SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Okul Servislerine 'Cam Filmli Olmayacak' Uyarısı

0
Güncellendi - 2016-04-25 01:12:37
Okul Servislerine 'Cam Filmli Olmayacak' Uyarısı
A- A+ PAYLAŞ

  • Malatya ESOB Başkanı Keskin, son dönemde yaşanan bazı olaylar ve vatandaşlardan gelen talepler nedeniyle, servis araçlarının sahiplerinin, araçlarının film camlı olmaması konusunda uyarılması gereğinin ortaya çıktığını bildirdi.

Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (MESOB) Başkanı Şevket Keskin, öğrenci servisi yapan minibüslerin kesinlikle camlarına film çektirmemesi ve çektirenlerin ise en kısa sürede sökmesi uyarısında bulundu.

Aynı zamanda Malatya Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı da olan Keskin, “Son dönemde yaşanan adli olaylar ve vatandaşlarımızdan gelen talepler ile şikayetler nedeniyle S plakalı öğrenci servisi yapan araç işletmecilerinin filmli cam konusunda uyarılması gereği ortaya çıkmıştır. Öncelikle şunu ifade etmem gerekiyor; Malatya’da öğrenci servisi yapan bütün esnafıma güveniyorum. Malatya’da öğrenci servisi yapan esnaflarımız, ailelerin en değerli varlıkları olan çocuklarını kendilerine emanet edildiğinin farkında ve bilincindedir. Bu nedenle servisçi esnafımız sadece can taşımıyor, ailelerin en kıymetli emanetlerini de taşıyor. Ancak, özellikle filmli cam konusunda, iyi niyetle de olsa, çok azda sayıda servis araçlarının camlarına film çekildiği görülmüştür. Bu husus; Malatya Büyükşehir Belediyesi S Plaka Yönetmenliği’nin 13. Maddesinin (f) bendine göre kesinlikle yasaktır. Yönetmenlik maddesi şu şekildedir; ‘Okul servis aracı olarak kullanılacak taşıtlarda, öğrencilerin kolayca yetişebileceği camlar ve pencereler sabit olmalı, camlar şeffaf olmalı ve camlara film çekilmemiş olmalıdır.’ Bütün S plakalı araç işletmecilerinin bu kurala uyması zorunludur. Aksi takdirde S plaka ruhsatlarının iptal edilmesi ile karşı karşıya kalabilirler. Servis araçlarının camlarına film çekenler en kısa sürede filmlerini söktürmeliler” uyarılarında bulundu.

Keskin şunları söyledi:

“Her meslekte olduğu gibi, servisçiler arasında da kurallara uymayanlar olabilir. Bu nedenle hem ailelerin ve hem de okul yöneticilerinin de bu konuda otokontrolü sağlaması gerekmektedir. Her hangi bir sıkıntı ve kural dışı durumla karşılaştıklarında mutlaka ilgili kurumlarımızla irtibata geçmeliler. Sadece ekmeğinin peşinde olan ve işini yapmaya çalışan servisçi esnafımızın hak ve hukukunu her zeminde koruyacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın. Ancak;  kurallara uymayarak meslektaşlarını toplumda kötü düşürmeye çalışanlar olduğu zamanda onlarında karşısında olduğumuzu kamuoyunun bilmesini isteriz.”

Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

4 yorum yapılmış

  • salih yılmaz (7 yıl önce)
    Malatya Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Sayın Keskin açıklamalarınızdan dolayı teşekkür ederim. Ama ben çocuklarımı servise vermiyorum çünkü güvenmiyorum servisçilere... iyi insan olabilirler ama eğitim sıfır camlar filmli hemde lise servislerinin çoğu bakın isterseniz avni kığılı kız imam hatip lisesi dağılınca servisler orda arabesk müzik sigara içen şoförler trafikte makas atan radara yakalanmayan ters şeritte geçenler mi dersiniz. Ülkemde denetim tam anlamı ile yapılmıyor. Ama açıklamalarınızdan dolayı teşekkür ederim.
    0
    0
    Yanıtla
  • malatyasporlu (7 yıl önce)
    malatya emniyeti kontrol edemez önce şehir ortasında deli gibi süren şahin doğancılara ceza yazsınlar
    0
    0
    Yanıtla
  • medet (7 yıl önce)
    taburelerde öğrenciler taşınıyor,araçların içinde sandıkların üzerine oturarak giden öğrenciler varken filmli camlarla uğraşmak komik
    0
    0
    Yanıtla
  • salih yılmaz (7 yıl önce)medet isimli kullanıcı yorumuna
    TEŞEKKÜRLER DOĞRU SÖZ ALKIŞLANIR.
    0
    0
    Yanıtla