SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Okul Polisi Projesi

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'nın Doğanşehir İlçe Emniyet Müdürlüğü ve Milli Eğitim Müdürlüğü arasında Okul Polisi projesi protokolü yapıldı.

Doğanşehir Emniyet Müdürlüğü ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Halk Eğitim Merkezi Salonu'nda yapılan toplantıya, İlçe Milli Eğitim Müdürü Dursun Ergen, İlçe Emniyet Müdürü Abdulkadir Kadir Karakuş, okul müdürleri ve rehber öğretmenler katıldı.

İçişleri Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı arasında imzalanan "Okullarda Güvenli Ortamın Sağlanmasına yönelik koruyucu önlemlerin alınılmasına ilişkin işbirliği protokolü" ne istinaden, Doğanşehir İlçe Emniyet Müdürlüğü ile İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü arasında Okul Polisi Projesi protokolü düzenlendi. Projeye göre okul önlerinde okul temsilcileri okulla koordineli olarak çalışarak olumsuz gelişmeleri anında emniyet yetkililerine bildirecekler Emniyet olayı anında değerlendirecek ve olayın önüne geçecek.

İlçe Emniyet Müdürü Abdulkadir Kadir Karakuş, "Çocuklarımızın gelişmelerini sağlıklı yaşam şartları içinde tamamlamaları, ülkemize yararlı bireyler olarak yetişmeleri sosyal devlet anlayışımızın vazgeçilmez gereklerindendir. Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızı her türlü kötü alışkanlıklardan korumak, onların ruh ve beden sağlığı yerinde bireyler olarak yetiştirilmelerini sağlamak çalışmalarımızda temel amaçtır. Bunun için Güvenli eğitim ortamlarının oluşturulması, okul dışı faktörlerin öğrencilerimizi, okul yöneticileri, öğretmenler ve diğer personelin veya eğitimcileri rahatsız etmeleri eğitim ve öğretimin güvenliğini tehdit etmelerinin önlenebilmesi. Tarafların iş birliği ve koordinasyonunda mevcut güvenlik durumunun belirlenerek koruyucu ve önleyici güvenlik tedbirlerinin artırılması, Şiddet gören cinsel istismara maruz kalan veya her hangi bir suçun mağduru olan öğrencilerimizin korunması, okullarda çeteleşmenin önlenmesi ve Ailelerin okul güvenliği ile ilgili endişelerinin giderilmesi için okul polisi projesi adında protokol yapıyoruz" dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız