıdan kendilerini geliştirebilme olanağı bulabiliyorsa; hizmetleri karşılığı aldıkları maaşla insanca ve güven içinde yaşayabiliyor, “yarın ne olacak?” kaygısı duymuyorlarsa; siyasal iktidarın baskısı altında ezilmiyorlarsa; toplum içinde “saygın” bir yere sahiplerse; işlerini severek yapıyorlarsa, o ülke gerçekten “uygar bir ülkedir.”

Bunun aksi koşulların yaşandığı bir ülke ise, kirli siyasetin tahakkümü altında “geri bir ülkedir!”

Bugün ülkemizde eğitim sistemi ve öğretmenlerimizin içinde bulundukları koşullar ne yazık ki, “uygar bir ülke” olduğumuz inancını vermiyor!

Türkiye’de toplamda 150 bin civarında öğretmen açığına karşın, ataması yapılmayan ve işsizlik kıskacında çırpınan 200 bin’e yakın öğretmen adayı bulunmaktadır.

Milli Eğitim Bakanlığı ise öğretmen açığını giderebilmiş görünmek için hukuka aykırı olarak “sözleşmeli öğretmen” çalıştırmaya yönelmiştir. Geleceğe güvenle bakamayan, is güvencesinden yoksun, hiçbir hak iddia edemeyen, atama, görevde yükselme gibi haklardan yoksun kalan öğretmenleri istihdam etmek millî eğitim sistemimizde onarılması zor yaralar açmaktadır.

Ezberci, öğrenciyi “bilgi hamalı” yapan ama ciddi bir meslek sahibi yapamayan; çocuklarımızı “yeteneklerine göre mesleki eğitime yönlendiremeyen” güdük bir eğitim sisteminin parçası olmak, onurlu, saygın öğretmenlerimizi manen yıkıyor. Bu nedenlerle de öğretmenlerimizin yüzde 50.3’ü öğretmen olduğu için pişman!

Siyasi ve ekonomik baskılar altında kıvranan öğretmenlerimizin büyük çoğunluğu geçim sıkıntısı yüzünden, “ kendisini geliştirecek ya da dinlenecek” yerde, ek işler yapmak zorunda.

Türkiye'de 80 bin dersliğe gereksinim var... Okulların üçte ikisinde hizmetli yok. Okulların su, telefon giderlerini bakanlık ödemiyor.

Aklı ve bilimi referans alması gereken eğitim müfredatı, dini referans almaya başlamış, eğitim uygulamalarında dinsel yöntemler kullanılırken Cumhuriyetin kurucuları, Mustafa Kemal Atatürk ve ulusal değerlerimiz "yok" sayılmıştır.

Bu koşullar altında kutladığımız öğretmenler günü ile ilgili olarak yerel ve yaygın basında, Eğitim sisteminin ve öğretmenlerimizin bu duruma düşmesinin asıl sorumluları olan siyasilerin çarşaf çarşaf nutuklarını okuyacağız. “merdi kıpti şecaat arz ederken sirkatin söyler” özdeyişinde olduğu gibi Öğretmenlik mesleğini överken kendi suçlarını da ifşa eden siyasilerden ricamız; “Kirli ellerini eğitimin ve öğretmenlerimizin üzerinden çeksinler” yeterli.

Atatürk cumhuriyetine, Türk Devrimine kol kanat geren, çocuklarımıza ve gençlerimize daha güzel bir gelecek sağlamak için büyük bir özveri ile çırpınan tüm öğretmenlerimizin günlerini bu duygularla kutluyoruz."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız