SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Okul Servis Şoförlerine Trafik Eğitimi

0
Güncellendi - 2016-06-08 22:22:25
Okul Servis Şoförlerine Trafik Eğitimi
A- A+ PAYLAŞ

Jandarma Trafik ve Trafik Denetme Müdürlüğü tarafından kentteki okul servisi şoförlerine eğitim verildi.

Battalgazi ve Yeşilyurt İlçe Milli Eğitim Müdürlükleri tarafından taşımalı eğitim kapsamında farklı okullara taşınan öğrencilerin güvenlikleri ile alınan tedbirlerin görüşülmesi adına Malatya Öğretmenevi konferans salonunda bir bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi. Düzenlenen toplantıda Malatya Trafik Denetleme Şube Müdürlüğünde görevli Baş Polis Memuru Bekir Serik ile Malatya İl Jandarma Komutanlığında görevli Trafik Tim Komutanı Astsubay Murat Dilek, servis şoförlerine trafik eğitimi verdi.

Konuşmacılar öğrenci taşınmasının normal bir taşıma işi olmadığını belirterek, şoförlerin ve okul müdürlerinin daha dikkatli olması gerektiği kaydedildi. Taşıma ile eğitimin bir arada sorunsuz yürütülmesi gerektiğini izah eden görevliler, özellikle öğrencilerin daha güvenli bir şekilde evlerinden okullarına ve okuldan evlerine dönmelerinin önemine değindi. Taşıma sırasında öğrenci güvenliği için maksimum düzeyde duyarlı olunmasını gerektiğini belirten konuşmacılar, bu noktada da servis şoförlerine büyük görev düştüğünü söyledi.

Okul servis araçları ile ilgili gerekli tüm tedbirlerin alınması ve bu tedbirlerin düzenli olarak yapılması gerektiğini vurgulayan görevliler, servis araçlarının standartlara uygun, bakımlı, düzenli ve temiz olması gerektiğini kaydetti. Jandarma, emniyet ve ilçe milli eğitim müdürlüklerinin daha önce olduğu gibi denetimlere devam edecekleri belirtilerek, kurallara uymayanlar hakkında ise yasal işlem yapılacağı dile getirildi.

Seminer sonrasında ise şoförlerden gelen sorular Astsubay Murat Dilek ve Baş Polis Memuru Bekir Serik tarafından cevaplandırıldı.

iha

OKUL SERVİS SÜRÜCÜLERİNE EĞİTİM VERİLDİ (İHA/MALATYA-İHA)

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

2 yorum yapılmış

  • turan yorulmaz (7 yıl önce)
    Sırf Malatya değil Türkiye genelinde öğrenci servisleri hiç bir kurala uymuyorlar. Denetleme de hak getire.
    0
    0
    Yanıtla
  • acar (7 yıl önce)
    Eğitim kart trafikte saygi ve hoşgörü ise değişmez kural olmali
    0
    0
    Yanıtla