SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Oğul Kaddafi Yakalandı

A- A+ PAYLAŞ
 
Libya'da geçtiğimiz ay yakalanarak öldürülen Muammer Kaddafi'nin firari oğlu Seyfülislam'ın tutuklandığı bildirildi. Libya televizyonunda, Seyfülislam Kaddafi yakalandıktan sonra çekildiği iddia edilen görüntüler yayınlandı.
 
Libya Ulusal Geçiş Konseyi (UGK) Adalet Bakanı Muhammed el Allagui, AFP'ye yaptığı açıklamada, Uluslararası Ceza Mahkemesi (UCM) tarafından hakkında tutuklama emri çıkarılan Seyfülislam Kaddafi'nin ülkenin güneyindeki Obari kasabası yakınlarında yakalandığını söyledi.
 
Reuters'a konuşan UCM yetkilileri, Seyfülislam Kaddafi'nin tutuklandığına ilişkin haberlerle ilgili teyit aldıklarını belirtti.
 
Dört adamıyla birlikte Nijer'e kaçmaya çalışırken yakalandığı belirtilen 39 yaşındaki Seyfülislam Kaddafi'nin, sağlık durumunun iyi olduğu ve uçakla Zintan kentine götürüldüğü bildirildi.
 
Uçaktaki bir Reuters muhabiri, Zintan'daki havaalanında bekleyen Libyalıların Seyfülislam Kaddafi'ye saldırmaya çalıştığını ancak silahlı milislerin buna engel olduğunu söyledi.
 
Oğul Kaddafi'nin yakalandığının açıklanmasının ardından Libya'nın El Ahrar televizyonu tarafından yayınlanan görüntülerde, çekyatta uzanan Seyfülislam'ın sağ elindeki üç parmağının sargılı olduğu görüldü.
 
İŞTE O GÖRÜNTÜLER / FOTO GALERİ
 
UCM savcısı Luis Moreno-Ocampo, bir hafta içinde Libya'ya giderek, Seyfülislam Kaddafi'nin yargı sürecinde atılacak adımlar konusunda görüş alışverişinde bulunacağını ifade etti. Ocampo, Libyalı yetkililerle görüşerek, Seyfülislam Kaddafi'nin nerede ve nasıl yargılanacağına karar vereceklerini belirtti.
 
Avrupa Birliği, Libyalı yetkililerden, oğul Kaddafi'nin, UCM ile işbirliği içinde ve adil bir şekilde yargılanması için güvence istedi. Uluslararası Af Örgütü ise Ulusal Geçiş Konseyi'ne, Seyfülislam Kaddafi'nin UCM'ye teslim edilmesi çağrısında bulundu.
 
Kaddafi rejiminin son günlerinde babasının en büyük destekçisi olan Seyfülislam, isyan hareketinden önce Muammer Kaddafi'nin yerine geçecek isim olarak görülüyordu.
 
 
"SUÇSUZUM" DEMİŞTİ
 
Ocampo geçtiğimiz ay Seyfülislam Kaddafi'nin aracılar kanalıyla kendileriyle temas kurduğunu ve suçsuz olduğunu söylediğini ifade etmişti.
 
Hollanda'nın Lahey kentindeki UCM, Kaddafi'nin yanı sıra, oğlu Seyfülislam ve eski istihbarat şefi Abdullah Essenusi hakkında insanlığa karşı suçtan temmuz ayında tutuklama emri çıkarmıştı.
 
Kaddafi'nin ikinci eşinden doğan çocuklarının en büyüğü olan Seyfülislam'ın geçtiğimiz Ağustos ayında da yakalandığı öne sürülmüştü. Ancak Seyfülislam kısa süre sonra Libya'nın başkenti Trablus'ta gazetecilerin önüne çıkarak, gövde gösterisi yapmıştı.
 
Seyfülislam, tüm dünyanın peşinden koştuğu dönemde ise CNN Türk'ten Cüneyt Özdemir'e röportaj vermişti.
 
KUTLAMALAR BAŞLADI
 
Seyfülislam Kaddafi'nin yakalandığı haberi Trablus halkını sevince boğdu.
 
Trablus'un cadde ve sokaklarına dökülen Libyalılar sevinç gösterileri yaparken, kentteki Şuheda meydanında toplanan kalabalık bir grup da şarkılar ve sloganlar eşliğinde Seyfülislam Kaddafi'nin yakalanmasını kutladı.
 
Kutlamalar sırasında çok sayıda insan Trablus sokaklarında arabalarıyla turlar atarken, silahlı grupların da yine kutlama amacıyla havaya ateş açtıkları bildirildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız