SON DAKİKA
SON DEPREMLER

''Okul Yapımı İçin Çok Talep Var..''

A- A+ PAYLAŞ

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Strateji Geliştirme Başkanı Nurettin Konakçı, her okulun artık bir resmi bütçesinin olacağını belirterek, bu sistemin 24 Ocak 2007 günü tanıtılacağını bildirdi.

MEB Malatya Bilgilendirme Toplantısı Belediye Konferans Salonu'nda yapıldı. Toplantıya MEB Strateji Geliştirme Başkanı Nurettin Konakçı, MEB Ortaöğretim Burslar ve Yurtlar Daire Başkanı Halis Koyuncuoğlu, İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Bulut, Milli Eğitim Müdür yardımcıları ve şube müdürleri, İlçe Milli Eğitim Müdürleri, okul müdürleri ile öğretmenler katıldı.

Toplantının açılışında konuşan Milli Eğitim Müdürü Mehmet Bulut, Milli Eğitim Bakanlığı'nın son 4 yılda eğitim camiasının yıllarca unutmayacağı projelere imza attığını söyledi. Son dönemde yapılan projelerden birisi olan Eğitime Yüzde 100 Destek Kampanyası'nın en iyi uygulandığı illerden birisinin Malatya olduğunu kaydeden Bulut, Malatya'da kampanya kapsamında 370 adet dersliğin eğitime kazandırıldığını belirtti. Bulut, "2007 yılının başında olmamıza rağmen çok sayıda işadamı ilköğretim ve lise yaptırmak için bizden yoğun bir şekilde arsa talebinde bulunuyorlar" dedi.

MEB Strateji Geliştirme Başkanı Nurettin Konakçı ise Milli eğitim Bakanlığı'nın son 4 yılda yaptığı çalışmaların anlatılması ve tartışılması için illerde bilgilendirme toplantılarının yapıldığını belirtti. Okullardaki istatistik bilgilerin güncel tutulmasını isteyen Konakçı, 2003-2004 yıllarında okul müdürlerinin yanlış bilgi vermesinden dolayı büyük sıkıntılar yaşadıklarını kaydetti. Stratejik planların hazırlanması esnasında diğer kurumlardan ve çevredeki gelişmelerden de faydalanılmasını istediklerini ifade eden Konakçı, e-okul bütçesi ile ilgili projeyi 24 Ocak 2007 tarihinde tanıtacaklarını belirtti. Türkiye'deki tüm okulların artık bir resmi bütçesinin olacağını aktaran Konakçı, "Artık kesilen makbuz ve karşılığı bilgisayardan rahatlıkla görülecek" diye konuştu.
Okullaşma ile ilgili çalışmalarda mutlaka göç unsurunun göz önünde bulundurulması gerektiğini kaydeden Konakçı, göçten dolayı bir çok ilde sayısız okulun şu anda boş olarak kullanılamaz durumda bulunduğunu söyledi.

MEB Ortaöğretim Burslar ve Yurtlar Daire Başkanı Halis Koyuncuoğlu da konuşmasında, bakanlığın merkez ve taşra birimleri arasında bilgi paylaşımını sağlamak amacıyla bilgilendirme toplantılarını düzenlendiğini ifade ederek, toplantının amaçlarını şu şekilde açıkladı:

"Eğitim yöneticileri arasında bilgiye dayalı ortak akılı işletmek. Bakanlığın yapacağı yeni çalışmalar için veri tabanı oluşturmak. Bakanlığın hedef ve çalışmaları hakkında eğitim yöneticilerinin üzerinde öğretmen, öğrenci ve velileri bilgilendirmek, problemleri mahallinde tespit etmek, uygulayıcıların görüş ve önerilerini almak suretiyle hizmet üretme sürecini doğru yönetmek."

Konuşmaların ardından katılımcıların sorduğu sorulara cevap verildi. Toplantıya katılanlara veri tabanı oluşturmak amacıyla bir de anket formu dağıtıldı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız