SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Okullar 28 Eylül'de Açılacak

0
Güncellendi - 2015-12-28 04:13:15
Okullar 28 Eylül'de Açılacak
A- A+ PAYLAŞ

Turizm sektörü temsilcilerin okulların geç açılması yönündeki önerisinin dün Bakanlar Kurulu toplantısında ele alındığını belirten Başbakan Ahmet Davutoğlu 14 Eylül'de açılması gereken okulların 28 Eylül'de açılacağını ve Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı'ya kayıp günlerin telafisi için düzenleme yapılması konusunda talimat verildiğini ifade etti.

BAŞBAKANIN AÇIKLAMASI..

Başbakan Davutoğlu'nun konuya ilişkin açıklaması şöyle:

“Öngörülen planlama 14 Eylül’de okulların açılmasıydı ancak 24 Eylül’de yani bir hafta sonra, arifeyi de içine alırsak neredeyse bir hafta sonra, Kurban Bayramı tatiline giriyoruz. Kurban Bayramı da bu yıl tam hafta ortasına denk geliyor. Dolayısıyla bütün bir haftayı etkileyebiliyor. Bu sebeple turizm şirketlerimizin Kültür ve Turizm Bakanımıza bir başvurusu oldu, özellikle  geri dönüşler ve diğer konular da dahil olmak üzere, Kurban Bayramı sonrasına eğitim yılının başlaması için. Bu sene turizmde yaşanan daralmalara Şubat ayında tedbir almaya başlamıştık. Hem onlara bir teşvik ama onun kadar önemlisi Kurban Bayramı’nın da bütün öğrencilerimiz, görevli olan öğretmenlerimiz, başlamış olsa bir ilden bir ile gidecek olan öğretmenlerimizin de Kurban Bayramı’nı o ulviyet  içinde geçirebilmelerini teminen her iki bakanımıza da dün akşam talimat verdim ve okulların açılışını 28 Eylül Pazartesi gününe erteledik. Dolayısıyla bütün vatandaşlarımız huzurla Kurban Bayramı’nı idrak etsinler, yollarda bir göreve giderken bir de Kurban Bayramı’na dönerken trafik kazası gibi risklerle de kimse karşılaşmasın. Bir öğretmen olarak öğrencilerden, bu bayram hediyesinin gereğini yapmalarını ve o zamana kadar daha fazla kitap okumalarını istiyorum. Karar eğitimin temposunu veya mahiyetini, kapsamını etkilemeyecek. Milli Eğitim Bakanımıza ayrıca bu dönem içinde kayıp olacak günlerin ve derslerin telafisi için ayrı bir düzenleme yapma talimatını da verdik.”

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız