SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Oğuz Malatya'mızın Gururu"

0
Güncellendi - 2015-12-27 21:20:58
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Valisi Vasip Şahin, Yükseköğretime Geçiş Sınavı (2014-YGS) Türkiye Birincisi Malatya Fen Lisesi Öğrencisi Oğuz Türkyılmaz’ı makamında kabul ederek laptop hediye etti.

YGS’de Türkiye birinciliğini elde eden Oğuz Türkyılmaz’ ı makamında kabul eden Vali Şahin, kendisini ve öğretmenlerini başarılarından dolayı tebrik edip başarılarının devamını dileyerek, düzenli ve çok ders çalışmasıyla elde ettiği başarı sonucu diğer öğrencilere de örnek teşkil etmesi nedeniyle kendisine teşekkür etti.

YGS-3, YGS-4 ve YGS- 5 puanlarında birinci, YGS-1, YGS-6 puanında ikinci ve YGS-2 puanında da beşinci olan Oğuz Türkyılmaz’a laptop bilgisayar hediye ederek, kendisini yetiştiren anne ve babası ile öğretmen ve yöneticileri de tebrik ederek teşekkür eden Vali Şahin, “Malatya olarak böyle bir başarıyı aslında hak ediyoruz ama yıllardır görmemiştik, evladımız bize bunu yaşattı, kendisine çok teşekkür ediyorum. İnşallah bundan sonraki hayatında hep başarılar onu takip edecektir. Gördüğüm kadarı ile çok çalışkan olmasının yanında çok da beyefendi, kişiliği oturmuş değerlerine bağlı ve saygılı bir gencimiz. İdeal genç dediğimiz tip de bu olsa gerek zaten, Ölçüleri başarı ile değil aynı zamanda değerler manzumesi ile onu hazmetmesi ve onu hayatına yansıtmasıyla da örnek olacak bir nesil arzuladığımızı söylüyorduk. Oğuz evladımızda bunların hepsi bir araya gelmiş durumda, inşallah ikinci aşamada da bu başarıyı yakalayacaktır. Bu başarıyı yakalasın veya yakalamasın Oğuz Malatyamızın, okulumuzun ve ailesinin gururu olmuştur, bu bizim için önemli bir kazanımdır. Malatya için güzel bir intiba olmuştur. Diğer arkadaşlarına da kendisinden sonra gelecek kardeşlerine de örnek olacak bir ufuk açacaktır” dedi.

Eğitim ile ilgili yürütülen projeler hakkında da görüşü alınan Vali Şahin, okul müdürleri ile yapılan değerlendirmeler de daha önceki yıllara göre gözle görülür bir artışın yakalandığı ancak sadece ölçülebilir bir başarının yakalanmasının yeterli olmadığını ifade ederek şunları söyledi:

"Aynı zaman da gerçekten devletini, milletini, ülkesini seven, bir başkasından kendini sorumlu hissedebilen, değerleri ile barışık, tarihe karşı kendini sorumlu, geleceğe karşı ve istikbale karşı kendini borçlu hisseden, kendinden ve ülkesinden sorumlu bir nesil arzuluyor ve hedefliyoruz. Bu başarı da onun bir alt dalını oluşturdu. Kendimize olan güvenimizi sağladı. Malatya olarak bu işin yapılabileceğini ve başarılabileceğini, Türkiye’ye de örnek olunabileceğinin bir göstergesi oldu.”

Başarısını düzenli ve çok ders çalışmaya borçlu olduğunu belirten Oğuz Türkyılmaz ise hedefinin Hacettepe Tıp Fakültesi olduğunu söyledi.

Emekli sınıf öğretmeni olan anne Türkan Türkyılmaz ve MTA’da Jeoloji Baş Mühendisi olan baba Bayram Türkyılmaz, çocuklarıyla Malatya ile birlikte gurur duyduklarını dile getirdi.

Anne Türkan Türkyılmaz, çocuk yetiştirilmesine annelerin önemine dikkat çekerek, Oğuz Türkyılmaz’ın 2,5-3 yaşlarında okuma ve yazmayı öğrendiğini bildirdi.

İl Milli Eğitim Müdür Vekili Mahmut Berk, Fen Lisesi Müdürü Murat Dönmez ve Rehberlik Öğretmeni Murat Gülpınar’ da öğrencileri ile gurur duyduklarını belirterek, bu tür başarıların ve öğrenci sayılarının artması temennisinde bulundu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız