SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Okul Kampanyasına ADD Desteği

A- A+ PAYLAŞ

Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Malatya Şube Başkanı Ali Ekber Tunçdemir, Vali Halil İbrahim Daşöz'ün başlattığı okul yaptırma kampanyasına, kendilerinin de katkıda bulunma kararı aldıklarını, dernek olarak yayınladıkları bir kitabın gelirinin yanı sıra, gerçekleştirecekleri bazı etkinliklerden elde edilecek gelirin bu kampanya hesabına yatırılacağını söyledi.

Tunçdemir, konuya ilişkin olarak yaptığı açıklamada şöyle dedi:

"Kurduğu Cumhuriyeti gençliğe emanet eden ve o gençlere ülkeyi çağdaş uygarlığın üzerine çıkarma onurlu görevini veren Atatürk, gençliğin bu hedefe varabilmesinin de ancak nitelikli bir eğitimle olabileceğine olan inancını, şu sözcüklerle dile getirmiştir: 'Eğitimdir ki, bir ulusu ya özgür, bağımsız, şanlı, yüksek bir toplum olarak yaşatır; ya da bir ulusu köleliğe, yoksulluğa düşürür.'

Büyük Atatürk'ün bizlere miras bıraktığı çağdaş uygarlığı belirleyen ülkenin önünde yer alma hedefine ulaşabilmek ve Cumhuriyet kuşağı yükümlülüğümüzü yerine getirebilmek için çok çalışmak ve çok işler başarmak zorundayız. Bunun başında da eğitime ülke olarak bireyler olarak ayıracağımız kaynakları yükseltmek gelmektedir.

Bu amaçlar doğrultusunda Sayın Valimiz Halil İbrahim Daşöz tarafından okul yapımı için başlatılan "91 Bin Dev Öğrenci Okul Yaptırma Kampanyası" eğitim düzeyinin yükseltilmesi ve dersliklerde kalitenin artırılması, öğrencilerin bizzat rol alacakları, yaşayacakları ve hissedecekleri bir süreçte daha başarılı ve daha mutlu bireyler haline gelmelerine katkı sağlaması yanında ,bu örnek proje ile Malatya'nın tanıtımına da büyük katkı sağlanacağına inanıyoruz.

Malatya’dan başlayıp yurt çapına örnek olacak bu kampanya ile eğitim seferberliği hız kazanacaktır. Günümüzde gönüllü okul yapmanın yaygınlaşması, bu mecburiyetlerin ve vatandaş ile devletin sıkı işbirliğinin sonucudur.

Malatya’da hayır sever vatandaşlarımız tarafından bir çok okul yaptırılmış ve öğretime sunulmuştur. Ancak 2006 yılında, Malatya’da hâlâ okuma-yazma bilmeyenlerin olması, çocuklarımızın hâlâ ikili öğretimde ve kalabalık sınıflarda eğitim görüyor olması ihtiyaçların tamamen karşılanamadığını ve yeni okullar yapılması gerektiğini göstermektedir.

Türk Ulusunun yokluklar içinde dahi büyük işler yapabildiğine tarih şahittir. Malatya’ lılar bugün çok daha fazlasını yapmak zorundadır ve başaracak güce de sahiptirler.

Atatürkçü Düşünce Derneği olarak; 91 Bin Dev Öğrenci Okul Yaptırma Kampanyasına destek vermek amacıyla etkinlikler gerçekleştirmeye kara vermiş bulunmaktayız.Bu etkinliklerimiz ; Tiyatro, Konser, Atatürk’ün doğumunun 125. yıldönümü nedeniyle gerçekleştireceğimiz, liseler arası “Atatürk Gençliği” basketbol turnuvasının ödülünün kampanya bağışlanması.

Derneğimizin tarafından yayınlanan “sevgili arkadaşım.. “adlı kitabın; kermes, sergi, etkinlik düzenleyen öğrencilere talepleri doğrultusunda satılmak üzere kendilerine verilecek, satış gelirinin tamamı kampanyaya hesabına yatırılacaktır.

Kampanya Destek olacak tüm sivil toplum örgütlerine , kurum kuruluşlara ve kampanyaya katkı sunacak şahıslara çalışmalarımız açıktır.

Yüreklerini ortaya koyan çocuklarımızı bizlerde gönlümüzü ortaya koyarak desteklerimiz sürdüreceğiz. Herkesi eğitim gönüllüsü olarak, daha iyi bir eğitim ve gelecek için 91 Bin Dev Öğrenci Okul Yaptırma Kampanyasına destek olmaya çağırıyoruz."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız