SON DAKİKA
SON DEPREMLER

OKS Maratonunda Sıra Tercihlerde...

A- A+ PAYLAŞ

OKS-Türkçe Matematik (OKS-TM) ve OKS-Matematik Fen (MF) puan türlerinin herhangi birinden 160 ve üzeri puan alan adaylar, tercihte bulunabilecek.

Fen liselerine ve Anadolu Sağlık Meslek Lisesi ile sağlık meslek liselerine OKS-MF puanıyla diğer okullara ise OKS-TM puanıyla yerleştirme yapılacak. Yerleştirme, adayların puanları ile tercihleri dikkate alınarak, kontenjanlara göre gerçekleştirilecek.

OKS sonuçlarına göre, 2007-2008 öğretim yılı için resmi ve özel fen liseleri, sosyal bilimler liseleri, Anadolu liseleri, Anadolu teknik liseleri, Anadolu meslek liseleri, Anadolu öğretmen liseleri, Anadolu imam-hatip Liseleri, Anadolu Sağlık Meslek Lisesi, sağlık meslek liseleri, adalet meslek liseleri, Anadolu Tapu ve Kadastro Meslek Lisesi, Anadolu tarım meslek liseleri ile tarım meslek liselerine öğrenci yerleştirilecek.

Başvurular nasıl yapılacak?

Tercih işlemleri, Milli Eğitim Bakanlığının "http://oks2007.meb.gov.tr" veya "http://www.meb.gov.tr" adresli internet sitesinden yapılabilecek.

Tercihler, veliler tarafından bireysel olarak ya da ilgili okul müdürlükleri aracılığıyla 20 Temmuz Cuma gününe kadar gerçekleştirilecek. Adaylar tercih işlemlerini mezun oldukları veya sınav başvurularını yaptıkları ilköğretim okulu müdürlüklerinde yürütebilecekler.

160'ın altında puan alan adaylar, tercihte bulunamayacaklar.

20 okul tercih edilebilecek

Adaylar, okulların özel başvuru ve tercih şartlarına dikkat ederek en fazla 20 okul tercih edebilecekler. Bu tercihler, istek sırasına ve okultürlerine göre karışık veya sırayla yapılabilecek. Bu sene ikinci bir tercih işlemi yapılmayacak.

Tercihlerin iptal edilmemesi için adayların okulların e-kılavuzda yayınlanan kayıt-kabul şartlarını dikkatle okumaları gerekiyor. Sınav sonucuna göre tercih yapacak her aday, okul aile birliğine 5 YTL ödeyecek.

Tercih sonuçları, 27 Temmuz Cuma günü açıklanacak. Kesin kayıtlardan sonra boş kalan okul kontenjanları, 8 Ağustos 2007 tarihinde açıklanacak ve ikinci yerleştirme için başvurular 9-14 Ağustos 2007 tarihleri arasında alınacak.

İkinci yerleştirme sonuçları da 20 Ağustos 2007 tarihinde açıklanacak.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız