SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Oksijen Tüpüyle Okul Şenliğine Katıldı

0
Güncellendi - 2016-06-08 22:33:00
Oksijen Tüpüyle Okul Şenliğine Katıldı
A- A+ PAYLAŞ

Malatya’nın Darende ilçesinde 5 yıldır kistik fibrozis hastalığı tedavisi gören, okulundan ve arkadaşlarından ayrı kalan Hatice Zehra Bişgin, okulunun düzenlediği şenliklere oksijen tüpüne bağlı olarak katıldı ve arkadaşlarını yalnız bırakmadı.

Hacı ve Emine Bişgin çiftinin 3 çocuğundan biri olan 10 yaşındaki Hatice Zehra Bişgin'e, akciğer rahatsızlığı nedeniyle henüz 2 aylıkken kistik fibrozis (Akciğer, pankreas, bağırsak, ter bezleri dış salgı bezlerinde görülen kalıtımlı bir gen hastalığı) teşhisi konuldu. O tarihten bu yana Malatya ve Ankara'da tedavi gören Bişgin, 2012'de Irmaklı İlkokulu’na başladı. Rahatsızlığı nedeniyle sınıf arkadaşlarından uzak kalan Bişgin, 5 yıldır eğitiminin bir bölümünü İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün kararıyla Darende Hulusi Devlet Hastanesi’nde alıyor. Kendisine tahsis edilen özel odada eğitim gören Bişgin'i annesi hiç yalnız bırakmıyor. Bişgin, eğitim saatlerinin dışındaki zamanını kitap okuyarak ve oyun oynayarak değerlendiriyor.

5 yıldır okulundan ve arkadaşlarından ayrı kalan Hatice Zehra Bişgin, okulunun düzenlediği şenliklere oksijen tüpüne bağlı olarak katıldı. Öğrenci arkadaşlarının birbirinden güzel ve anlamlı gösterilerini sonuna kadar izleyen Hatice Zehra Bişgin, arkadaşları gibi şiirler okuyup gösteriler yapamasa da onların oyunlarından mutlu oldu. Irmaklı İlköğretim Okul Müdürü Gazi Şentürk, Bişgin’in çok başarılı bir öğrenci olduğunu söyledi.

Anne Bişgin, kızının solunum problemi yaşadığını belirterek, “Sık sık enfeksiyon geçirdiği için hastanede yatırmamız gerekiyor” diye konuştu.

iha

darende

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız