SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Okul Sıkıntısı Var'

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'daki okulların yeni eğitim öğretim yılına hazır olduğu bildirildi.

Eğitim alanında dersliklere ihtiyaç olduğu, liselerde derslik başına düşen öğrenci sayısının 44, ilköğretim okullarda ise 37 olduğu belirtildi.

Milli Eğitim Müdürü Mehmet Bulut, anaokullarında ve ilköğretim birinci sınıfa başlayacak olan öğrencilerin eğitiminin 14 Eylül Salı günü, diğer ilköğretim ve lise öğrencilerinin de 20 Eylül Pazartesi günü başlayacağını hatırlatıp, Milli Eğitim Müdürlüğü olarak yeni eğitim ve öğretim yılına hazır olduklarını bildirdi.

MERKEZDE KIZ MESLEK LİSESİ 4'E ÇIKTI

Merkez Özal Köyü'ne 12 derslikli ek bina yaptıklarını, Merkez Topsöğüt Kasabası'na 12 derslikli ilköğretim okulu, İstasyon Virajı'nda Sabancı Kültür Merkezi yanında İstanbul Menkul Kıymetler Borsası (İMKB) tarafından Kız Meslek Lisesi yaptırıldığını bildiren Bulut, Konak İlköğretim Okulu yeni yapıldığını, Konak Pratik Sanat Okulu'nun Kız Meslek Lisesi'ne dönüştürdüklerini, bu okulların yeni öğretim yılında eğitime başlayacağını aktardı.

Malatya merkezde Kız Meslek Lisesi'nin 4'e çıkması nedeniyle taleplerin büyük çoğunluğunun karşılanmış olduğu vurgulandı.

Mehmet Bulut, merkezde hala okul sıkıntısı bulunduğunu da bildirdi. Merkezde liselerde derslik başına düşen öğrenci sayısının 44, ilköğretim okullarda ise 37 olduğunu söyleyen Bulut, "Maalesef birçok okulda ikili öğretim yapıyoruz. Anemon Oteli yanına Akmercan Şirketleri Grubu lise inşaatını sürdürüyor. Burasını Anadolu Lisesi yapacağız. Bin öğrenci kapasiteli olacak. Shov TV'nin yaptıracağı okul var. İstanbul Ticaret Odası Battalgazi ilçesi Alişar köyüne 8 derslikli okul yaptıracak. Yapılacak yeni okullarla derslik sıkıntısını minimuma indireceğiz" ifadelerini kullandı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız