SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Oğul Özal'dan Yeni İddia

A- A+ PAYLAŞ

Ahmet Özal'ın Turgut Özal'ın ölümüyle ilgili son attığı iddia bir hayli şaşırtıcı!

Merhum Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın ölümüyle ilgili iddialar gündeme bomba gibi düştü. Ahmet Özal, suikast için daha öncede bir ülkücü isme teklif götürüldüğünü; ancak kabul etmeyince cezaevinde infaz edildiğini iddia etti.

8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın ölümüyle ilgili yeniden tartışma başlatan Ahmet Özal, CNN Türk'te Özal'a düzenlenen suikast ile ilgili yeni bir bilgi verdi. Cüneyt Özdemir'in sorularını cevaplayan Ahmet Özal, babasına Kartal Demirağ tarafından düzenlenen suikastten önce başka bir isme teklif götürüldüğünü iddia etti.

İşte o sözler:

"Bana sadece zaman zaman, o günden bugüne kadar ihbar mektupları gelir. Ben bunların çoğunu çöpe atarım, çok ciddiye almam. Geçenlerde bundan altı ay bir sene önce gelenler de vardı. Bunlardan bir tanesi ilgimi çekti.

Kartal Demirağ'dan önce o zaman 1988 yılında hapiste olan, 16 yıl hapis cezası yemiş MHP ve ülkücü olarak adlandırılan o zamanda bilinen isimlerden, meşhur isimlerden bir ülkücü Veli Can Oduncu adında birisine Özal'ı vurması için tetikçi olması için teklifte bulunmuş. Fakat kendisi anlı secdeye değen birisine, ateş etmem dediği ve bunun için de hapishanede öldürüldüğü, onu öldürenin de öldürüldüğü gibi bir bilgiler geldi. Dikkat ettim burada kendisinin öldürülme tarihi 26 Mart 1988, suikast olayı 18 Haziran! Yani yaklaşık iki ay sonra. Yani çok mantıksız gelmedi bana. Bunları yine savcılık inceleyecektir, arşivlerde vardır. Bunlar incelenince çıkacaktır diye düşünüyorum.

CİNDORUK: "YALAN!.."
Bu arada DP lideri Hüsamettin Cindoruk “Son nefesinin verilişi sırasında Özal’ın 3-5 metre yakınındaydım, ağzından köpük geldiği iddiası tamamen yalandır” dedi.

DP Genel Başkanı Hüsamettin Cindoruk,partisinin Merkez Karar Kurulu toplantısı öncesinde gazetecilere gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu, soruları yanıtladı.

“Merhum cumhurbaşkanlarından Turgut Özal, eski Jandarma Genel Komutanı Eşref Bitlis’in öldürüldüğü iddia ediliyor, bu konuda neler düşünüyorsunuz?” sorusu üzerine, şunları söyledi:

“Turgut Özal, ben Meclis Başkanıyken vefat etti. Vefat ediş sahnesinde, Hacettepe Hastanesinde ben yoğun bakım ünitesindeydim. Semra Özal ile önümüzde tabii hayata veda etti. Biri GATA Başkanı olmak üzere 5 profesörün ortak kararı ile rapor hazırlandı. O rapor Kaya Toperi tarafından kamuoyuna açıklandı. Hiç birimizin de itirazı olmadı. Son nefesinin verilişi sırasında dahi 3-5 metre yakınındaydım, o zaman öyle bir iddia ortaya atılmadı. Olumsuz bir olayın olduğunu sanmıyorum. Tabii bir ölümdü önümde olduğu için söylüyorum. Adli Tıp’a çok girmiş bir insanım, eski bir avukatım, orada da gördüm ağzından köpük geldiği iddiası tamamen yalandır. Tıbbi tedavi alırken vefat etmiştir.”

Cindoruk, Eşref Bitlis’in ölümüyle ilgili iddialara ilişkin de, “İddialar o zamanda gündeme getirilmişti, gerek Genelkurmay gerek sivil mahkemeler gerekli incelemeyi yapmışlardır. Eğer zaman aşımına uğramamışsa, bu davanın açılmasıyla ilgili bir duyarlılık örneği gösterilmiştir” dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız