SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Oktay Gözaltısına Tepki

A- A+ PAYLAŞ

Ergenekon Soruşturması kapsamında evi aranan ve hakkında gözaltına alınma kararı çıkarılan Malatyalı Adalet eski Bakanı Seyfi Oktay'ın evden çıkarılışı sırasında olaylar yaşandı.

Seyfi Oktay'ın Keçiören İncirli Mahallesi 19 Mayıs Caddesi üzerinde bulunan evinde yaklaşık 4 saat süren arama sona erdi. Aramanın ardından emniyet güçleri Seyfi Oktay'ın Angora Evleri'nde bulunan diğer evinde de aramak yapmak için Oktay ile birlikte dışarıya çıktı. Oktay, evin önünde bekletilen sivil plakalı emniyet aracına bindirildi.

Bu esnada çevrede bulunan vatandaşlar emniyet güçlerine büyük tepki gösterdi. Aramayı ve gözaltına alınmayı protesto eden vatandaşlar emniyet aracına saldırdı. Aracı
yumruklayan ve tekmeleyen vatandaşlar, aracın ön camını çatlattı. Emniyet aracı zorlukla evin önünden ayrılırken yerlere yuvarlanan vatandaşlar oldu. Vatandaşlar, araç gittikten sonra da tepki göstermeye devam etti.

Seyfi Oktay'ın komşuları ve mahalle esnafının da evlerine ve işyerlerine Türk bayrakları astıkları görüldü.

CHP Genel Sekreter Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Haluk Koç ile CHP Malatya Milletvekili Mevlüt Aslanoğlu da polisler evde iken Oktay'ı ziyaret ettiler.

TANSİYONU YÜKSELDİ..
Angora Evleri'ndeki konutunda da arama yapılan Adalet eski Bakanı Seyfi Oktay'ın tansiyonu yükseldi.

Aramanın başladığı saat 14.00'da evin bahçesinde otururken tansiyonu yükselen ve tansiyonunu ölçtüren Seyfi Oktay, daha sonra bahçeden evin içine alındı. Evde arama devam ederken, Seyfi Oktay'ın yakınları Oktay'ın durumuyla ilgili bilgi verdi. Oktay'ın yükselen tansiyonunun düşmediği ifade edilirken, ilaçlarının verilmesine rağmen Seyfi Oktay'ın tansiyonunun 24'e 11 olduğu ifade edildi. Seyfi Oktay'ın yanında bir doktor bulunurken, gerekmesi durumunda ambulans çağırılacağı bildirildi.

Öte yandan Alevi-Bektaş Derneği Genel Başkanı Ali Balkız da Seyfi Oktay'a kısa süreli bir ziyaret gerçekleştirdi.

Dernek üyeleriyle Angora Evleri'ne gelen Ali Balkız, ziyaretin ardından yaptığı açıklamada, "Seyfi Oktay, bu ülkede Adalet Bakanlığı yapmış bir isimdir. Suç kavramını, kendisine gözaltı kararı çıkaran savcılardan çok daha iyi bilmektedir. Bugün buradan Pir Sultan gibi çıkacak, yine Pir Sultan gibi geri dönecektir" dedi.

CHP'DEN TEPKİ..
Bu arada Malatyalı olan Oktay'ın evinin aranması ve gözaltına alınmasına CHP il başkanı Veli Ağbaba tepki gösterdi. Ağbaba, yaptığı açıklamada şöyle dedi:

"Bugün Ergenekon soruşturması kapsamında Adalet Eski Bakanı, Malatyalı Sayın Seyfi OKTAY evi aranarak gözaltına alınmıştır.

Cumhuriyet Halk Partisi olarak hukuka, hukukun üstünlüğüne inanıyoruz. Unvanı ve sıfatı ne olursa olsun insanların adil olarak yargılanmasına karşı olmadığımız da açıktır.

Sn. Seyfi OKTAY, geçmişte önemli görevlerde bulunmuştur. Adalet Bakanlığı döneminde her kesin takdir ettiği çok önemli hizmetlerin altına imza atmıştır. Hemen belirtmeliyiz ki bugün kullandığımız UYAP SİSTEMİ onun döneminde projelendirilmiştir.

İlimizdeki hizmetlerini unutmak mümkün değildir.

İlçelerimizdeki Adliye Hizmet Binalarının bir çoğu onun bakanlığı döneminde yapılmıştır, binalar onun döneminde çalışılır hale getirilmiştir.

Bugün 70 yaşının üstündedir ve rahatsızdır. Sayın Seyfi Oktay’ın davet ile çağırılıp ifadesi alınması mümkünken gözaltına alınması, başından beri temize çıkamayan, üzerinde karanlık gölgeler bulunduğuna dair kuvvetli emareler bulunan bu operasyon dizisinin yeni bir marifeti gibi görünmekte ve vicdanları rahatsız etmektedir.

Elbette pek çok suçsuz insanla birlikte Sn. Oktay’ın da hukuk önünde aklanacağına ve bu işin sorumlularından hukuk önünde hesap soracağına inancımız tamdır.

Ancak, olayın seyri, Sn. Oktay’ın bir suçtan dolayı değil, bakanlığı dönemindeki uygulamalarından rahatsız olmuş bazı çevrelerin istekleri doğrultusunda bu işlemlere maruz bırakıldığı izlenimi vermektedir.

Yabancı mahkemelerde yapılan yargılamalar sonucu, Yüzyılın Dolandırıcılık olayına karıştıkları tespit ve ihbar edilen bir kısım yandaş-hısım ile ilgili davalarda bir arpa boyu yol alınamazken haysiyetli insanlar için jet hızıyla işlem yapılması hususunda da kamuoyunun dikkatini çekmek isteriz.

Konunun takipçisi olduğumuzu kamuoyuna saygıyla duyuruyoruz."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız