SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Okullar Hayat Olsun Projesi"

0
Güncellendi - 2015-12-27 13:07:56
A- A+ PAYLAŞ
Malatya'da tanıtım toplantısı yapılan "Okullar Hayat Olsun Projesi" ile okullarda, kurum ve kuruluşların işbirliğiyle iyileştirme yapılacak.
 
Eski Halk Eğitim Merkezi Salonu'nda düzenlenen "Okullar Hayat Olsun Projesi" tanıtım toplantısına Vali Ulvi Saran, Belediye Başkanı Ahmet Çakır, İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Bulut, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri İrfan Kaya, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç, Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Malatya Şube Başkanı Namık Şahin, Orman ve Su İşleri yetkilileri, Türkiye Belediyeler Birliği üyeleri bazı belediye başkanları, sivil toplum kuruluşları, okul müdürleri katıldı.
 
Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Türkiye Belediyeler Birliği tarafından ortaklaşa yapılan protokole bağlı olarak uygulanacak olan "Okullar Hayat Olsun Projesi" tanıtım toplantısında konuşma yapan Vali Ulvi Saran, "Fonksiyon ve yapı olarak sosyal hayatın bütün boyutlarını ilgilendiren bu projenin ilimizde iyi şekilde uygulanacağını ümit ediyorum. Okullarımızın sunduğu hizmetlerin toplumumuzun diğer kesimlerine de açılması, yürütülen faaliyetlere diğer kesimlerin de katkısı ortaya çıkıyor. Zaten sosyal hayatta imkanlar paylaşıldığı sürece daha fazla etkili olabiliyor. Bu vesileyle bu uygulamanın önemli olacağını düşünüyorum" ifadelerini kullandı. 
 
Belediye Başkanı Ahmet Çakır ise, belediye olarak şehrin güzelleştirilmesi arttırmak bakımından bu tür projelere hep destek olduklarını ve olmaya devam edeceklerini ifade ederek, "Düzenli, planlı ve sorunsuz bir şehri nasıl kazanabiliriz diye çalışma yaparken, bu tür projelere de destek veriyoruz" dedi. Çakır, belediye olarak bu alanda yaptıkları hizmetleri de dile getirdi. İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Bulut tarafından projenin tanıtımı ve sunumu yapıldı. Bulut, "Bu proje, Okul Binalarının Çevreye, Mahalleliye, yetişkinlere, öğrenciler ve velilere "Hayat Boyu Öğrenme Merkezi" olarak kullandırılması amaçlanıyor. Bu Protokol ile, Malatya İl Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı olarak faaliyet gösteren merkez ilçedeki tüm okulların eğitim-öğretim saatleri dışında, hafta sonlarında ve yaz aylarında; dersliklerinin, kütüphanelerinin, bilgi teknolojileri sınıflarının, çok amaçlı salonlarının, konferans salonlarının, spor salonlarının, okul bahçelerinin, Malatya Belediyesi ve merkez belde belediyeleriyle işbirliği yapılarak, velilerin, mahallelinin ve çevrenin hizmetine açılmasıyla, okulların öğrenciler ve yetişkinler için birer "Hayat Boyu Öğrenme Merkezi" ve eğlenme/dinlenme aktivitelerine imkan veren "Yaşayan Güvenli Alanlar" haline dönüştürülmesi amaçlanmaktadır. Okul bahçelerinin fiziki yapılarına uygun projelerle yeniden düzenlenerek, Malatya Orman İşletme Müdürlüğü, Malatya Belediyesi, merkez belde belediyeleri ve sivil toplum kuruluşlarıyla işbirliği içinde peyzaj ve tasarımının yapılması, ağaçlandırılması, ekolojik okul bahçelerinin oluşturularak çevrenin yararlanabileceği alanlar haline getirilmesi amaçlanmaktadır. Bu protokol; Hizmetlerin yürütülmesinde Malatya Belediyesi, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Orman İşletme Müdürlüğü ve merkez belde belediyeleriyle sivil toplum kuruluşları arasındaki işbirliğine ait usul ve esasları kapsar" ifadelerini kullandı. Konuşmalar ve proje tanıtımından sonra yetkililer, Okullar Hayat Olsun Projesi" protokolünü imzaladı. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız