SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Okul Önü Uyuşturucu Satıcılarına Darbe!

A- A+ PAYLAŞ

Cezmi Kartay Caddesi'nde silahla yakalanan 2 şahıs ile Adana'dan Extacy adlı uyarıcı hap getiren 4 kişi tutuklandılar. Polis, "Tuzak" adı verilen Extacy operasyonu ile, okul önlerinde ve cafelerde öğrencileri uyuşturucuya alıştırmak isteyen şebekeye darbe vurulduğunu bildirdi.

ADANA'DAN HAP GETİRİRKEN..
Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü'ne sabah 07.55 sıralarında yapılan telefon ihbarında, bazı kişilerin Adana'dan Malatya'ya, kullanımı yasak olan uyarıcı nitelikteki Extacy marka hap getirecekleri bildirildi.

Bunun üzerine önlem alan polis; ihbarda belirtilen 44 T 1376 plakalı taksiyi, Afra Alışveriş Merkezi karşısında oluşturulan arama noktasında durdurdu. 4 kişinin bulunduğu takside yapılan aramada, poşet içerisinde gizlenmiş 963 adet Extacy marka hap ele geçirildi.

Takside bulunan 28 yaşındaki İ.K., 29 yaşındaki Z.Ç., 27 yaşındaki A.K. ile 25 yaşındaki R.B. adlı şahıslar, "Uyarıcı Nitelikli Extacy Hap Ticareti Yapmak" suçlamasıyla gönderildikleri adliyece tutuklandılar.

Söz konusu uyarıcı hapların; özellikle gençlerin uyuşturucuya alıştırılmasının ilk adımı olarak, okul civarlarında, cafelerde, gençlerin toplu bulunduğu eğlence ve eğitim yerlerinde pazarlandığı biliniyor.

POLİSİN HAP OPERASYONU AÇIKLAMASI..
Emniyet Müdürlüğü, Extacy operasyonu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada ise şöyle dedi:

"Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Narkotik Büro Amirliği görevlilerince ilimiz genelinde özellikle okul önlerinde ve cafelerde gençlere satılan uyuşturucu haplar ile ilgili olarak yapılan çalışmalarda; 44 T 1376 plaka sayılı ticari aracın sürekli okul önlerine takıldığı ve buralarda öğrencileri uyuşturucu batağına çekmeye çalıştıkları duyumları alınarak “Tuzak” kod adlı operasyona başlanılmıştır. Uzun bir müddet takip edilen ve suçüstü yakalanamayan 44 T 1376 plakalı araç ile Adana ilinden ilimize uyuşturucu hap getirileceğinin öğrenilmesi üzerine;

02.03.2006 günü saat 10.20 sıralarında düzenlenen “Tuzak” kod adlı operasyonla 44 T 1376 plaka sayılı araçta İ.K., Z.Ç., A.K.ve R.B.isimli şüpheliler yakalanmış, araçta ve şahıslar üzerinde yapılan aramada;

Aracın arka koltuğunda bulunan kahve renkli montun altında iki ayrı şeffaf poşet içerisinde birinci poşette toplam 441(Dörtyüzkırkbir) adet, ikinci poşette toplam 522(Beşyüzyirmiiki) adet olmak üzere toplam 963(Dokuzyüzaltmışüç) adet uyarıcı nitelikli Extacy Hap ele geçirilmiş, dört şüpheli haklarında gerekli yasal işlem yapılmak üzere gözaltına alınmıştır.

Şüphelilerin sorulan GBT’lerinde; R.B. isimli şahsın bir adet Hırsızlık suçundan yakalandı kaydının bulunduğu, İ.K. isimli şahsın ise bir adet Adam Öldürmek Cürümlerinden, iki adet hırsızlık suçundan, iki adet 6136 SKM. suçundan yakalandı kaydının bulunduğu, diğer iki şahsın kayıtlarının bulunmadığı tespit edilmiştir.

Yapılan operasyon ile büyük bir darbe vurulan Okul önü ve cafelerdeki uyuşturucu çetesi olarak bilinen şüpheliler “ Uyarıcı Nitelikli Hap Ticareti Yapmak” suçundan haklarında hazırlanan tahkikat evrakları ile birlikte 02.03.2006 günü adli makamlara sevk edilmiş ve dört şüpheli TEVKİF olmuştur.

Uyuşturucu ile mücadelemizde daha başarılı olmak için Malatya halkımızın desteğine ve doğru ihbarlarına ihtiyaç duyulmakla birlikte bu tür konularda halkımızın duyarlı olarak herhangi bir bilgileri olması halinde 155 Polis İmdat-Kaçakçılık ve Organize Suçlar Mücadele Şube Müdürlüğü Hizmetlerinde kullanılan 0.422.3223112 numaralı telefon ile irtibat kurmaları, geleceğimizin teminatı olan gençlerimizin korunması ve bir insanlık suçu olarak kabul edilmiş olan Uyuşturucu konusunda mücadelede en önemli adım olacaktır."

SİLAHLI ŞAHISLAR İHBARI..
Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'ne saat 16.30 sıralarında yapılan telefon ihbarında, Cezmi Kartay Caddesi'nde dolaşan bazı şahıslarda esrar ve silah bulunduğu bildirildi.

Bu ihbar üzerine harekete geçen ekipler; saat 18.20 sıralarında 30 yaşındaki H.M.Y. ve 34 yaşındaki Z.B. adlı şahısları yakaladılar. Bu şahıslardan H.M.Y.'de 1 adet 7.65 mm. çaplı ruhsatsız tabanca, Z.B.'de ise 1 adet 9 mm. çaplı ruhsatsız tabanca ele geçirildi.

Adliyeye verilen iki zanlı tutuklandı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız