SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"OHAL Mutlaka Kaldırılmalıdır"

0
Güncellendi - 2017-09-07 05:06:14
A- A+ PAYLAŞ

  • CHP'li Ağbaba, Cumhuriyet Başsavcısı Usta ve Baro Başkanı Han'ı ziyaret etti.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, “OHAL sürdüğü sürece Türkiye’de hiç kimse hukuktan, adaletten bahsedemez. OHAL mutlaka kaldırılmalıdır” dedi.

Ağbaba, CHP Malatya İl Başkanı Enver Kiraz ile birlikte Malatya Cumhuriyet Başsavcısı Orhan Usta ve Malatya Baro Başkanı Enver Han’ı ziyaret etti.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, ilk ziyaretini Malatya Cumhuriyet Başsavcısı Orhan Usta’ya gerçekleştirdi.

Yeni adli yılın hayırlı olması temennisinde bulunan Ağbaba, “Hem yeni adli yılın açılışı nedeniyle Malatya Cumhuriyet Başsavcımıza hayırlı olsun demeye geldik hem de Malatya’da yeni görev aldı hem başsavcımıza hayırlı olmasını diliyoruz hem de Malatya’ya hayırlı olmasını diliyoruz. Malatya için önemli bir şans olarak umuyoruz ki uzunca yıllık başsavcılık tecrübesini Malatya’da sürdürecek. Bundan da memnunuz” dedi.

Ağbaba, yargının tarafsız ve bağımsızlığının önemli olduğuna dikkat çekerek, şunları söyledi: “Önümüzdeki dönemlerde de yargının tarafsız ve bağımsız olacağına inancımızı koruyoruz. Başsavcımızın da Malatya’nın huzuruna katkı sunacağından hiç şüphemiz yok. Hem başsavcımıza hem de adliyede görev yapan arkadaşlarımıza başarılar diliyorum. Umarım önümüzdeki dönem Türkiye ve Malatya için huzur içerisinde geçer. Yeni adli yılın hayırlı olmasını diliyorum. Yeni başsavcımıza da Malatya’da görevinde başarılar diliyoruz. Bir hemşerimiz olarak inanıyoruz ki Malatya’ya çok başarılı işler yapacak.”

Malatya Cumhuriyet Başsavcısı Orhan Usta, ziyaretten dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Ağbaba’ya teşekkür etti.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, daha sonra Malatya Baro Başkanı Enver Han’ı ziyaret etti. Ziyarette konuşan Malatya Baro Başkanı Enver Han, CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, CHP Malatya İl Başkanı Enver Kiraz ve partililere ziyaretlerinden dolayı teşekkür etti.

Türkiye’de yeni adli yılın 5 Eylül Salı günü açıldığını hatırlatan Han, “Bizim isteklerimiz var. Hiçbir siyasi partinin istisnasız barolar, yanında ya da karşısında değildir. Sadece hukukun üstünlüğünü savunan, hukuktan başka bir ideali olmayan, insan haklarından taraf olan kurumlarız. Malatya’da meslektaşlarımız hakim ve savcılığa atanırken biz liyakat sorunun olduğunu görmekteyiz. Önümüzdeki adli yılda liyakatli ve adaletli olunmasını istiyoruz. Meslektaşlarımız arasında ayrım yapılmamasını istiyoruz. Çünkü diğer taraftan yüksek not almış meslektaşlarımızın huzursuz ve mutsuz olduklarını görmekteyiz. Meslektaşlarımız adına üzülmekteyiz. Malatya adliyemizin yeni inşaatına yeni adli yılda başlanmasını ve bitmesini istemekteyiz. Çünkü bu haliyle yeni adliyenin adalet hizmetine yetersiz kaldığını görmekteyiz. Hain FETÖ darbe girişimi sonrasında uzunca bir zaman Olağanüstü Hal (OHAL) ile ilgili tasarruflar oldu. Kanun Hükmünde Kararnameler (KHK) düzenlendi ancak artık kalkması gerektiğine inanıyoruz. Artık gazi meclisin halkın iradesini savunan, halkın iradesini temsil eden gazi meclisin artık kanun koyucu yetkisini tekrar üstlenmesi, tekrar tasarrufta bulunmasını beklemekteyiz” ifadelerini kullandı.

Han, OHAL’in kalkması gerektiğini belirterek, şunları söyledi: “OHAL için yeterli sürenin geçtiğini düşünmekteyiz. OHAL’in artık kalkması gerektiğini düşünmekteyiz. Yargı sistemi ve mensuplarının bize göre en önemli önceliğinin her türlü gruplaşmadan, siyasi ve ideolojik kamplaşmadan uzak kalmalarını, bağımsızlık ve tarafsızlıklarını korumalarını istiyoruz. Bağımsız, tarafsız, adil ve hızlı işleyen bir adalet sisteminin toplumsal barış, huzur ve kardeşliğin en güçlü teminatı olduğunu bilmekteyiz. Adalet sistemi, hukukun üstünlüğü ve tarafsızlık ilkesine bağlı olarak çalıştığı sürece toplumda yargı kurumlarına dolayısıyla adalete olan güveninde sağlanacağını düşünmekteyiz. Adil yargılamanın ve bağımsız savunmanın güvencesi savunma, adalet ve barolardır. Biz avukatlarla barolar olarak bağımsız ve adil yargının, hukukun üstünlüğünün, insan haklarına saygının, hakkın ve adaletin tarafında olduğumuz, siyaseti siyasi kurumlara, siyasi partilere bıraktığımızın ama tekrar vurguluyoruz; bağımsız ve adil yargının, hukukun üstünlüğünün, insan haklarına saygının, hakkın ve adaletin tarafından olduğumuzu yineliyoruz. Yeni adli yılda Malatya Barosu olarak en önemli görevimiz ülkemize, demokrasimize hukukun üstünlüğüyle, yargı bağımsızlığına, adil yargılanma hakkına, hukuk devletine, insan haklarına ve savunma hakkına sonuna kadar sahip çıkma ödevimizin olduğunu bilmekteyiz. Bu ödev bize avukatlık kanunun gereğince verilen hukukun üstünlüğü ve insan haklarını koruma görevidir.”

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba ise Malatya Baro Başkanı Enver Han’a teşekkür ederek, yeni adli yılın hayırlı olması temennisinde bulundu.

Ağbaba, Türkiye’de yargıya güven probleminin olduğunu iddia ederek, şunları söyledi: “Türkiye belki maalesef hiç olmadığı kadar adalet ve yargıya güvenin az olduğu bir dönemi beraber yaşıyoruz. Araştırmalara göre, yüze 70’in üzerinde insan yargıya güven duymuyor. Bu hepimizin, Türkiye’nin problemi, bunun mutlaka çözülmesi gerekiyor. Eski Adalet Bakanı, şimdi Başbakan Yardımcısı bizim yargının ABD’den, Almanya’dan daha bağımsız olduğunu söyledi. Keşke bunu görebilsek”

Türkiye’nin OHAL ve KHK’larla birlikte yönetildiğini ileri süren Ağbaba, “Burada adaletten söz etmek mümkün değildir. OHAL ile birlikte 20 Temmuz'da adalet askıya alınmıştır, hukuk askıya alınmıştır. Türkiye Kanun Hükmünde Kararnameler ile birlikte yönetilmekte. Bir bakıyorsunuz yargı yolu olmadan yüzbinlerce insan mesleğinden atılmakta. Şimdi bir OHAL komisyonu kuruldu, onun amacı da tamamen yargı sürecini tamamlamak olarak gözüküyor. Maalesef milyonlarca insanın mağdur edildiği, adalet aradığı bir dönemde adaletten hukuktan söz edilemez. Hukuk askıya alınmıştır, bunun Türkçesi budur. 170’in üzerinde tutuklu gazeteci vardır. Milletvekilleri tutukludur. Sosyal medyadaki paylaşımlarından dolayı binlerce insan ‘Cumhurbaşkanı’na hakaretten’ tutukludur. Türkiye maalesef bu kadar yargının bağımlı olduğu, bu kadar hukukun üstünlüğünün yok edildiği bir dönemi hiçbir zaman yaşamamıştı” görüşünü savundu.

OHAL’in kaldırılması gerektiğini savunan Ağbaba, “OHAL sürdüğü sürece Türkiye’de hiç kimse hukuktan, adaletten bahsedemez. OHAL mutlaka kaldırılmalıdır. OHAL kaldırılmadığı sürece Türkiye, Kanun Hükmünde Kararnamelerle yönetiliyor” iddiasında bulundu.

Ferdi DURDU, Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

1 yorum yapılmış

  • Ali (6 yıl önce)
    Fetö ile pkk da ohal in kalkmasını istiyor.Chp de istiyor.Şaşırdıkmı? Hayır.
    0
    0
    Yanıtla