SON DAKİKA
SON DEPREMLER

ÖİB Akçadağ'da Arazi Satıyor

A- A+ PAYLAŞ

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı, İstanbul, Malatya, Mardin ve Balıkesir illerinde bulunan Maliye hazinesine ait 7 taşınmazı "satarak" özelleştirecek! Geçici teminat bedelleri 12 bin 500 TL ile 500 bin TL arasında değiştiği taşınmazlardan İstanbul ve Malatya illerinde bulunanlar için son tekliflerin 31 Aralık saat 16.00'a kadar yapılması gerekecek.

ÖİB'nin Maliye hazinesi adına kayıtlı muhtelif taşınmazların özelleştirilmesi hakkında ilan Resmi Gazete'de yayımlandı. Buna göre Maliye Hazinesi adına kayıtlı muhtelif taşınmazlar ÖİB tarafından, 4046 sayılı Kanun hükümleri kapsamında "Satış" yöntemi ile özelleştirilecek.

Malatya’da satışa çıkartılan 2 araziden biri 250 Bin metrekare, diğeri ise 33 bin 300 Metrekare. Resmi Gazete’nin 4 Aralık 2010 tarihli sayısında yer alan Özelleştirme İdaresi Başkanlığı’nın satış ilanında Maliye Hazinesine ait bazı taşınmazların ‘Satış’ yöntemi ile özelleştirileceği bildirildi. İstanbul’da 14 Bin 576 metrekare, Mardin’de biri Bin 424 metrekare, diğeri 2 bin 611 metrekare, Balıkesir’de ise biri bin 595 metrekare, bir diğeri de 571 metrekare arsa ile birlikte Malatya’da 2 ayrı arsa satılacak.

Malatya Akçadağ İlçesi İkinciler Mahallesi’nde 250 bin metrekare sulu tarla ve karkas bina ile Akçadağ Kesmece Mahallesi’ndeki 33 bin 300 metrekare ham toprak vasıflı arazi satış yöntemi ile özelleştirilecek.

Malatya’daki arazilerin satışının 31 Aralık 2010 günü yapılacak.

İkinciler Mahallesi’nde satışa çıkartılan 250 bin metrekarelik arazinin daha önce İl Tarım ve Akçadağ İlçe Tarım Müdürlüklerince kullanıldığı, bir dönemde Meyvecilik Araştırma Enstitüsü’nün fidan yetiştirmek için arazinin bir bölümünü kullandığı öğrenildi.

İhaleler, kapalı zarf içerisinde teklif almak ve görüşmeler yapmak suretiyle pazarlık usulü ile gerçekleştirilecek. İhale Komisyonu'nca gerekli görüldüğü takdirde ihaleler, pazarlık görüşmesine devam edilen teklif sahiplerinin katılımı ile açık artırma suretiyle sonuçlandırılabilecek. Satışa konu taşınmazlardan birine teklif verilebileceği gibi ayrı ayrı olmak koşuluyla birden fazla taşınmaz için de teklif verilebilecek. Teklifler Türk Lirası olarak alınacak ve ihale Türk Lirası üzerinden sonuçlandırılacak.

Teklifler peşin veya vadeli olarak verilebilecek. İhale bedelinin vadeli olarak ödenmesi talep edildiği takdirde; Asgari yüzde 20'si varlık satış sözleşmesi imza tarihinde peşin, bakiye anapara borcu ise azami 12 ayda bir ödeme yapmak kaydıyla en çok 48 ayda ve eşit taksitlerle, bakiye anapara borcu üzerinden vade tarihleri itibariyle hesaplanacak vade farklarıyla birlikte ödenecek. Satış bedelinin vadeye bağlanan tutarına, varlık satış sözleşmesi imza tarihinden itibaren yıllık yüzde 7.5 oranında basit faiz uygulanacak olup, faiz ödemeleri anapara ödemeleri ile aynı tarihte yapılacak.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız