SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Okul Sütü İhalesi Yapıldı

0
Güncellendi - 2015-12-28 00:26:09
Okul Sütü İhalesi Yapıldı
A- A+ PAYLAŞ

Türkiye'nin dört kısma ayrıldığı okul sütü ihalesinde en düşük teklifi, birinci kısım için Yörükoğlu Süt, ikinci kısım için Aynes, üçüncü kısım için AK Gıda, dördüncü kısım için Güney Süt verdi. 

İhale Komisyonu Başkanı, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Hayvancılık Genel Müdür Yardımcısı İbrahim Özcan yaptığı açıklamada, Türkiye'nin 4 kısma ayrıldığı okul sütü ihalesi kapsamında 278 milyon 145 bin 312 paket 200 mililitre yağlı UHT içme sütü satın alınacağını ifade ederek, AK Gıda, Dimes Gıda-Pınar Süt iş ortaklığı, Güney Süt, Oğuz Gıda, Aynes Gıda, Meysu Gıda, Yörükoğlu Süt tarafından 7 ayrı teklif zarfı sunulduğunu belirtti. Özcan, ihalede yaklaşık maliyetin birinci kısım için 33 milyon 893 bin 110 lira (birim fiyat 59,19 kuruş), ikinci kısım için 55 milyon 69 bin 70 lira (59,69 kuruş), üçüncü kısım için 57 milyon 91 bin 30 lira (birim fiyat 59,74 kuruş), dördüncü kısım için 19 milyon 749 bin 730 lira (birim fiyat 59,74 kuruş) olmak üzere toplam 165 milyon 802 bin 940 lira olduğunu açıkladı. 

İhalede birinci kısım için en düşük teklifi birim fiyat 0,584 kuruş ile Yörükoğlu Süt, ikinci kısım için 0,60 kuruş ile Aynes, üçüncü kısım için 0,59 kuruş ile AK Gıda, dördüncü kısım için 0,59 kuruş ile Güney Süt verdi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız