SON DAKİKA
SON DEPREMLER

OKS'ye 9 Bin Öğrenci..

A- A+ PAYLAŞ

Orta Öğretim Kurumları Sınavı (OKS) 10 Haziran Pazar günü Malatya'da da yapılacak.

27 OKULDA..
Fen ve Anadolu Liselerine girecek öğrencilerin belirlenmesi amacıyla gerçekleştirilecek sınava Malatya'da toplam 9 bin 064 öğrenci katılacak. 27 okul yapılacak olan sınav, Pazar günü 10.00- 12.00 saatleri arasında gerçekleştirilecek.

BELEDİYE OTOBÜSÜ BEDAVA..
Belediyeden yapılan açıklamada, Başkan Cemal Akın'ın talimatıyla, 10 Haziran Pazar günü Belediye otobüslerinin öğrencilere ücretsiz hizmet vereceği belirtilerek, OKS Sınav Giriş Kartını gösteren öğrencilerin bu hizmetten faydalanacakları bildirildi.

"GÜRÜLTÜ YASAĞI" YİNE YOK!..
Bu arada, Malatya Mahalli Çevre Kurulu'nun geçen yıl ÖSS için açıkladığı, OKS için de gündeme getirilmediği için eleştiri konusu olan "sınav esnasında gürültü yapmama yasağı" ile ilgili bu yıl yine bir düzenleme yapılmadığı bildirildi.

Kurulun geçen yıl "sadece" ÖSS için açıkladığı ve sınavdan bir gün önce akşam başlayıp sınavdan hemen sonra bitecek şekilde zamanlanan yasaklara göre; yüksek sesle müzik çalınması, inşaat çalışması, ses sistemi kullanılarak seyyar satış, patlak egzoslu araçla trafiğe çıkmak, klakson çalmak ve gürültü olarak nitelendirilebilecek her türlü faaliyet men edilmiş, uymayanlar hakkında cezai işlem yapılacağı duyurulmuştu. İki önemli sınavdan biri için alınan bu önlemlerin, OKS için alınmamasına veliler tepki göstermişti.

"Olağan işler takvimi(!)" gereği, söz konusu yasakların 17 Haziran Pazar günü yapılacak ÖSS öncesi tekrar açıklanması bekleriyor!..

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız