SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Okullar Sağlıkta Yarışıyor'

0
Güncellendi - 2015-12-28 02:25:22
'Okullar Sağlıkta Yarışıyor'
A- A+ PAYLAŞ

 Bu yıl 3’üncüsü düzenlen ‘Okullar sağlıkta yarışıyor’ adlı yarışma okullarda başladı. 

Malatya Milli Eğitim Müdürlüğü, İl Halk Sağlığı Müdürlüğü, Malatya Eczacılar Odası Başkanlığı’nın yanı sıra İnönü Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof.Dr. Cengiz Yakıncı’nın katkılarıyla ‘Okullar Sağlıkta yarışıyor’ H. Hüseyin Kölük Anadolu Lisesi’nde başladı.

Milli Eğitim Şube Müdürü Mehmet Akgün, yarışma ile ilgili verdiği bilgide İlk etapta 64 okulda yarışmanın düzenleneceğini belirterek, elemeler sonucunda 16 okulun yarı finalde mücadele edeceğini söyledi. “En değerli varlığımız sağlığımız” sözünden hareketle bu yarışmayı düzenlediklerini söyleyen Akgün, amaçlarının öğrencilere bu yarışma ile en temel sağlık bilgilerinin yanı sıra ilk yardım ve madde kullanımı ile ilgili bilgilerin aktarılması olduğunu dile getirdi.

Yarışmanın finalini MalatyaPark AVM’de yapmak istediklerini ve bunun içinde girişimlerde bulunduklarını belirten Akgün, yarışmada birinci olan okulun 3 öğrencisine bisiklet, ikinci olan okulun öğrencilerine fotoğraf makinesi ve üçüncü olan okulun öğrencilerine ise tablet hediye edileceğini söyledi. Akgün ayrıca yarışmaya katılan her öğrenciye de ağız ve diş sağlığı seti hediye edileceğini belirtti.

İnönü Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof.Dr. Cengiz Yakıncı da bu yıl üçüncü kez gerçekleştirdikleri yarışmanın finalinin 14 Mayıs’ta yapılacağını belirterek yarışmada öğrencilerin hem sağlık bilgilerini öğrendiklerini hem de bir yarış içerisine girerek heyecan yaşadıklarını söyledi.

Yakıncı, Milli Eğitim Müdürlüğü öncülüğünde yapılan bu yarışmada Malatya Eczacılar Odası'nın maddi destek verdiğini, İl Halk Sağlığı Müdürlüğü’nün de sorular kısmında yardımcı olduğunu belirterek, amaçlarının sağlık bilincini öğrencilere aktarmak olduğunu dile getirdi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız