SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Oksjien' Operasyonu

A- A+ PAYLAŞ

Ankara polisi hastanelerin ''tıbbi gaz alım ihalelerine fesat karıştırıldığı'' iddiasıyla 14 ilde başlattığı soruşturma kapsamında 35 kişiyi gözaltına aldı. Bu kişilerden 2'sinin Malatya'da yakalandıkları bildirildi.

Edinilen bilgiye göre, Ankara Emniyet Müdürlüğü, Rekabet Kurumu'nun 2002 yılından günümüze bazı hastanelerin tıbbi gaz alım ihalesine fesat karıştırıldığına yönelik Yıldırım Beyazit Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin yaptığı başvuru üzerine yaptığı incelemelerde bazı usulsüzlükler tespit etti. İhaleye katılan firmalara ceza verilmesin ardından olay savcılığa bildirildi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının talimatı üzerine Ankara Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Şube Müdürlüğü ekipleri ''Oksijen Operasyonu'' adı altında çalışma başlattı. Polis, Konya, Antalya, Balıkesir, Çanakkale, Çorum, Erzurum, Hatay, Kayseri, Malatya, Mardin, Samsun, Sivas, Tokat ve Van illerinde 20 ayrı hastanede inceleme gerçekleştirdi. Yapılan tespitlerin ardından eş zamanlı gerçekleştirilen operasyonlarda, aralarında bir hastanenin müdür yardımcısının da yer aldığı 35 kişi gözaltına alındı.

Zanlılarla birlikte 8 ayrı kuruma ait kaşe, 4 adet harici bellek, 6 adet ajanda, bir adet banka hesap cüzdanı, 6 adet data kaseti, 6 adet CD ele geçirildi. Firma temsilcilerin hastanelere verdikleri tıbbi gazlarda farklı fiyatlar uyguladıkları tespit edildi. Bu farkların üç katına kadar çıktığı belirlendi. Polisin yaptığı incelemede 89 ayrı ihalede usulsüzler tespit edildi.

Zanlılardan aralarında Malatya'da gözaltına alınan 2 kişinin de bulunduğu 20'si savcılık talimatı ile serbest kalırken, 15 kişi ''Suç örgütü kurmak, ihaleye fesat karıştırmak, sahtecilik'' suçlarından adliyeye sevk edildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız