SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Okullar Yarışacak

0
Güncellendi - 2015-12-27 15:27:27
Okullar Yarışacak
A- A+ PAYLAŞ

İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi ile Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından ortaklaşa düzenlenen "Okullar Yarışıyor Sağlıkta Hayat Buluyor" adlı okullar arası yarışma projesi başlatıldı. 

"Okullar Yarışıyor Sağlıkta Hayat Buluyor" adlı projenin tanıtımı ve ilk semineri için toplantı düzenlendi. Toplantıya; Milli Eğitim Müdürü Mehmet Bulut, İnönü Üniversitesi öğretim üyesi ve proje yürütücüsü Prof. Dr. Cengiz Yakıncı ile yöneticiler ve öğrenciler katıldı.

Milli Eğitim Müdürü Mehmet Bulut, "Çağımızın en önemli sorunlarından birisi beslenme sorunlarıdır. Bazen aşırı beslenme, obezite gibi hastalıklara neden olabiliyor. Zayıf beslenme ve beslenme yetersizliği gibi problemler bizlerde çok ciddi sağlık problemleri oluşturmakta. Bütün bunlar göz önünde bulundurularak, İnönü Üniversitesi'nin çok değerli öğretim üyeleri 2 günlük bir seminer vererek, sizleri bir yarışmaya tabi tutacaklar. Siz şanslı öğrencilersiniz. Okullarımız yarışacak. 32 okuldan 2 asıl, birer yedek öğrenci seçildi. Yarışma sonucunda öğrencilerimize çeşitli hediyeler vereceğiz. Sağlıkla ilgili çeşitli bilgilendirmeler yapılacak" dedi.

Prof. Dr. Cengiz Yakıncı ise, böyle bir yarışmanın Türkiye’de bir ilk olacağını ifade ederek, amaçlarının öğrencileri sağlıklı beslenme konusunda bilinçlendirmek ve aynı zamanda topluma mesaj vermek olduğunu vurguladı.

Bu arada, yarışmaya katılan 32 ortaokulun 7. sınıf öğrencilerine, İnönü Üniversitesi akademisyenlerince 2 günlük, sağlıklı beslenme konusunda eğitim verilecek. Yarışma önümüzdeki günlerde başlayacak.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız