SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Okulda Deprem Tatbikatı

A- A+ PAYLAŞ
 
Deprem kuşağında olan Malatya'da verilen eğitimler kapsamında Gazi İlköğretim Okulu'nda deprem tatbikatı gerçekleştirildi. 
 
Milli Eğitim Müdürlüğü Sivil Savunma Uzmanı Selçuk Açıkgöz, "Müdürlüğümüz Sivil Savunma Şubesi tarafından il merkezindeki okullarımızda deprem tahliye tatbikatı planlanmıştır. 2011 - 2012 Eğitim öğretim yılı içresinde 25 Kasım 2011 - 18 Ocak 2012 tarihleri arasında yarıyıl tatiline kadar toplam 9 okulda deprem tatbikatı planladık. Bu tatbikatlardan bir tanesini de Gazi İlköğretim Okulu'nda yapmış bulunmaktayız. Öğretmenlerimiz tarafından öğrencilerimize deprem öncesi, deprem sırası ve deprem sonrası davranış şekillerinin nasıl olması gerektiğine dair açıklamalar yapıldıktan sonra deprem sesi ile birlikte sınıf ortamında çocuklarımızın pozisyon almasını sağlıyoruz. Deprem sesi geçtikten sonra çocuklarımızı düzenli bir şekilde bölüm bölüm okul dışında güvenli bölgelere tahliye edilmesini sağlıyoruz. Bu şekilde çocuklarımıza öğrencilerimize bir deprem esnasında nasıl davranılması gerektiğini teorik ve pratik olarak öğretmeyi amaçlıyoruz" şeklinde konuştu. 
 
Malatya'nın bazı bölgelerinin birinci, bazı bölgelerini de ikinci derecede deprem kuşağında bulunduğuna dikkat çeken Açıkgöz, son olarak devam eden Van depreminde 600 civarında kişinin hayatını kaybettiğini ve binlerce kişinin yaralandığını hatırlattı. Selçuk Açıkgöz, Japonya'da yaşanan son büyük depremde ise fazla can ve mal kaybının olmadığını bunun da evlerin depreme dayanıklı yapılmasından kaynaklandığını vurguladı. "Depremden korkmayın, tedbirsizlikten korkun" diyen Açıkgöz, binaların standartlara uygun yapılması halinde muhtemel bir depremde daha az can ve mal kaybının olacağını vurguladı. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız