SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Okulda 'Su Tasarrufu' Etkinliği

0
Güncellendi - 2018-09-19 03:06:20
Okulda 'Su Tasarrufu' Etkinliği
A- A+ PAYLAŞ

2018-2019 Eğitim-Öğretim Yılının açılışı münasebetiyle, Malatya Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) tarafından Şehit Şahin Altmış İlkokulunda ‘su tasarrufu’ konulu etkinlik düzenlendi.

MASKİ Genel Müdürü Ertan Mumcu ve Battalgazi İlçe Milli Eğitim Müdürü Recep Bulut'un katılımıyla gerçekleştirilen etkinlikte suyun önemi anlatıldı.

Suyun hayatımızdaki öneminden bahsederek sözlerine başlayan MASKİ Genel Müdürü Mumcu, “Yeni eğitim öğretim döneminin hepinize hayırlı olmasını diliyorum. Suyun önemini biliyorsunuz. Su bütün canlılar için çok hayati, olmazsa olmaz bir kaynaktır. Biz Malatya Kanalizasyon ve Su İdaresi olarak bütün Malatya’mızın içmesuyunu ve atıksuyunu sevk ve idare etmeye çalışıyoruz. Yani evde içtiğiniz suyun kaynaktan size gelene kadar ki süreçte sağlıklı ve hijyen bir şekilde bunu sağlamakla mükellefiz. Bu konuda böyle bir görevimiz var bizim. Bundan böyle hepiniz bizim birer su elçimizsiniz. Suyun ne kadar önemli olduğunu arkadaşlarınızla, ailenizle, komşularınızla konuşup, istişare etmeniz için size rozetler verdik ve gördüğümüz kadarıyla o rozetleri takmışsınız. Hepiniz bundan sonra MASKİ’nin sudan sorumlu gönüllü elçilerisiniz. Su içmeden bir ya da iki gün duramayacağımıza göre, o zaman böyle bir kaynağı çok dikkatli ve tasarruflu kullanmamız lazım” dedi.

Genel Müdür Ertan Mumcu’nun konuşmasının ardından öğrencilere MASKİ tarafından hazırlatılan kırtasiye seti hediye edildi.

Programın sonunda ise MASKİ personeli tarafından hazırlanan ‘suyun önemi’ konulu tiyatro oyunu sergilendi.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız