SON DAKİKA
SON DEPREMLER

4 İlçede Okul Tatili 1 Hafta Uzatıldı

0
Güncellendi - 2020-01-30 07:05:32
4 İlçede Okul Tatili 1 Hafta Uzatıldı
A- A+ PAYLAŞ

BATTALGAZİ DAHİL, YEŞİLYURT YOK!.. Elazığ depreminin 5. gününde İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, koordinasyon merkezinde yaptığı açıklamada, "Elazığ'ın tamamında, Malatya'nın Doğanyol, Pütürge, Kale ve Battalgazi ilçelerinde okullar 10 Şubat'ta açılacak. Üniversiteler de 17 Şubat'ta açılacak." dedi.

Bakan Soylu'nun açıklamaları şöyle:

"Kamu düzenini bozan hiçbir asayiş olayı olmadı. Tüm güvenlik görevlilerimize, kolluk kuvvetlerimize asayişi temin ettikleri, vatandaşımızın el birliği içinde asayişin oluşmasında katkısı olduğu için teşekkür ederim:

Hem yıkılan binalar, hem bizim yıktıklarımız ile ilgili ödemeler başlayacak demiştik. Dün itibariyle ödemeleri başlattık, bankalar gece 12’ye kadar açık.

OKULLAR ELAZIĞ'IN TAMAMINDA VE MALATYA'NIN BAZI İLÇELERİNDE 10 ŞUBAT'TA AÇILACAK

Önemli bir bilgi daha; 3 Şubat’ta okullar açılıyor idi. Dün akşam arkadaşlarımızla istişare ettik. Sahanın durumunu da görüyoruz. Çünkü bir tarafta evlerine giremeyen vatandaşlarımız var. çocuklarımız depremden en çok etkilenenler. Psikososyal destekler de gerçekleştirmeye çalışıyoruz. Bunun için hem öğretmenlerin gelişi, hem de deprem sebebiyle Elazığ ve Malatya'yı terk edip, başka yerlerde konaklayan vatandaşlarımız var. Dışarıdan gelecek öğretmenlerimiz var. ortaya koyduğumuz sonuç, Sayın Milli Eğitim Bakanımız ile de değerlendirdik, az sayın cumhurbaşkanımıza da arz ettik.

3 Şubat’ta Elazığ’ın tamamında açılacak okulların 10 Şubat’a, aynı zamanda Malatya’da 3 Şubat’ta açılacak okulların Doğanyol, Pütürge, Kale ve Battalgazi ilçelerinde 10 Şubat’ta açılması konusunda kamuoyuna duyuru yapma zarureti ortaya çıkmıştır. Üniversiteler de 17 Şubat'ta açılacak."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

23 yorum yapılmış

  • Muhammet Yusuf Altuntaş (4 yıl önce)
    Ne kadar saçma bir şey yA bende malatyalıyım çocuklarım iki saattir ağlıyor nasıl okula gidecez diye biz doğanyolda oturuyoruz çocuğum yeşilyurttaki okula gidiyor şimdi ne olacak? İşinizi adam gibi yapın sanki Doğanyol kale birtek Malatya'da Yeşilyurt Battalgazi Amerika'da acilen kararı değiştirip Malatya Elazığ ve Manisa'daki bütün okulların 1 hafta kapatılmasını arz ederim . Milleti sinirlendirmeden gereğini yapın !!
    0
    0
    Yanıtla
  • Zeynep (4 yıl önce)
    Yeşilyurt gazi orta okulu eski bal arısı ilk okul eski deprem riski yüksek ken cocukları nasıl gönderelim mümkün değil yanımızda otursun çocuklarımız siz risk alabilirsiniz ama biz anne baba olarak alamayız
    0
    0
    Yanıtla
  • Cigdem (4 yıl önce)
    Cok sacma deprem o ilce de olmus yesilyyurt da olmadi mi?
    0
    0
    Yanıtla
  • Nazer (4 yıl önce)
    Bostanbası yeşilyurta bağlı ve orada bir çok ev mühürlendi yesilyurtta tatil olmalı dikkate alınsın lutfen
    0
    0
    Yanıtla
  • Ahmet Selim (4 yıl önce)
    Ali tatlı acaba iki ilçenin nereden ayrıldığını biliyormu sizce
    0
    0
    Yanıtla
  • Ayda (4 yıl önce)
    Bu kadar artçı yaşanırken ve yine bir deprem beklenirken çocuklarımızı nasıl okula göndereceğiz yeşilyurtta oturan ailelerin ve çocukların vebalini kim üstüne alacak acaba
    0
    0
    Yanıtla
  • Aa (4 yıl önce)
    Sorun eğer psikolojik yönden değerlendiriliyor ise bence hiç tatil edilmemelidir. Artçılara bağlanıyorsa ne zaman kaç şiddetinde deprem olacağını bilemiyoruz. Bu kararda bence okulların hasar oranları dikkate alınmıştır. Öküz altında buzağı arayalım.
    0
    0
    Yanıtla
  • Erhan (4 yıl önce)
    Ya Yeşilyurt belediyesine bağlı okullarında tatil olması lazım uzmanlara göre deprem hâlâ bekleniyor Malatya'da bizim çocuklarımızda korkuyor psikolojik olarak nasıl okula yolluyalim bizlerde okula göndermeye cesaret edemiyoruz lütfen Malatya genelinde tatil olsun haksızlık olmasın.
    0
    0
    Yanıtla
  • Samet (4 yıl önce)
    Yeşilyurt tun yarı evi hasarlı ve yıkılmıştır ve Yeşilyurt un en az%80 çatlak tır bunlar tamiri için uzatılmasını arz ederim
    0
    0
    Yanıtla
  • Sudem (4 yıl önce)
    Yeşilyurtta da zarar gören evler var battalgazide tatil olup yeşilyurtta olmaması çok saçma
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalı (4 yıl önce)
    Sayın bakan Malatya merkezde sitmapinarinda ihl tatil 200 metre karşıda polisamca ihoo tatil değil birisi Battalgazi de diğeri yesiyurtta gönül isterdiki bu konuyu sayın soylu değilde milli eğitim bakanımız sayın ziya Selçuk bey aciklasa idi daha iyi olurdu diyorum.sayin bakanımızın sorumluluk alanı ile ilgili sayın ziya Selçuk bir açıklama yapsa sayın Süleyman soylu bakanımız ne hissedirdi benimki sadece bir merak değerli dostlar.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ademgok (4 yıl önce)
    Bunların iki ilçenin iç içe olduğundan haberleri yok Malatya milli eğitimin ne yapıyor
    0
    0
    Yanıtla
  • yavuz (4 yıl önce)
    Saçmalığa bak ya 2 ilçeyi 1 cadde ayırıyor birinde tatil diğerinde tatil yok. yetkililer herhalde caddenin diğer tarafı sallanmadı dediler bakana
    0
    0
    Yanıtla
  • Çiftçi (4 yıl önce)
    Sayın. Bakan sanırım il milli eğitim müdürümüz adresleri tam bilmiyor yeşilyurt ile battalgaziyi 15 metrelik yol ayırıyor sadece size yanlış bilgi vermiş il milli eğitim müdürü
    0
    0
    Yanıtla
  • Murat (4 yıl önce)
    Meb müdürü Ali tatlı bey ne diyolar bu işlere acabaa,bir açıklama bekliyoruz
    0
    0
    Yanıtla
  • İbrahim Yetgin (4 yıl önce)
    aynı mahalledeki okulun biri yeşilyurda diğeri battalgaziye bağlı! battalgazi tatil diğeri açık ya ikisi kapansın yada ikisi de açılsın bu nasıl karar bir artçı olsa yeşilyurttakilerin hesabını kim verecek artçılar azalsın öyle açılsın okullar
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet (4 yıl önce)
    cok ilginc bir durum var burda battalgazi tatil yesilyurt niye degil aralarindaki fark ne anlayamadim
    0
    0
    Yanıtla
  • Hasan (4 yıl önce)
    Neden battalgazi de tatilde yeşilyurtta tatil değil aynı şiddetli deprem yeşilyurta da oldu
    0
    0
    Yanıtla
  • yasin (4 yıl önce)
    aynı sokak iki okul biri tatil biri değill?sayın valimiz farkındamı bunun,
    0
    0
    Yanıtla
  • Batuhan (4 yıl önce)
    Battalgazi ye bağlı tüm okullarmı Yoksa sadece eski malatya mı?
    0
    0
    Yanıtla
  • Porgalı (4 yıl önce)
    Demek yeşilyurt ve diğer ilçeler sağlam raporu aldınız hadi hayırlısı duva edin bi okul yıkılmasın
    0
    0
    Yanıtla
  • OKUYUCU (4 yıl önce)
    Cumhuriyet ilkokulunda tatil sokagın karşısı imam hatip orta okulunda okul açık sokak sırat herhalde
    0
    0
    Yanıtla
  • Muammer (4 yıl önce)
    Soyadı Kızılay olup;öğrencileri düşünmeyen,yardımcı olmayan rektörümüz bu karara direnir ve üniversitenin 10 Şubat'ta açılmasını ister.
    0
    0
    Yanıtla