SON DAKİKA
SON DEPREMLER

OKS Türkiye ve ÖSS Malatya Birincisine Ödül..

A- A+ PAYLAŞ

Orta Öğretim Kurumları Sınavı (OKS)'nda Türkiye 1.'si olan Büşra Eroğlu'na mezun olduğu okul yönetimi de para ödülü verdi. Öte yandan Öğrenci Seçme Sınavı (ÖSS) Malatya birincisi Vahap Barış Esen de Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından ödüllendirildi.

OKULUN ÖDÜLLERİ..
Malatya Özel Rahime Batu Koleji İlköğretim mezunu olan OKS Türkiye 1.'lerinden Büşra Eroğlu'na okulda düzenlenen törenle, para ödülü verildi. Törende konuşan Rahime Batu Koleji Müdürü Bayram Uç, Türkiye 1.'si ve Malatya'nın ilk 10 öğrenciden 6'sını kendilerinin çıkardığını belirtip, öğrencilerin nitelikli yetişmeleri için çaba gösterdiklerini bildirdi.

Beşer Eğitim Kurumları A.Ş. Başkanı Suat Sarın ise, OKS'de yüzde 100 başarı gösterip, sınava giren tüm öğrencilerin barajı geçtiğini bildirip, LGS Türkiye 1.'si Büşra Eroğlu'na 5 bin YTL ( 5 milyar lira), 2. Şeyma Erkek'e bin 500 YTL ( 1.5 milyar lira) ve Malatya 3.'sü Oğuzhan Demir'e 750 YTL ( 750 milyon lira) para ödülünü verdi.

Türkiye 1.si Eroğlu'na, ayrıca lise öğrenimine Rahime Batu Koleji Lise kısmında devam etmesi halinde 35 bin YTL (35 Milyar TL) burs taahhüdünde de bulunuldu. (Üstteki fotoğrafta)

ÖSS MALATYA BİRİNCİSİNE ÖDÜL..
Öte yandan Öğrenci Seçme Sınavı'nda (ÖSS) Malatya 1.'si ve Türkiye 144.'sü olan Vahap Barış Esen, altın ve saat ile ödüllendirildi.

Malatya Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Ramazan Demirhan, Fen Lisesi Müdür Vekili İbiş Mertoğlu ve Milli Eğitim Kültür Şubesi Şefi Nezahat Güner'le birlikte Milli Eğitim Müdürlüğü'nde basın toplantısı düzenledi. ÖSS'de Malatya'nın 10 sıra aşağı inip 31. sırada yer aldığını belirten Demirhan, "Bunun sebeplerini araştırıyoruz. Sıralamada bazı illerden ufak farkla aşağıda kalmışız. Ancak yine de negatiflerin ortadan kalkması için gerekeni yapacağız" dedi.

Malatya Fen Lisesi öğrencisi Vahap Barış Esen'in ÖSS'de Malatya 1.'si ve Türkiye 144.'sü, Anadolu Lisesi öğrencisi Duygu Çakıl'ın Malatya 2.'si ve Fen Lisesi öğrencisi Hüseyin Yalçın'ın da Malatya 3.'sü olduğunu söyleyen Demirhan, Orta Öğretim Kurumlar Sınavı'nda (OKS) ise Rahime Batu Koleji öğrencisi Büşra Eroğlu'nun Türkiye 1.'si olduğunu hatırlattı.

Demirhan, Malatya 1.'si ve Türkiye 144.'sü Vahap Barış Esen'i altın ve saat ile ödüllendirdi. (Alttaki fotoğrafta)

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız