SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Okullar Sağlıkta Yarışıyor" Programı

0
Güncellendi - 2015-12-27 15:34:03
A- A+ PAYLAŞ

"Okullar Sağlıkta Yarışıyor" programı, ilk bölümüyle 7 Kasım 2012 tarihinde Türkiyem Tv ve TV Malatya ekranlarında izleyicisiyle buluştu. 

Malatya'nın farklı bölgelerinden 32 ortaokulun katıldığı yarışma, toplam 12 hafta sürecek. Yarışma öncesinde 10 saatlik bir sağlık eğitiminden geçen öğrenciler, ikişerli gruplar halinde yarışıp sağlık bilgisi düzeyleriyle okullarını temsil ediyor. 7. sınıf öğrencilerinin katıldığı yarışmada her bölümde toplam 10 soru sorularak öğrencilerin sağlık bilgisi düzeyleri ölçülüyor. Yarışmada birinci ve ikinci elemelerin ardından çeyrek final ve yarı final turları yapılacak, bütün turları geçen ve en yüksek puanı alan iki okul, yarışmanın 12. haftasında final turuyla izleyicilerin karşısına çıkacak. 

Yarışmada öğrencilerin motivasyonunu artırmak için konulmuş ödüller de var. 12 haftanın sonunda birinci olan okulun öğrencilerine dizüstü bilgisayar, ikinci olan okulun öğrencilerine fotoğraf makinesi, üçüncü olan okulun öğrencilerine de kitap seti hediyeleri verilecek. Yarışmaya katılan 32 okulun kütüphanelerine Malatya Eczacı Odası tarafından armağan edilen "Koruyucu Sağlık Rehberi" kitabının yanında, tüm öğrencilere Malatya Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından hazırlanmış kitaplar da hediye ediliyor.

Malatya Milli Eğitim Müdürlüğü ve TV Malatya işbirliği ile düzenlenen yarışma, daha ilk haftasında büyük bir beğeni topladı. Çarşamba akşamları saat 20.00'de ekranlarda izleyicisiyle buluşan "Okullar Sağlıkta Yarışıyor" programında, Malatya'nın birinci olacak okulu şimdiden merak konusu oldu. Eğitim ve sağlığın buluştuğu yarışma programı, hem öğrencilerin hem de halkın her kesiminden insanın sağlık bilgisi düzeyini artırmayı hedefliyor.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız